SPOR MEDYASI

D-Smart'tan yayın ihalesi tepkisi

D-Smart İçerik Grup Başkanı Başar Başarır, yayın haklarının ihalesiz uzatılmasının Türk futboluna büyük zarar vereceğini açıkladı.

D-Smart'tan yayın ihalesi tepkisi

Kulüpler Birliği yetkililerinin dün medyaya yansıyan açıklamalarından, mevcut futbol yayın haklarının, henüz süresi dolmadan ve ihale yapılmadan 3 yıl daha uzatılmak istendiği anlaşılıyor.  
 
 
Söz konusu açıklamaları değerlendiren D-Smart İçerik Grup Başkanı Başar Başarır, yayın haklarının ihalesiz uzatılmasının Türk futboluna büyük zarar vereceğini açıkladı.  
 
 
D-Smart'ın her zaman Türk futbolu lehine değer yaratmak için çaba gösterdiğini ve üzerine düşen sorumluluğu her zaman titizlikle yerine getirmeye hazır olduğunu vurgulayan Başar Başarır, Kulüpler Birliği adına yapılan açıklamanın Türk futboluna yarar getirmeyeceğini kaydetti.  
 
 
Kulüpler Birliği'nin, Süper Lig yayın haklarının ihalesiz olarak uzatılmasına ilişkin girişimini değerlendiren Başarır, serbest piyasa kurallarının temelini oluşturan rekabet ilkesine ters düşen bu talebin her açıdan olumsuz sonuçlar doğuracağını belirterek, "İhalesiz şekilde gerçekleştirilecek, normal süresi dolmadan 3 yıl öncesinden alınan bir uzatma kararı hukuki olmayacağı gibi, ekonomiye, kulüplere ve en önemlisi izleyiciye zarar verecektir. Kulüplerimizin böyle bir hataya düşmeyeceğine inanıyoruz" dedi.
 
Başarır şunları söyledi:

"Süper Lig maçlarının yayınıyla ilgili üç sene sonrasını şimdiden bağlayan bu girişimin, hiçbir şekilde kulüplerimize yarar getirmeyeceğine inanıyoruz. Kaldı ki, serbest piyasa kurallarına ve rekabet ilkesine uygun olmayan bu talebin, hukuki dayanağı da bulunmamaktadır. Üç sene sonra, piyasadaki değişen ekonomik ve teknolojik şartlar, Türk futbolu, izleyicisi ve ekonomimize çok daha önemli fırsatlar sunacaktır. Bu da, Türk futbolunun ve ekonomisinin daha fazla kalkınması, izleyicilerin çok daha kaliteli bir seçeneğe kavuşması anlamına gelecektir. Kulüpler Birliği'nin bu açıklamasına karşın Futbol Federasyonu'nun duyarlı bir tutum sergileyeceğine ve bu talebin Rekabet Kurumu'na bile taşınmadan olumsuz cevaplanacağına inanıyoruz".

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER