DÜNYADAN FUTBOL

Dünyanın en garip transfer dönemi!

2015-2016 sezonu devre arası transfer pazarını Çin hareketlendirirken, formda olmayan oyuncuların Uzakdoğu’ya yüksek bonservis bedelleriyle gitmesi, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Dünyanın en garip transfer dönemi!

2015-16 sezonunun devre arası transfer dönemi Avrupa’da noktalanırken, birbirinden garip transfer ücretleri spor haberlerine damga vurdu.

Özellikle Çin, transfer ücretlerini hayli yukarı çekerken, bu bedellerin ödendiği oyuncuların takımlarında az forma giyen isimler olması dikkat çekiciydi. Örneğin Guangzhou Evergrande, Atletico Madrid’de geçen sezon 22 maçta sadece 3 gol atan Jackson Martinez’e 42 milyon euro ödedi.

KİM TUTAR ÇİN’İ

Hürriyet'te yer alan habere göre; Çin temsilcisi kadar ‘tuhaf’ bir transferi de Stoke City yaptı. İngiliz ekibi pek çok futbolseverin bugüne kadar ismini duymadığı 23 yaşındaki Fransız Gianelli Imbula için Porto’ya 24.2 milyon euro ödedi. Ara transfer dönemi henüz noktalanmayan Çin takımları, şimdiden 258 milyon euro harcayarak başı çekerken Guangzhou Evergrande de 42 milyon euro ile en pahalı transfer imza atan kulüp oldu.

Bir diğer garip transfer hikayesi de Roma’dan Çin’in Hebei China Fortune takımının yolunu tutan Gervinho’dan geldi. Başarılı golcü, bu sezon 17 maçta 7 gol atıp formda olduğunu gösterdi ama 18 milyon euroya Uzakdoğu’ya gitti.

Çin ekibi Shenhua Persie’ye öyle bir teklif sundu ki...

J. MARTINEZ - 42 MİLYON €

Guangzhou Evergrande’nin Atletico’dan yaptığı transfer futbol gündemine oturdu. Çünkü Martinez, 22 maçta sadece 3 gol attı.

RAMIRES - 28 MİLYON €

J. Suning, Chelsea’de bu sezon 21 maçta 3 golle beklentinin altında kalan Brezilyalı’yı aldı.

IMBULA - 18.5 MİLYON €

Martinez’ı alan Guangzhou, gol kralını da 18.5 milyon euro karşılığında Shanghai SIPG’ye yolladı. Elkeson’un bu sezon 10 golü 3 de asisti vardı.

GERVINHO - 18 MİLYON €

Avrupa’nın en iyi golcülerinden olarak görülürken rotasını Çin’e çevirmesi ilginç karşılandı. Roma’da 17 maçta 7 gol atıp 2 asist yapmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER