SPOR MEDYASI

Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçirmez!

Gülen Cemaati ve Fenerbahçe konulu iddialarını yorumlayan Fehmi Koru ile Ruşen Çakır'dan çarpıcı açıklamalar geldi...

Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçirmez!

32. Gün'de Gülen Cemaati ve Fenerbahçe konulu iddialarını yorumlayan Fehmi Koru ile Ruşen Çakır'dan çarpıcı açıklamalar geldi... 

Deneme

Gündemin ilginç tartışmaları arasında yer alan Gülen Cemaati ve Fenerbahçe konulu iddialar 32. Gün'de masaya yatırıldı. Star yazarı Fehmi Koru ile Vatan yazarı Ruşen Çakır'ın konuk olduğu programda cemaata dönük bazı uyarı ve tavsiyeler dikkat çekti.

"FETHULLAH GÜLEN'İN BU İŞLERE ZAMANI BİLE YOK"

Fehmi Koru, köşesindeki görüşlerini tekrar ederken "Fethullah Gülen'in böyle şeylerle uğraşacak zamanı bile yok" dedi. Birand'ın "biliyor musun yoksa tahminen mi söylüyorsun" diye sorması üzerine "meşguliyetlerinden dolayı biliyorum" diye cevap veren Koru şöyle devam etti:

CEMAAT ELE GEÇİRMEZ KENDİ YAPISINI KURAR ÖRNEK: PATLICANBAHÇE

"Bu olay dehşetengiz boyutlara varmış durumda ve çok ciddi bir paranoya haline geldi. Öncelikle iddialara konu olan 'ele geçirme' suçlaması cemaatin çalışma sistemine ve modelitesine uymuyor, cemaat bu tür durumlarda içeri sızıp ele geçirmeyi değil kendi yapısını kurmayı tercih eder. TÜSİAD'dı ele geçirmeye çalışmadılar ve MÜSİAD'ı kurdular örneğin. Fenerbahçe için de geçerli bu, gider Patlıcanbahçe diye bir şey kurarlar ama sızmayı tercih etmezler."

CEMAAT İDDİALARA KARŞILIK AÇIKLAMA YAPACAK

Koru, cemaatin şike ve Fenerbahçe tartışmasında kendini taraf olarak görmediğini söylese de ilginç bir not düşmeyi ihmal etmedi:

"Kendilerini taraf olarak görmüyorlar ama bu noktadan sonra kaçamayacaklarını bildikleri için iddialara dair bir açıklama yapacaklar."

POLİS BİR TEK FENERLİLERE DEĞİL HERKESE AŞIRI ŞİDDET UYGULUYOR

Fehmi Koru, Kadıköy'deki polis şiddetine dönük eleştirileri ve olayı yine cemaatin emniyetteki varlığı ile izah eden yorumlara cevap olarak da "Polis başka olaylarda çok mülaim ve yumuşak davransa ama sadece bu olayda sert olsa herkesin tepkisi anlamı olur. Ama durum bu değil." dedi.

CEMAAT ŞEFFAF OLSAYDI OLAY BU NOKTAYA GELMEZDİ

Programın diğer konuğu Ruşen Çakır ise Gülen Cemaati'nin işleyişindeki kapalı yapının bu olayda çok etkili olduğunu söyledi. "Cemaat eğer şeffaf olsaydı, uygun mekanizmaları olsaydı daha ilk baştan bu olaya müdahale ederdi. Ben kimsenin yanında değilim, Aziz Yıldırım'ın karşısında değilim derdi ama o mekanizmalar şu anda yok." diyen Çakır cemaate dönük bazı tavsiyelerde bulundu:


"Fenerbahçe taraftarı aşırı politize oldu. Bir algı oluştu ve bu algı cemaat için iyi bir algı değil. Eğer cemaat bunu dert ediyorsa bu algı için bir şeyler yapması gerek..."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER