2014 DÜNYA KUPASI

Dünya Kupası'nın kavgalı maçları

Dünya Kupası tarihinin en ili çeken ve kavgaya varan maçlarını derledik..

Dünya Kupası'nın kavgalı maçları - Sayfa 1

Dünya Kupası tarihinin en ili çeken ve kavgaya varan maçlarını derledik...

Dünya Kupası'nın kavgalı maçları - Sayfa 2

Brezilya-Macaristan (1954) İngiliz hakem Arthur Ellis, ''Yönettiğim en iyi maç olacağını sanmıştım ama ortaya rezalet çıktı'' ifadesini kullandığı maçta, 1954'ün çeyrek finalinde Macaristan ile Brezilya karşılaştı. Yetenekli oyunculardan oluşan Macar takımıyla Brezilya'nın maçının futbol resitali olması bekleniyordu, ancak İsviçre'deki maç, tarihe ''Bern Muharebesi'' olarak geçti.

Dünya Kupası'nın kavgalı maçları - Sayfa 3

Şili-İtalya (1962) ili'de 1962'de düzenlenen kupada, ''Bern Muharebesi''nden sonra ''Santiago Muharebesi'' tarihteki yerini aldı ve Şili-İtalya maçını yöneten, 2. Dünya Savaşı'nda savaşan emekli asker İngiliz Ken Aston, ''Tekrar savaş alanına dönmüş gibi hissettim. Sanki futbol maçı yönetmiyor, askeri tatbikatta gözlemcilik yapıyordum'' demişti.

Dünya Kupası'nın kavgalı maçları - Sayfa 4

İngiltere-Arjantin (1966) Arjantin ve İngiltere arasındaki anlaşmazlık, genelde Falkland savaşı ve Maradona'nın 1986'da eliyle attığı ve ''Tanrının eli'' diye nitelendirdiği gole bağlansa da, 1966'daki çeyrek final maçı iki ülke arasında futboldaki rekabetin temelini oluşturuyor.