ROPÖRTAJ

Demba Ba hangi futbolcuyu beğeniyor?

Beşiktaş'ın Senegalli forveti Demba Ba, özel hayatı, Beşiktaş ve milli takımla ilgili açıklamalarda bulundu.

Demba Ba hangi futbolcuyu beğeniyor?

Beşiktaş'ın golcüsü Demba Ba, TRT Spor'da yayınlanan Berfu Haşıoğlu'nun sunduğu Spor Akşamı programına konuk oldu. 

Samimi açıklamalar yapan Demba Ba, "Türkiye'nin müslüman bir ülke olması hayatımı kolaylaştırıyor" dedi.

Türkiye'yi ve İstanbul'u çok sevdiğini söyleyen Senagalli golcü, Beşiktaş taraftarını "olağanüstü" olarak niteledi.

İstanbul'da özellikle Sultanahmet'ti beğendiğini söyleyen Demba Ba, İstanbul'da camilerde az sayıda cemaat olmasını, çok sayıda cami olmasına bağladığını söyledi.

Yaşadığı uzun sakatlıklar döneminde, Allah'a sığınıdığını ve asla Allah'tan ümidini kesmediğini belirtti.

Türkiye'ye birkaç yıldan beri gelmeyi düşündüğünü söyleyen Demba Ba, gelmeden önce başta Moussa Sow olmak üzere birçok arkadaşından fikir aldığını ve bu görüşlerin Beşiktaş'a transferinde etkili olduğunu ifade etti.

Yıldız futbolcu, Beşiktaş'taki en yakın arkadaşlarının "Gökhan, Sivok ve Atiba" olduğunu açıkladı. 

Gökhan Töre
Medyada son dönemde farklı konularla gündeme gelen Gökhan Töre'yi özellikle çok sevdiğini söyleyen Demba Ba, "Benim tanıdığım Gökhan Töre gerçekten çok iyi bir insan. Ve sahip olduğu yetenek ve kapasitesiyle çok daha başarılı yerlere gelebilir" dedi.

Bilic
Teknik direktörleri Slaven Bilic ile ilgili düşüncelerini de samimiyetle ifade eden, Demba Ba, "Oyuncularıyla iletişimde çok başarılı.Etrafındaki ekip de çok kuvvetli, futbolu çok iyi biliyorlar" diye konuştu.

Mourinho
Eski hocası Mourinho'yu da anlatan yıldız oyuncu, "Onunla bir yenilgiden sonra değil de bir galibiyet sonucu konuşmasanız daha iyi olur" açıklamasını yaptı.

Takımın performansı
Takım olarak çok iyi bir iş çıkardıklarını belirten Demba Ba, "Hala kendi stadımızda oynamıyoruz ve oynadığımız stadın zeminiyle ciddi problemler yaşadık. Kariyerimde ilk defa 34 maçı da deplasmanda oynuyorum. Ancak taraftarlarımız bize çok destek oluyorlar. Bu şartları göz önüne alırsak bence iyi bir iş çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hakemler (Fenerbahçe maçındaki pozisyon)
"Fenerbahçe maçındaki pozisyon kesinlikle penaltıydı ve bence hatta hakem de gördü pozisyonu, orada hemen çizgi hakemine bakarsanız nerede olduğuna bakın anlarsınız.

Başakşehir maçının hakemi ise bize iki kırmızı kart göstermesine rağmen bence çok iyi bir maç yönetti."

Taraftar
Beşiktaş taraftarına da övgüler yağdıran Demba Ba, "Gerçekten müthiş bir taraftara sahibiz, hayatımda ilk defa takım ısınmaya çıktıktan itibaren maç bitinceye kadar takımını destekleyen bir taraftar grubuyla karşılaştım. Gerçekten bunu samimiyetle söylüyorum; onların bize verdiği destek olağanüstü" dedi.

Yeni stat
"Gerçekten olağanüstü bir stat oluyor. Şuna inanıyorum, stat bittiğinde birçok kulüp Bizi bmrenrek izleyecek."

Ligde beğendiği oyuncular
"Gökhan Töre, Wesley Sneıjder ve Moussa Sow. Moussa Sow sıradışı bir oyuncu, hem iyi bir furbolcu hem de çok karakterli bir insan."

Milli takıma çağrılmaması
"Senegal federasyonuyla aramın tozpembe olduğunu söyleyemem. Kariyerimin başından beri başarılıyım ve çok da katkı sağladım. Bunu sadece futbola bağlı sebeplerden olduğunu düşünmüyorum. Federasyonun görevi ülke futbolunu ileri taşımaktır, umarım onlar da bu şekilde karar veriyordur."

"Gol atmayı seviyorum"
"Forvet olmasaydım başka bir pozisyonda oynamak istemezdim çünkü gol atmaktan çok keyif alıyorum ve futbolda başka hiçbir pozisyon forvet pozisyonu kadar bana haz veremez."

Özel hayat
"Çocukluğum çok zor geçmedi ancak erken yaşta hayat kavgasının içine atıldım. Ailemin maddi durumu iyi değildi. Bir çift krampon alacağım zaman ya da deplasman Masraflarını karşılamam gerektiği zaman oldukça zorlandığım zamanlar oldu. Ama o isteği ve kararlılığı gösterdim ve buralara geldim."

Gelecek planları
"
Gelecekte teknik direktörlük yapar mıyım bilmiyorum ama genç oyuncuların eğitimine katkı yapmak daha çok ilgimi çekiyor."

Türk yemekleri
"Türk yemeklerini kestim çünkü çok kilo aldım. Ama aldığım bütün kiloları verdim."

BEŞİKTAŞ
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER