DÜNYADAN FUTBOL

Chelsea'yi kendine getiren adam!

İngiltere Premeir Lig'de zor günlerin ardından ufak da olsa bir umut ışığı gören Chelsea'de, ışığı yakan parmağın sahibi; Roberto Di Matteo...

Chelsea'yi kendine getiren adam!
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de kötü başlayan ve hüsrana doğru ilerleyen süreçte teknik direktör Andre Villas-Boas'ın görevine son verilmesi ile yeni bir yola girildi. 
 
 
Bu yolda takım İtalyan asıllı İsviçreli futbol adamı Roberto Di Matteo'ya emanet edildi. Matteo'nun kontrolünde ise takım şu ana kadar sol şeridi ele geçirmiş gibi görünüyor.

BOAS GİTTİ GALİBİYETLER GELDİ
Sezon başında Portekizli hoca Villas-Boas'ın yardımcısı olarak başladığı görevde artık bir numaralı isim olan Matteo henüz takımın başında üç maça çıkmış olsa da bu maçlarda üç galibiyet almayı başardı. Galibiyetin yanısıra oynanan futbolla da beğeni toplayan Londra ekibi, West Bromwich yenilgisinin ardından takımı emanet ettiği Di Matteo ile Birmingham'ı deplasmanda, Stoke City'yi ise evinde mağlup etmeyi başardı.

Fikstürün de yardımı ile ivme yakalayan Chelsea'nin en büyük süksesi ise Şampiyonlar Ligi ikinci turunda ilk maçı 3-1 kaybetmesine rağmen tur atlayarak gerçekleştirdi. İtalya'da 3-1 mağlup olduğu Napoli'yi İngiltere'de normal süresi 3-1 biten karşılaşmanın ardından 4-1 ile eleyen Di Matteo, Andre Villas-Boas'ın döktüklerini toplamaya başladı adeta.

SİSTEMİ YENİLİYOR
İngiliz futbol yorumcularına göre Di Matteo, birlikte çalışmış olsalar da takımın başına geçmesinin ardından Villas-Boas'ın taktik varyasyonlarından vazgeçti. Antrenman programı ve oyun sistemini değiştiren Matteo, kendisi gibi kulüpte antrenörlük yapan Eddie Newton'ı da oyuncuların yeniden futbola odaklanmasını sağlamak için görevlendirdi.

FERNANDO TORRES'LE YAKINDAN İLGİLENİYOR
Chelsea'nin İspanyol golcüsü Fernando Torres'in gittikçe kötüye giden performansı ile de yakından ilgilenen Matteo, onun ne kadar iyi bir golcü olduğunu her fırsatta gerek birebir görüşmelerle gerekse medya aracılığı ile dile getiriyor. Son olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Napoli maçının ardından gelen tur sevincini doğrudan doğruya Fernando Torres'e sarılarak yaşaması da dikkatlerden kaçmadı.

BASAMAKLARI BİRER BİRER ÇIKTI
41 yaşındaki futbol adamı 1988 yılında Schaffhausen'de başladığı profesyonel futbol hayatını 1996-2002 yılları arasını geçirdiği Chelsea'de bitirdi. 120'ya yakın maaç çıkan ve orta saha mevkisinde forma giyen İsviçre doğumlu Matteo, milli takım tercihini ise İtalya'dan yana kullandı.

Futbolu bırakmasının ardından önce Milton Keynes Dons ve West Bromwich Albion'da tek adamlık denemeleri yapan Di Matteo, yardımcı antrenör olarak girdiği eski kulübü Chelsea'nin şu anda bir numaralı ismi...

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER