Chelsea sahasında şoku yaşadı
Premier Lig'in 14. haftasında Birmingham City'ye konuk olan Chelsea, sahadan 1-0'lık şok bir mağlubiyetle ayrıldı.
3-0’lık Sunderland mağlubiyetiyle büyük bir şok yaşayan Chelsea, düşme hattında yer alan Birmingham City’ye konuk oldu. Chelsea Kalou ve Drogba’yla yakaladığı önemli fırsatlarla maça çok hızlı başlasa da 17. dakikada gelen golle şoke oldu.
Larsson’un ortasında Jerome kafayla topu Bowyer’a indirdi. Bir anda boş kalan Bowyer, düzgün bir vuruşla Cech’i avladı. Golden sonra baskısını arttıran Londra temsilcisi istediği golü bir türlü bulamadı. 38. dakikada Drogba’nın direkten dönen topu, Chelsea adına en tehlikeli pozisyon oldu.
İlk yarının benzeri bir ikinci yarı izledik. Gol için bastıran Chelsea, kalesinde devleşen Foster’ı geçemedi. Kalou, Drogba, Ivanovic gibi isimlerle çok önemli fırsatlar yakalayan Chelsea, Birmingham savunması ve kaleci Foster’ı geçemedi.
Birmingham bu önemli galibiyetle puanını 16’ya yükseltti. Chelsea ise 28 puanda kaldı.