BEŞİKTAŞ

Derbide gollere yabancı damgası

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbilerde gollere yabancı futbolcular damga vurdu.. İşte Galatasaray ile Beşiktaş derbisi gol istatistikleri...

Derbide gollere yabancı damgası

Galatasaray ile Beşiktaş arasında son yıllarda oynanan maçlarda skor yükünü ağırlıklı olarak yabancı futbolcular çekti. İki takım arasında son 10 yılda oynanan ve 1’ini hükmen Galatasaray’ın kazandığı 23 derbide, sarı-kırmızılılar 30, siyah-beyazlılar ise 25 gol buldu.

Söz konusu müsabakalarda atılan toplam 55 golün 36’sını yabancılar, 19’unu ise Türk futbolcular kaydetti. Bu sürede ayrıca 1 gol ise, hükmen galibiyetten dolayı sarı-kırmızılı takım hanesine yazıldı. Cim-Bom’un siyah-beyazlılara karşı bulduğu 30 golün 20’sini yabancı futbolcular kaydetti. Aslan’da bu süreçte en çok gol bulan Felipe Melo oldu. 4 kez gol sevinci yaşayan Brezilyalı oyuncuyu 3 golle Johan Elmander 3 izledi.
 
Beşiktaş’ta ise söz konusu süreçte 3 kez rakip fileleri havalan dıran Filip Holosko, sarı-kırmızılı takım karşısında en fazla gol bulan siyah-beyazlı futbolcu oldu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER