SÜPER LİG

Demirören-Blatter görüşmesi sona erdi

Yıldırım Demirören ile Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter arasındaki görüşmesi sona erdi..

Demirören-Blatter görüşmesi sona erdi
 Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören FIFA Başkanı Sepp Blatter ile yaptığı görüşmenin ardından Türk futbolu için hızlı eylem planlarından birini açıkladı; ve altını çizdi: "Küfür ve şiddeti sileceğiz, planlarımız hazır"

FIFA'nın, İsviçre'nin başkenti Zürih'teki merkezinde gerçekleştirilen ve ''nezaket ziyareti'' olarak belirtilen görüşmeye, TFF İkinci Başkanvekili Servet Yardımcı ile TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin de katıldı.

TFF Başkanı Demirören ve ekibi Blatter görüşmesinden basın mensuplarına görüntü verilmedi. Başkan Blatter ve Yıldırım Demirören'in gazetecilere açıklama yapmayacağını ilettilirken basın mensupları da FIFA'nın merkez binasından dışarıya çıkarıldı.

TFF Başkanı Demirören ve ekibi Blatter görüşmesinin ardından kendi aralarında bir durum değerlendirmesi yapmak üzere şuan toplantı yaptı. Demirören ve ekibinin, daha sonra FIFA komiteleriyle toplantılar gerçekleştireceği de öğrenildi.

FIFA Başkanı Blatter ile yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren toplantının ardından görüşmeler hakkında bilgi verilmezken, konuşmalarda daha çok Türkiye Futbol Federasyonu'nun şike davasıyla ilgili aldığı kararlar, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği kararlar ile Tahkim Kurulu'nun aldığı son kararların tartışıldığı belirtiliyor.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile heyetinin FIFA ziyaretinin UEFA'ya bir gözdağı olarak nitelendirildiği de tartışılıyor.

YILDIRIM DEMİRÖREN'DEN AÇIKLAMA


Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören beraberinde Başkanvekili Servet Yardımcı ve Genel Sekreter Prof.Dr. Emre Alkin olduğu halde FIFA Başkanı Joseph Blatter ile bir görüşme yaptı. Uzun süren toplantının ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirören, görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğunu söyledi.

HEDEFİMİZ 2020'Yİ KAZANMAK

Demirören, Blatter'e Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığını hatırlattıklarını ve ilk olarak bu konuda görüş bildirdiklerini ifade etti. TFF Başkanı, "Federasyon olarak vizyonumu anlattık. Kendimizi tanıttık. Neler yaptığımızı ve yapacağımı izah ettik. Ayrıca 25 altı Dünya Şampiyonası konusunda da bir hazırlığımız olduğunu bildirdik" diye konuştu.

PLANLARIMIZ HAZIR. KÜFÜR VE ŞİDDETİ SİLECEĞİZ

Yıldırım Demirören daha sonra şunları söyledi:

"Kararlıyız. Türk futbolundan küfürü ve şiddeti sileceğiz. Bu konudaki plan ve projemiz hazır. Bunuda Sayın Blatter'e anlattık. Elbette şike konusundaki görüşümüzü neler yaptığımızı da izah ettik. Tahkim Kurulu kararını verdi. Biz şike konusunda da yeni bir sayfa açtık. Bu konudaki projelerimizi de anlattık."

MİLLİ TAKIM KOLEJ HAVASINI YAKALADI

TFF Başkanı, Dünya Kupası hazırlık kapsamı altında Milli Takımın yaptığı hazırlık maçlarını ve ortaya konan futbol hakkında görüşlerini açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

"Fevkalede iyimserim 2014 Dünya Kupası'na katılımımız konusunda. Futbolcularda sezon sonu olmasına rağmen performanslarını müthiş bir biçimde sahaya yansıttılar. Çok yararlı bir kamp olduğu ortaya çıktı."

Yorumlar