MOTOR SPORLARI

Dakar heyecanı başlıyor

Dakar Rallisi, 2011 yılında da Arjantin-Şili topraklarında 1-16 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek.

Dakar heyecanı başlıyor

2008 yılında Afrika'daki terör gruplarının tehdidi nedeniyle Güney Amerika'ya alınan Dakar Rallisi, 2011 yılında da Arjantin-Şili topraklarında 1-16 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek.

2000 yılından beri takım olarak Dakar Rallisi'nde Türk Bayrağı'nı taşıyan Kemal Merkit 32. kez gerçekleşecek olan Dakar Rallisi'nde ülkemizi motosiklet kategorisinde 55 numara ile temsil edecek.

4 kıta ve 33 değişik ülkeden, 186 motosiklet, 38 quad, 156 otomobil ve 72 kamyonun maksimum performans ve azim göstererek bitirmeye çalıştıkları 9.605 km'lik ralli 1 Ocak'ta Arjantin'nin başkenti Buenos Aires'den start alarak, Şili topraklarında ve Peru sınırından Atakama Çölü ve And Dağları'nda devam ederek Arjantin topraklarında Buenos Aires'de son bulacak. İnsan ve makinenin birlikte doğa ile mücadelesinin sınandığı Dakar Rallisi, Arjantin ve Şili topraklarında teknik beceri gerektiren çöl şartlarında farklı kum tipleri, kum tepeleri, sert zemin ve yüksek irtifadan oluşan zorlu bir parkurda 15 gün sürecek. Ekipler en çok, dünyanın en kurak çölü olarak bilinen Atakama Çölü etaplarında ve And dağları eteklerinde 3000 metre yükseklikteki etaplarda zorlanacağı tahmin ediliyor.

Motosiklet kategorisinde Dünya Şampiyonları'nın da mücadele edeceği 185 yarışçı arasında yer alacak olan Kemal Merkit, 'KTM Enduro 690 R' motosikleti ile mekanik destek almayanlar kategorisinde mücadele edecek. Dakar 2011'de Kemal Merkit geçen seneki gibi podyumda desteksiz yarışanlar sınıfı şampiyonluk kupasını kazanmayı hedefliyor.

Merkit 2011 rallisi için "Bu yıl tek başıma katılacağım yarışta Türk Bayrağı'nın en ön saflarda yer alması için elimden geleni yapacağım. Bu senenin bir başka özelliği de TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) için bağış toplamak üzere yarışıyor olmam ve İddaa'da Dakar Rallisi'nin yer alması olacak" dedi.

Start alan yarışmacıların sadece yüzde 40'ının finişe ulaştığı Dakar Rallisi'nde, Dakar Türk Takımı sporcusu 'Çöl Kaplanı' lakaplı Kemal Merkit'in ilk hedefi 9605 km'lik yarışı başarıyla bitirebilmek. Dakar Türk Takımı sporcusu Kemal Merkit 2011 Dakar Rallisi'ne KTM Spormoto ana sponsorluğunda katılırken, Pancar Motor, YKB Play, Castrol, Solgar Vitamin, Galata Taşımacılık Co- sponsor, Power FM ve Hürriyet gazetesi medya sponsoru, Pirelli, Adidas, MAC ve Num Num ile Arenaspor destek sponsoru olarak yer alıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER