Dev derbiden iliginç notlar
Beşiktaş ile galatasaray arasındaki 88 yıllık rekabetten en ilginç notları sizler için derledik...
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki 88 yıllık rekabetten en ilginç notları sizler için derledik...
Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında 328 maçın sığdığı 88 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top attı. Ezeli rakiplerin ilk randevusu olan, 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda yapılan İstanbul Ligi maçını Beşiktaş 2-0 kazandı. Siyah-beyazlı takım adına ilk golü atan Refik Osman Top, derbi tarihine geçti.
Galatasaray adına ezeli rekabette ilk golü ise 31 Temmuz 1925'de Taksim Stadı'nda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın 6-2 kazandığı rekabetin 2. maçında Mehmet Leblebi kaydetti.
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki maçlarda son golü ise bu sezonun ikinci yarısında Türk Telekom Arena'da 3-2 Galatasaray'ın üstünlüğüyle biten maçta sarı-kırmızılıların İsveçli golcü Johan Elmander attı.