DÜNYADAN FUTBOL

Chelsea Portsmoouth'u dağıttı

Premier Lig'de küme düşmesi neredeyse kesinleşen Portsmouth, zirve yarışından geri kalmamak isteyen Chelsea'yi konuk etti.

Chelsea Portsmoouth'u dağıttı

Premier Lig'de üçüncü sıraya kadar gerileyen Chelsea, Portsmouth karşısında 5-0'lık skorla rahat bir galibiyet alarak Manchester United ile farkı bire indirdi.

Karşılaşmaya zayıf rakibi önünde baskılı başlayan Chelsea ilk yarım saatlik periyotta; Zhirkov, Deco ve Drogba ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Dakikalar 32'yi gösterdiğinde ise, Portsmouth kalecisi James'in büyük hatasını değerlendiren Drogba, bomboş kaleye topu göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Golden dört dakika sonra bu kez Lampard ile etkili gelen Chelsea, bu pozisyondan yararlanamayınca, ilk 45 dakika bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan maviler, 50. dakikada Malouda ile farkı ikiye çıkarttı. Lampard'ın güzel parasında hareketlenen Malouda, James'i avlayarak farkı ikiye çıkarttı. 60. dakikada yine Lampard-Malouda işbirliği ile gelişen Chelsea atağında, Fransız oyuncu kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü Portsmouth ağlarına gönderdi. 77. dakikada gelişen bir başka Chelsea atağında, Van Aanholt'un ortasını tamamlayan Drogba skoru 4-0'a taşıdı. Kalan dakikalarda da Chelsea atakları devam etti. Takımın belki de en çok çalışan ismi olan Frank Lampard, 90+1'de farkı beşe çıkartarak perdeyi kapatttı.

Manchester City 0-2 Everton
Dördüncülük koltuğunu Tottenham'dan geri almak isteyen Manchester City, geçtiğimiz haftayı Bolton'u mağlup eden Everton'ı ağırladı.

İki takım da karşılaşmaya kontrollü başladı. Manchester City biraz daha istekli bir görüntü çizmesine rağmen rakip savunmayı geçmeyi bir türlü başaramadı. Karşılaşmada gelişen ilk önemli atakta, Everton golü bulan taraf oldu. 32. dakikada Baines'in yaptığı ortayı kafayla tamamlayan Cahill, takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk 45 dakika bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da beraberlik golü için istekli olan taraf City, pozisyon bulan taraf Everton oldu. 55. dakikada Uzak mesafeden güzel bir şut çıkartan Cahill'in vuruşunda top direği yalayarak dışarı çıktı. Sonraki dakikalarda beraberlik için ataklarını sıklaştıran Manchester City, rakip savunmayı bir türlü geçemedi. 65. dakikada Micah Richards'ın, 81. dakikada ise Santa Cruz'un pozisyonlarında top kaleyi bulmadı. Son dakikalara doğru tüm hatlarıyla Everton kalesine yüklenen City, savunmasında açıklar verdi. 85. dakikada hızlı gelişen konuk ekip atağında Rodwell'in pasında güzel bir vuruş yapan Arteta, skoru 2-0'a getirerek City'nin umutlarını tüketti. Kalan dakikalarda da başka gol olmayınca, Everton sahadan 2-0 galibiyetle ayrılmayı başardı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER