SÜPER LİG

Derbilerin faturası ağır oluyor

Son 5 sezonda oynanan derbilerin faturası iki takım için de ağır oldu.

Derbilerin faturası ağır oluyor

Spor Toto Süper Lig'de 25 Ekim Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Galatasaray arasında son 5 sezonda oynanan derbilerin faturası iki takım için de ağır oldu.

CEZALAR GELDİ
Son 5 sezonda iki takım arasında yapılan derbilerden sonra kulüpler, oyuncular ve yöneticiler çeşitli cezalar aldı.

Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?Süper Lig'in 9. haftası dev derbiye sahne oluyor. Fener, Kadıköy'de Cimbom'u ağırlıyor. Peki Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) iki takım arasındaki derbi maçlardan sonra son 5 sezonda sarı-lacivertli kulübe 1 milyon 71 bin 250 lira, sarı-kırmızılı kulübe ise 674 bin lira para cezası verdi.

FENERBAHÇE'YE 7 MAÇ CEZA
Derbilerin ardından son 5 sezonda Fenerbahçe toplam 7, Galatasaray ise 2 maç seyircisiz oynama cezası aldı.

Spor Toto Süper Final'de 12 Mayıs 2012 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu oynanan ve 0-0 berabere biten maçın sonunda Galatasaray şampiyonluğa ulaşırken, Fenerbahçe, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı 6 maç seyircisiz oynama ve 28 bin 750 lira para cezası aldı. Tahkim Kurulu cezayı 5 maçı indirdi.

Futbolda hafta sonunda 4 derbi var!Hafta sonunda Fenerbahçe-Galatasaray maçı heyecanının yaşanacağı Türkiye'de, bu müsabaka dışında Spor Toto Süper Lig'de bir, PTT 1. Lig'de ise 2 derbi daha oynanacak.

Sarı-lacivertliler aynı sezon ligde rakibi ile oynadığı derbi maçtan sonra da 2 maç seyircisiz oynama ve 135 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Galatasaray'a ise 2010-2011 ve 2013-2014 sezonlarında sarı-lacivertli takımla sahasında oynadığı lig maçlarından sonra birer maç ceza verildi.

EN FAZLA CEZA ENGİN BAYTAR'A
İki takımın rekabetinde son 5 sezonda sarı-lacivertlilerde Volkan Demirel ve Raul Meireles 8'er, Alves 2 maç, sarı-kırmızılılarda Engin Baytar 11, Sabri Sarıoğlu 4, Milan Baros 3 maç ceza aldı.

Engin, 12 Ağustos 2012 tarihinde Erzurum'da oynanan TFF Süper Kupa maçında müsabaka hakemlerine ve taraftarlara yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik saldırısı nedeniyle 11 maç menle cezalandırıldı.

2012-2013 sezonunda Galatasaray ile deplasmanda oynadıkları lig maçında, PFDK'nın, ihraç sonrası müsabaka hakemine tükürmesi ve müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 11 maç men cezası verdiği Fenerbahçeli Meireles'in cezasını, Tahkim Kurulu, tükürme eylemi olmadığına karar vererek, 4 maça indirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER