2014 DÜNYA KUPASI

Dünya Kupası'nın en iyi forvetleri

2014 FIFA Dünya Kupası, 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde Brezilya'nın evsahipliğinde düzenlenecek.

Dünya Kupası'nın en iyi forvetleri - Sayfa 1

2014 FIFA Dünya Kupası, 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde Brezilya'nın evsahipliğinde düzenlenecek.

Dünya Kupası'nın en iyi forvetleri - Sayfa 2

Görev yaptıkları mevki gereği, sonuca doğrudan etki etme özelliği taşıyan hücum oyuncuları, Brezilya 2014'te de takımlarının en büyük kozları olacak. Uluslararası alanda en büyük futbol organizasyonu olan Dünya Kupası'nda, Brezilyalı Pele, Alman Gerd Müller ve Arjantinli Mario Kempes gibi birçok yıldız isim, yıllar boyunca attıkları gollerle ülkelerinin başarılarında kilit rol oynarken, kazanılan kupalarda da ön plana çıkmayı başardı. Dünya Kupası tarihinin, elde edilen zaferlere büyük katkı sağlayan, attıkları gollerle milyonlarca futbolseveri coşturan en iyi 11 golcü oyuncusu şöyle:

Dünya Kupası'nın en iyi forvetleri - Sayfa 3

Giuseppe Meazza (İtalya): Topla ceza sahasının içinde buluştuğunda rakip takım savunmasını kaosa sürükleyen Meazza, futbol tarihinde adını, son derece yetenekli ve gol yollarında usta bir futbolcu olarak duyurdu. Saha içindeki şovmenliğinin yanı sıra saha dışındaki renkli hayatıyla da bilinen Meazza, 1934 ve 1938'de Dünya Kupası'nı kaldıran İtalya Milli Takımı'nın en çok hatırlanan ismi. Teknik direktör Vittorio Pozzo, İtalya Milli Takımı'nın formasıyla çıktığı 53 karşılaşmada 33 gol atan futbolcu için "Eğer Meazza varsa, maça 1-0 önde başlıyorsunuz demektir" ifadesini kullanmıştı.

Dünya Kupası'nın en iyi forvetleri - Sayfa 4

Ferenc Puskas (Macaristan): Real Madrid'in efsanevi ismi Puskas, Macaristan Milli Takımı'nın uluslararası alanda en başarılı olduğu dönem olan 1950'li yıllarda, ülkesinin en ünlü ve yetenekli futbolcusu olarak tarihe geçti. Milli takımıyla 1954'teki Dünya Kupası'nda final oynayan ve 1962'deki kupada da takımdaki yerini alan Puskas, futbol tarihinin en iyi golcüleri arasında sayılıyor. Real Madrid'deki takım arkadaşı Alfredo Di Stefano'nun, "süper yetenek" diye bahsettiği oyuncu, sadece futbol tarihinin değil, tüm 20. yüzyılın en ünlü Macarı olarak övülüyor.