DÜNYADAN FUTBOL

Christian Vieri bunu da yaptı!

Bir döneme damgasını vuran dünyaca ünlü golcü Christian Vieri, kısa bir dönem poker oyunculuğunun ardından Brezilya 3. Lig takımına transfer oldu.

Christian Vieri bunu da yaptı!

Christian Vieri, 18 senede 15 kulüpte forma giydi. Kariyerine poker oyunculuğunu da ekleyen 'Bobo' son olarak Brezilya 3. Lig takımına transfer oldu.

Bir yıldız olduğuna şüphe yok ama Christian Vieri'nin kariyeri enteresan seçimlerle dolu.

10. Inter (1999)
İtalya'nın en büyük kulüplerinden birine transfer olan bir futbolcuya "kötü yaptın" demek çok zor. Ne de olsa transfer rekoru kırdı, kendi standartlarına göre oldukça uzun olan bir süreyi bu takımda geçirdi: toplamda 6 yıl. Ve Inter'de toplamda 123 gol kaydetti. Ancak "Bobo" takma adlı Vieri, Inter'de bir türlü mutluluğu yakalayamadı. Yönetimle her zaman sorun yaşadı. Inter'de şampiyonluklar kaçırdı ve karşılıklı olarak anlaştıklarında serbest kalırken Serie A devi, servet harcamaktan kurtuldu, Vieri de elinde sadece bir İtalya Kupası'yla Milano'dan ayrıldı.

9. Sağ ayağı (2002)
Formunun zirvesinde olduğu dönemde çok azı Vieri'ye hava topları ve muhteşem sol ayağı karşısında üstünlük kurabilirdi. Ama Güney Kore'de sağ ayağını tercih ettiğinde 5 metreden kaçırdığı golle İtalyan taraftarların gözünde hiç de iyi bir imaj bırakamadı.

8. Milan (2005)
Yıllarca Inter'de oynamış bir yıldızın tabii ki San Siro'da farklı bir soyunma odasına girerek ezeli rakibin formasını giymesi kolay değil. Ancak bu durum sadece Inter taraftarını çileden çıkartmadı, Milan taraftarı da Bobo'yu pek iyi karşılamadı. Vieri'nin 6 aylık bu serüvende sadece 8 maça çıkması ve 1 gol kaydederken sürekli sakatlanması da cabasıydı.

7. Monaco (2006)
İtalya Milli Takımı'nın kadrosuna yeniden girebileceğine inanan Bobo, Monaco'ya kiralık olarak giderek Gök Mavili forma için bir şans daha denedi. Avrupa'daki üçüncü önemli seferi pek de beklediği gibi geçmedi. Ciddi sakatlıklarla boğuştu, 7 maçta 3 golle buraya da veda etti.

6. Sampdoria (2006)
Sakatlıktan kurtulmaya çalışan Bobo, İtalya'ya geri döndü ve Sampdoria'nın yeni yıldızı oldu. Yeniden kurulan takıma hem tecrübe hem de medyada öncelik katması beklenen Vieri, 1 yıllık imza attı ancak takım arkadaşlarıyla bir idmana dahi çıkmadı ve 2 hafta sonra kontratını yırttı. Bazı kaynaklar, Samdoria'yı Vieri'nin özgeçmişine dahi eklemiyor.

5. Atalanta Bölüm 1 (2006)
Serie A'ya yeni çıkan Atalanta, Bobo'yu renklerine katarak ciddi bir riski göze aldı. Atalanta, bu anlaşmada yaptığı akıllı bir manevrayla kontrata maç başına maaş sistemini ekleyerek ciddi bir zarara girmekten kurtuldu. Ağustos 2006'da imza atan Bobo, ilk maçına 17 Nisan 2007'de ancak çıktı.

4. Fiorentina (2007)
Maç başına maaşla anlaştığı Atalanta'dan serbest kalarak ayrılan Bobo, kısa süre içerisinde daha prestijli olduğuna inandığı Fiorentina'ya transfer oldu. Sakatlıklardan kurtulamayan 34'lük yıldız, yedek kalmaya başladığı yeni takımında toplamda 6 gol kaydetti. Bobo'nun Fiorentina kariyeri, UEFA Kupası yarı final maçında Glasgow Rangers karşısında kaçırdığı penaltıyla sona erdi.

3. Atalanta Bölüm 2 (2008)
Birçok yerde istenmeyen adam ilan edilmesine rağmen emekliliğe hazır olmayan Bobo, kendisine oldukça kızgın olan Atalanta taraftarına fazla bakmadan bu ekibe geri döndü. Gençliğinde de Atalanta forması giydiği düşünülecek olursa Bergamo'da 3. kez şansını deneyen Bobo, hakaretler, kavgalar ve hatalarla takıma bir kez daha veda etti. Bobo, bu sefer de sağlık ekibiyle oldukça uzun bir süre geçirmesini bekleyenleri yanıltmayarak sadece 9 maça çıktı 2 gol kaydetti. Bobo, Atalanta ile kontratını bir kez daha tamamlamadan 1 Nisan 2009'da yollarını ayırdı.

2. Poker Kariyeri (2009)
15 senede 18 takımda forma giyen Vieri, ciddi bir şekilde Brezilya Ligi'ne geçmek istedi ve bunu duyurdu ancak bu talebi arzu ettiği gibi kısa sürede gerçekleşmeyince yeni bir kariyere adım atarak profesyonel poker oyuncusu olmaya karar verdiğini açıkladı. Bu yeni iş arzu ettiği üçlüyü de bir araya getirmesini sağladı: para, dikkat ve oturmak.

1. Boavista (2009)
Bobo'nun macerasının sonu geldi mi? Bunu kendisi dahi bilmiyor. Altı ay boyunca futboldan uzak kalan Vieri'nin uzun süredir beklediği cevap Boavista'dan gelirken Brezilya ekibinin 3. Lig'de mücadele ediyor olması Bobo için sadece bir detay olmaktan öteye geçmedi. Ayda 50 bin dolar maaşla Boavista'da maç-başı yapan Bobo, sahilde bir ev ile şöförlü bir de makam arabasını kulüpten temin etmeyi ihmal etmedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER