YEREL HABER

Çocuklar buz hokeyine yöneliyor

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, Buz Hokeyi hakkında açıklamalar yaptı.

Çocuklar buz hokeyine yöneliyor

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, Buz Hokeyi'nin Unıversıade ile yeniden doğduğunu ve geleceğin milli takımı için 1000 çocuğu bu spora yönlendireceklerini söyledi.


Erzurum'da yapılan Kış Sporları sayesinde özellikle Buz Hokeyi'nin yeniden doğduğunu belirten Kılavuz, Türkiye'de yeniden bir yapılanma içine gireceklerini söyledi. "Yolumuz uzun ve zorlu" diyen Kılavuz, Buz Hokeyi'nin Türk seyircisi tarafından en çok sevilen kış sporlarının başında geldiğini söyledi.

ALTYAPIYA 1000 ÇOCUK
Türkiye'nin Buz Hokeyi'ndeki geçmişinin çok fazla olmadığını ifade eden Akın Kılavuz, Unıversıade'da çok güçlü ekiplerle karşı mücadele verdiklerini ve Türkiye'nin bu ülkeleri 40 yıl geriden takip ettiğini söyledi.

Oyunlar öncesi bayan ve erkek milli takımlarının Çek Cumhuriyeti'nde kamp yaptığını hatırlatan Kılavuz, "Buz Hokeyi antrenmanlarını ve maçlarını yaptığımız salon 1920 yılında hizmete açılmış. Biz ülke olarak o tarihte Erzurum ve Sivas kongrelerini yapıyorduk" dedi.

Türkiye'de Buz Hokeyi'nin altyapısının olmadığını bunun için SHÇEK (Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu) başta olmak üzere 1000 çocukla yola çıkıyoruz. Bu çocuklarımızı doğru çalıştırarak geleceğini milli takımlarını oluşturacağız. Buz Hokeyi'nde spora başlama yaşı diğer ülkelerde 6. Biz de aynı uygulamayı yaparak Türkiye'nin bu sporda söz sahibi olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

"SPORCU SAYIMIZ 1000"
Başarı için rekabet ortamının önemine vurgu yapan buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, "Türkiye'de kulüp ve sporcu sayısını artırmamız lazım. Bugün Türkiye'de Buz Hokeyi yapan sporcu sayısı 1000 kişi. Bu Kanada'da 1 milyon. Böyle orantısız bir durum karşısında bizim çocuklarımız yine de Kış Oyunları'nda ellerinden gelin en iyisinin yapmaya çalıştı" diye konuştu.

"DURMAK YOK"
Yollarının uzun ve zorlu olduğunu ancak bu yola baş koyduklarını belirten Akın Kılavuz, planlı, programlı ve sabırla yollarına devam ettiklerini belirterek hedeflerini, "Durmak yok yola devam. Buz Hokeyi'nde gelecek 5 yılda 1. grup ülkelerin seviyesine çıkmak istiyoruz. 10 yıl sonraki hedefimiz ise Süper Lig. " şeklinde özetledi.

Nisan ayının başında Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı'nın Güney Afrika'da 3. grup dünya kupası maçlarına katılacağını ve buradan altın madalya beklediğini ifade eden Kılavuz, bayanlarında da Bulgaristan'da bir turnuvada mücadele edeceğini söyledi.

"MİLLİ TAKIM FEDAKARLIKLA KURULDU"
Erzurum'daki kış Oyunları öncesi bayan ve erkek milli takımlarında oynayan sporcuların hemen hemen hepsinin eğitimlerini yarım sezon dondurmak zorunda kaldığını belirten Akın Kılavuz, "Bu çocuklarımızın fedakarlığı için söyleyecek söz bulamıyorum. Onlar eğitim hayatlarını erteleyerek milli takımları oluşturduk. Şu bir gerçek ki; spor ile eğitim bir arada yürümüyor" diye konuştu.

Kılavuz, Türkiye'den bazı sporcuları Amerika ve Rusya'ya göndereceklerini ayrıca dünyanın farklı ülkelerinde oynayan Türk çocuklarını ise milli takımlara kazandırmaya devam edeceklerini belirterek, sözlerine nokta koydu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER