ROPÖRTAJ

Demirören ve Gökçek'e ağır sözler

Ankaragücüspor'un 34. dönem başkanından çarpıcı açıklamalar...

Demirören ve Gökçek'e ağır sözler
İNTERNETSPOR.COM/ Ankaragücüspor'da 34. dönem başkanlık yapan Bent Ahlat'tan çok çarpıcı açıklamalar...
 
''EN BÜYÜK ZARAR DEMİRÖREN'DEN...'' 
 
''Ankaragücü en büyük zararı Yıldırım Demirören federasyonu verdi. Biraz geçmişe dönüp hafızalarımızı tazelemek gerekirse; 2012-2013 futbol sezonunda Ankaragücü’ne ait ve TFF uhdesinde bulunan yaklaşık 10 trilyon liranın alınması için mevcut yönetime fatura kesilmesi yönünde baskılar yapılmış, neredeyse zorla fatura kestirilmişti. Kesilen bu fatura ile Ankaragücü’nün paraları ne olduğu bilinmeyen hacizlere gitmişti.  
 
BEŞİKTAŞ'A VAR ANKARAGÜCÜ'NE YOK! 
 
Oysa TFF bu paranın %25 ini kulübe, %25 ini FİFA ya, %25 ini transfer yasağı sebebi olan futbolcu ailesi alacaklarına ve kalan %25 i de hacizli borçların ödenmesi için kullanmalıydı. Bu uygulama Beşiktaş ve Altay Kulüpleri için uygulandığı halde Ankaragücü için uygulanmamış, kulübümüz FİFA, Futbolcu Alacakları konusunda sıkıntılar yaşamış ve transfer yasağı cezası ile cezalandırılmıştı.   
 

 
''BEN KARIŞMAM'' DEDİ
 
Bununla birlikte Turgut Doğan Şahin’i transfer eden Gaziantepspor, Ankaragücü’ne ödenmesi gereken transfer bedelini ödenmemiş, Kulübümüz derhal yargı süreci başlatmıştı. Tam da bu sırada Yıldırım Demirören devreye girmiş aynı zamanda İş Ortağı olan dönemin Gaziantepspor başkanına ve transfere kefil olduğunu, gerekirse parayı cebinden vereceğini söyleyerek, yargı süreci devam etsin ama oyuncunun Gaziantepspor’da oynamasını engellemeyin demişti. Daha sonra defalarca Gaziantepspor’un yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtmemize rağmen verdiği sözü unutup, “Ben karışmam” demişti.  
 
''ANKARAGÜCÜMÜZÜ BORÇLANDIRDI'' 
 
Sayın Demirören daha sonraki dönemlerde de devam eden yargı sürecine de kulak tıkamış, hukuki süreç tamamlanmamasına rağmen Turgut Doğan Şahin’in üç farklı kulübe transferine de göz yummuş Kulübümüzün haklarını hiçe sayarak bu üç transfere de onay vermişti. Şimdi aynı Federasyon Başkanı, kulüplerimizi UEFA standartları seviyesine çıkartacağız naraları atıyor. TFF statüsü 76. Madde kulüplerin borçlanma konularını düzenler. Biz defalarca uyarmamıza, hatta konu ile ilgili dilekçeler verip kulübümüzün aşırı derecede borçlandırıldığını ve kulübümüzün ivedilikle denetlenmesini talep etmemize rağmen girişimlerimiz dikkate alınmamış, 76 madde hükümleri uygulanmamış ve Ankaragücü’müz altından kalkılamayacak şekilde borçlandırılmıştı.  
 
DEMİRÖREN'E SORUYORUZ...
 
Biz de kendisine soruyoruz? Kulüpleri UEFA standartları seviyesine çıkartmak şimdi mi aklınıza geldi? Uyarılarımızı ve taleplerimizi neden dikkate almadınız? Ankaragüçlü’lerin yazılı taleplerine rağmen neden kulübe denetçi göndermediniz? Ankaragücü’müzün altından kalkamayacağı biçimde borçlandırılmasına neden seyirci kaldınız? Beşiktaş ve Altay kulüplerine uyguladığınız ödeme biçimini neden Ankaragücü’müz için uygulamadınız? Ankaragücü’müzün yaklaşık 10 trilyon lirasını neden FİFA, Futbolcu Ailesi ve Diğer Alacaklılar ile Kulübe eşit biçimde dağıtmadınız? Neden bu 10 trilyon lirayı sadece ne olduğu belli olmayan hacizlere ödediniz. Bu uygulamaların, FİFA dan ceza alma, transfer yasağı ve kulübün yaşamsal faaliyetlerini yerine getirememe gibi sorunları yarattığını bilmiyor musunuz? Belki bunları bilmiyorsunuz ama şunu iyi bilin ki Ankaragücü Yönetimi gerçek Ankaragüçlü’lerin eline geçtiği gün yargı önünde kulübümüze yaptığınız tüm kötülüklerin hesabını vereceksiniz.  
 
 
''ANKARAGÜCÜMÜZÜN BU HALE GELMESİNİN SEBEBİ YILDIRIM DEMİRÖREN VE GÖKÇEKLERDİR'' 
 
Şu iyi bilinmelidir! Ankaragücü’müzün çöküş planlarını Gökçekler hazırlamış ve Yıldırım Demirören Federasyonu da hazırlanan bu plan doğrultusunda çalışmıştır. Demirören Federasyonu bizlerin uyarı ve serzenişlerini, hatta yargı süreçlerini bile dikkate almayarak kulübümüzü içinden çıkılamayacak bir kaosun içine atmıştır. Sayın Haluk Ulusoy’un adaylığı bizleri mutlu etmiştir. Türk Futboluna altın dönemini yaşatan Sayın Ulusoy’un, Yıldırım Demirören Federasyonu’nun yarattığı tahribatı onaracağına, Faroe Adaları ile aynı torbaya düşen Türk futbolunu yeniden şahlandıracağına, eski saygın ve onurlu yerine ulaştıracağına inancımız tamdır. Tüm enerjimiz, çalışmalarımız ve hepsinden önemlisi dualarımız Sayın Haluk Ulusoy içindir. Yolun açık olsun Büyük Başkan.''
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER