SPOR MEDYASI

Daum Galatasaray'dan aldığı teklifi açıkladı

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, Türk futbolundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Alman teknik adam, geçmişte Galatasaray'dan transfer teklifi aldığını da itiraf etti.

Daum Galatasaray'dan aldığı teklifi açıkladı - Sayfa 1

Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi çalıştıran ve her iki takımda da şampiyonluklar yaşayan Christoph Daum, Sabah'a özel açıklamalar yaptı. İşte Christoph Daum'un yaptığı gündem yaratacak açıklamalar...

Daum Galatasaray'dan aldığı teklifi açıkladı - Sayfa 2

- Türkiye'den yakın zamanda bir teklif aldınız mı?

Birçok kez ciddi teklifler geldi. Çoğu zaman masaya oturulup görüşmeler de gerçekleşti ama imza aşamasına gelinemedi.

Daum Galatasaray'dan aldığı teklifi açıkladı - Sayfa 3

- Fenerbahçe'nin mevcut formunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aşırı derecede şaşırtıcı bir durum. Kadrodaki isimlere bakılırsa deneyimli, kaliteli, genç, aç ve yetenekli futbolcular var. Faktörler ne olursa bu Fenerbahçe'nin ligin zirvesinde yarışması en azından zorlaması gerekir. Ama ligin ilk yarısında gördük ki futbolcular sahada bir birlik beraberlik yansıtamadı.

Fenerbahçe ruhunu geri kazanmalıdır. Şu an önemli olan oynanan futbol degildir, toplanan puanlardır. Bir an evvel Fenerbahçe'nin puan toplayarak yükselmesi gerekir. İşte ondan sonra oynanan futbola bakılır.

Daum Galatasaray'dan aldığı teklifi açıkladı - Sayfa 4

- Ersun Yanal'ın oynattığı futbolu beğeniyor musunuz? Fenerbahçe puan tablosundaki mevcut pozisyonundan yukarı çıkmak için neler yapmalı?

Fenerbahçe'nin ne yapması gerektiğini açıklamak bana düşmez ve kimseye de bu konuda öncü olup öyle yapılsın, böyle yapılsın demem, diyemem, ki Fenerbahçe'nin başında Ersun Yanal gibi deneyimli ve başarılı, üst düzey bir teknik adam var. Fenerbahçeliler ona güvensin, eminim pişman olmayacaklardır. Ersun Yanal ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor.

- Fenerbahçe'nin küme düşmesine ihtimal veriyor musunuz?

Kesinlikle hayır!!