DİĞER HABERLER

Devlerin korkulu rüyası çöküşe geçti

TFF 2. Lig 4. Grup ekibi Malayaspor'da, takımı ligde tutabilmenin arayışları sürüyor.

Devlerin korkulu rüyası çöküşe geçti

TFF 2. Lig 4. Grup ekibi Malayaspor'da, takımı ligde tutabilmenin arayışları sürüyor.

Turkcell Süper Lig'de iken UEFA'da Türkiye'yi temsil eden, başta 4 büyükler olmak üzere ligdeki tüm takımların ''korkulu deplasman'' olarak baktığı Malatyaspor'da, son 5 sezondur yaşanan çöküş devam ediyor.

2005-2006 sezonunda Bank Asya 1. Lig'e düşen sarı-kırmızılı ekip, 3 sezon bu ligde mücadele ettikten sonra bu sezon 2. Lig'de yer aldı. Malatyaspor, eski futbolcu ve teknik adamların alacakları nedeniyle sezona transfer yapamadan girdi.

Ligin ilk yarısında 22 maçta sadece 12 puan toplayarak ligin dibine demir atan sarı-kırmızılı takım, kümede kalma savaşı veriyor.

Kulüp başkanı Mehmet Aydın, başta İstanbul olmak üzere çeşitli illeri gezip eski futbolcu ve teknik adamlarla görüşerek transferin önünü açabilmek için alacakları erteletmeye çalıştı. Alacaklıların yüzde 95'i ertelemeyi kabul ederken, geriye kalanların ikna edilmesi için çabalar sürüyor.

Alacakları öteleterek yeni transferlerle ligin ikinci yarısında kümede kalmak için mücadele verecek Malatyaspor'da, transfer bütçesi sağlanması için de arayışlar sürüyor.

Hafta sonuna kadar kentin önde gelenleriyle bu konuda görüşmeler yapılarak çıkış yolu aranacağı belirtilirken, bu toplantılardan sonuç alınamaması halinde kulüpteki belirsizliğin daha da derinleşeceği ifade ediliyor. Bu görüşmelerden sonra kongre kararı alınması da bekleniyor.

NEREDEN NEREYE

Süper Lig'de mücadele ettiği dönemlerde elde ettiği başarılarla ülke genelinde beğeni toplayan Malatyaspor'un bu sezonki istatistikleri yaşanan düşüşü gözler önüne seriyor.

Türkiye liglerinde en az gol atan iki takımdan biri olan sarı-kırmızılılar, 22 maçta sadece 7 gol atabilen ve içinde bulunduğu ekonomik sorunlar nedeniyle oyuncuları sahada eylem yapan 2. Lig 3. Grup ekibi Erzurumspor'dan sonra 8 golle en az gol atan ikinci takım oldu.

Deplasmanda hiç galibiyeti bulunmayan Malatyaspor, 2 galibiyetle Türkiye liglerinde en az galibiyeti olan takımlar arasında yer alıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER