YEREL HABER

Curlingde galibiyetle başladık

Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası'nda Türkiye, ilk maçta Slovakya'yı 7-6 yendi..

Curlingde galibiyetle başladık
Yakutiye ilçesinde bulunan Erzurum Curling Arena'da yapılan açılış töreninin ardından şampiyona Türkiye-Slovakya, Çin-Avusturya, İspanya-İtalya, Fransa-Letonya ve Finlandiya-Kanada karşılaşmalarıyla başladı.
 

Karşılaşmalarda Türkiye Slovakya'yı 7-6 yendi, Çin Avusturya'yı 8-4, İtalya İspanya'yı 9-3, Letonya Fransa'yı 11-3, Kanada Finlandiya'yı 9-5 mağlup etti.

Maçlardan önce düzenlenen açılış töreninde konuşan Dünya Curling Federasyonu Başkanı Kate Caithness, şampiyonanın Erzurum'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin buz sporlarında gelecek vaat ettiğini bildirdi.

Türkiye'deki tesislerin son derece güzel olduğunu ifade eden Caithness, ''Türkiye'ye Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda gelmiştim. FISU yetkilileriyle yaptığımız incelemelerde, dünya şampiyonasının burada yapılmasına karar vermiştik. Bugün bu kararın doğru olduğunu gördüm. Tesisler çok güzel. Türkiye, buz sporlarının gelişmesinde önemli rol alacak. Erzurum'a gelmekten de mutluyum'' dedi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir de Türkiye'nin pek çok kış sporuyla tanıştığını, bugün Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesinden gurur duyduklarını söyledi.

Kandemir, müsabakaların ardından Türkiye milli takımı antrenörü Fatih Ağduman, milli sporcular İlhan Osmanağaoğlu ve Elif Kızılkaya'yla katıldığı basın toplantısında, Türkiye'nin ilk maçında galibiyet almasının sevindirici olduğunu belirterek, ''Şampiyonaya galibiyetle başlamak bizim için çok önemli. Alınan başarı gurur verici. Bundan sonra çıkacağımız maçlarda hem moralimiz hem de kendimize güvenimiz arttı. Şampiyonada iyi bir derece elde etmek istiyoruz'' dedi.

Türkiye milli takımı antrenörü Fatih Ağduman, curling karışık çiftler branşının sürprizlerle dolu olduğunu, son taşla alınan sayıların bugün galibiyeti getirdiğini ifade etti.

Sporculardan Elif Kızılkaya da yenik duruma düştüklerinde heyecana kapılmadıklarına işaret ederek, iyi bir oyunla maçı galip tamamladıklarını kaydetti.

Türkiye, yarın saat 11.15'te Norveç, 21.00'da Çin takımlarıyla karşılaşacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER