DÜNYADAN FUTBOL

Dortmund evinde Nurnberg engelini aştı

Ligde ilk haftada Hamburg'u deviren ancak daha sonra Hoffenheim'a deplasmanda boyun eğen Dortmund, evinde Nurnberg engelini 2 golle aştı.

Dortmund evinde Nurnberg engelini aştı
Ligde bir galibiyet bir mağlubiyetle giden iki ekibin karşılaşmasında gelenek değişmedi. Geçen hafta kaybeden Dortmund, uzun süredir kaybetmediği Nurnberg'e karşı bu kez 2 golle kazandı. 
 
 
Borussia Dortmund [2 - 0] Nurnberg
50' [1 - 0] R. Lewandowski
80' [2 - 0] K. Grosskreutz

 
Signal Iduna Park Stadı'nda Nürnberg ile oynadığı son 10 karşılaşmanın hiçbirinde mağlup olmayan son şampiyon, yine kazanırken taraftarını memnun etti.

İlk yarısı karşılıklı şutlarla golsüz sona eren maça Dortmund ikinci yarıda üstünlüğü ele geçirdi. 50. dakikada golü atan oyuncu Robert Lewandowski olurken, son 10 dakikaya girilirken farkı açan futbolcunun adı ise Kevin Grosskreutz oldu.

Dortmund bu galibiyetle ligde 6 puana yükselirken, haftaya yapacağı Leverkusen maçı öncesinde moral topladı. Lige deplasmandaki Hertha Berlin galibiyeti ile başlayan ancak geçen hafta evinde Hannover 96'ya kaybeden Nurnberg böylece 3 puanda kaldı. Nurnberg haftaya evinde Augsburg'u ağırlayacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER