SÜPER LİG

Çaykur Rizespor Trabzonspor maçının sonucu ve özeti

Süper Lig'in 15. haftası Karadeniz derbisine sahne oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında Cardozo ile penaltı kaçıran Trabzonspor, Rize deplasmanında farklı yenilmekten kurtulamadı.

Çaykur Rizespor Trabzonspor maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor kalecisi Itandje'ın çok iyi bir performans gösterdiği maçta Trabzonspor'u 3-0 yendi. 

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor ile Trabzonspor karşılaştı. Maça hızlı başlayan taraf konuk Trabzonspor oldu. 24'te Yusuf'un yerde kaldığı pozisyonda hakem Ali Palabıyık tartışmalı bir şekilde penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen Cardozo meşin yuvarlağı kaleci Itandje'ın üzerine nişanlayınca Bordo-Mavililer golden oldu. Bu dakikadan sonra sahada Çaykur Rizespor fırtınası esti. 41'de Kweuke, Trabzonspor savunmasını ipe dizdi, 45+4'te ise Murat yarım voleyle soyunma odasına Rizespor'u 2-0 önde götürdü. 

Çaykur Rizespor Trabzonspor maçının fotoğrafları

İkinci yarıda da oyuna hakim olan ev sahibi ekipti. 72'de Deniz Kadah attığı golle farkı 3'e çıkardı. Maçta başka gol olmadı ve Rizespor sahadan farklı galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Çaykur Rizespor puanını 21 yaparken, Trabzonspor ise 20 puanda kaldı.  

Çaykur Rizespor-Trabzonspor

Çaykur Rizespor: 3 - Trabzonspor: 0

Stat: Yeni Rize Şehir

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Fevzi Demirhan

Çaykur Rizespor: Itandje, Orhan Ovacıklı, Ertuğrul Ersoy, Oboabona, Murat Duruer, Robin Yalçın, Koray Altınay, Sercan Kaya, Ahmet İlhan Özek, Deniz Kadah, Kweuke

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Salih Dursun, Mustafa Yumlu, Douglas, Alper Uludağ, Mbia, Aytaç Kara, Özer Hurmacı, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Cardozo

Goller: Dk. 41 Kweuke, Dk.45+4 Murat Duruer, Dk. 72 Deniz Kadah (Çaykur Rizespor)-

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Trabzonspor, Eskişehirspor maçının 11'inde 3 değişiklikle maça çıktı. Bordo-mavililerde teknik direktör Sadi Tekelioğlu, ligde geçen hafta 3-1 kazanılan Eskişehirspor maçının 11'inde olan isimlerden, sarı kart cezalısı Okay Yokuşlu'nun yerine Özer Hurmacı, Aykut Demir'in yerine Alper Uludağ, hasta olduğu için ilk onbirde şans verilmeyen Luis Pedro Cavanda'nın yerine Salih Dursun'a Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de yer verdi.

Karadeniz ekibinde, hasta olduğu için hafta içi idman yapamayan Cavanda ve Almanya'da tedavisini tamamladıktan sonra dönen Marko Marin, 18 kişilik kadroya dahil edildi. Geçtiğimiz hafta 18 kişilik kadroda yer alan ve oyuna girdikten sonra gol atma başarısı gösteren Muhammet Beşir de 18 kişilik kadroda yer aldı. Sarı kart cezalıları Okay Yokuşlu, Aykut Demir ve sakatlığı bulunan Sefa Yılmaz ile kadro dışı bırakılan Deniz Yılmaz, Çaykur Rizespor maçında forma giyemedi.

YENİ BAŞKAN USTA, TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor Kulübü'nde başkanlığına seçilen Muharrem Usta, Rize deplasmanında da takımını yalnız bırakmadı. Seçimin ardından Avni Aker Stadı'nda Eskişehirspor maçını seyreden Usta, mazbatasını aldıktan sonra resmi başkan olarak ilk kez Rize'de takımın yanında oldu. Usta, karşılaşmayı Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan ile izledi.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Karadeniz derbisinde her iki takımın taraftarları da maça fazla ilgi göstermedi. Karşılaşmayı yaklaşık 3 bin yeşil-mavili, 300 dolayında da bordo-mavili taraftar takip etti. Bordo-mavili taraftarların maç öncesi Rize girişinde güvenlik gerekçesiyle üstleri arandı. Öte yandan karşılaşma öncesi Mustafa Memoğlu isimli Çaykur Rizespor taraftarı stada yeşil-mavili ekibin simgesi olan atmaca getirdi. Futbolcular atmacaya ilgi gösterdi.

 ÇAYKUR RİZESPOR 3-0 TRABZONSPOR 

90+3': Rizespor sahasında Trabzonspor'u 3-0 yenmeyi başardı ve sıralamada Trabzonspor'un üstüne çıktı.

90': Maçın sonuna en az 3 dakika eklendi.

88': Çaykur Rizespor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşti: Kweuke oyundan alınırken yerine Teddy Chevalier oyuna dahil oldu.

82': Hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Robin Yalçın'ın ara pası ile sağ çaprazda kaleci ile karşı kalan Deniz Kadah ceza sahasına girdi ve yerden vuruşunu yaptı. Kaleci Onur'un müdahalesi ile zayıflayan şutu kaleye yönelirken savunmada Cavanda son anda bu topu çizgi üzerinden çıkarttı.

81': Sol kanattan gelişen atakta Erkan Zengin ortasını ceza sahası sol tarafına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Oscar Cardozo vuruşunu yaptı ancak top savunmadan geri geldi.

80': Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Murat Duruer ortasını ön direğe doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Deniz Kadah kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Onur Kıvrak üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol etti.

79': Çaykur Rizespor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ahmet İlhan Özek oyundan alınırken yerine Cedric Makiadi oyuna dahil oluyor.

79': Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Cavanda rakibini geçmek isterken rakibinin müdahalesi sonucu top ceza sahası içi sol tarafına doğru açıldı. Bu noktada topla buluşan Yusuf vuruşunu yaptı ancak top kalenin üzerinden dışarı gitti.

76': Topla birlikte ceza yayına sokulan Mehmet Ekici sağ ayağı ile çok şık bir vuruş yaptı ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

75': Orta alan mücadelesinde Özer rakibi Kweuke'yi faulle durdurdu ve pozisyon sonrasında hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

72': GOOOOLL! Rizespor Deniz Kadah'la 3-0 öne geçti! Murat Duruer'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Deniz Kadah müsait pozisyonda yerden vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu.

71': Trabzonspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Salih Dursun oyundan alınırken yerine Luis Pedro Cavanda oyuna dahil oluyor.

69': Erkan Zengin'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Marko Marin yerden vuruşunu yaptı ancak Itandje üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol etti.

66': Trabzonspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği: Douglas Teixeira oyundan alınırken yerine Marko Marin oyuna dahil oldu.

65': Çaykur Rizespor cephesinde ilk oyuncu değişikliği: Sercan Kaya oyundan alınırken yerine Mehmet Akyüz oyuna dahil oldu.

64': Sağ kanattan gelişen atakta Erkan Zengin ortasını uzak direğe doğru gönderdi. O noktada Cardozo kafa vuruşunu yaptı ancak top kalenin sol tarafından dışarı gitti.

63': Trabzonspor'da Salih Dursun, rakibi Ahmet İlhan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

62': Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa Mustafa Yumlu kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Itandje harika uzandı gole izin vermedi.

61': Koray Altınay ile paslaşan Sercan Kaya sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve altıpas sağ çaprazında vuruşunu yapmadan önce son anda kaleci Onur Kıvrak yattı ve bu topu kontrol etti.

59': Hızlı gelişen Çaykur Rizespor kontra atağında ceza yayı sol tarafında topla buluşan Ahmet İlhan sağ ayağı ile vuruşunu yaptı ancak top kalenin üzerinden dışarı gitti.

56': Özer'in pası ile ceza yayının gerisinde topla buluşan Aytaç Kara sağ ayağı ile vuruşunu yaptı ancak kaleci Itandje bu topu üst direğin hemen altından çıkarttı.

54': Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici ortasını ön direğe doğru gönderdi ancak kaleci Itandje çıkıyor ve bu topu tek yumruk ile uzaklaştırdı.

50': Topla birlikte ceza sahası sol çaprazına sokulan Erkan Zengin yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Itandje sol köşeye uzandı ve bu topu kontrol etti.

46': Trabzonspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alper Uludağ oyundan alınırken yerine Erkan Zengin oyuna dahil oluyor.

46': Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Çaykur Rizesporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

Çaykur Rizespor Trabzonspor maçının fotoğrafları

45+4': İlk yarı 2-0 Rizespor üstünlüğüyle sona erdi.

45+3': GOOOOLL! Murat Duruer ile farkı ikiye çıkarttı! Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Sercan Kaya havadan pasını ceza sahası sol çaprazına hareketlenen Murat Duruer'e gönderdi. Bu topa hareketlenen Murat Duruer yerden vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

45+2': Çaykur Rizespor'da Ahmet İlhan Özek hakeme yönelik yoğun itirazları sonucunda sarı kart görüyor.

45': İlk yarının sonuna 4 dakika eklendi.

44': Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Aytaç Kara yerden vuruşunu yaptı. Savunmadan seken top kalenin sağ köşesine doğru yöneldi ancak kaleci Charles Itandje son anda bu topa uzandı ve gole izin vermedi.

41': GOOOOLL! Çaykur Rizespor Kweuke ile 1-0 öne geçti. Kweuke ile öne geçti! Sercan'ın ara pası ile topla buluşan Kweuke sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve altıpas sağ çaprazında topu sol tarafına çekti. Kaleci Onur ve savunmada Dougles'ı oyundan düşüren tecrübeli oyuncu müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

38': Ceza yayının biraz gerisinde rakibi geçen Mehmet Ekici sol ayağı ile vuruşunu yaptı ancak top kalenin sol tarafından dışarı gitti.

35': Çaykur Rizespor'da Murat Duruer sakatlık geçirdi.

33': Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici ortasını ön direğe doğru gönderdi. Savunmanın bu topa yaptığı ters vuruşu kaleci Itandje son anda çizgi üzerinden çıkarttı.

31': Sağ kanattan son çizgiye inerek ceza sahasına giren Mehmet Ekici pasını altıpas alanına çıkarmak istedi ancak savunma son anda araya girdi ve top kalenin yanından dışarı gitti

26': Çaykur Rizespor'da kaleci Charles Itandje sakatlık geçirdi ve sağlık görevlilerinin kendisine müdahalesinden dolayı oyun 1 dakika durdu.

24': PENALTI KAÇTI! Oscar Cardozo penaltı vuruşundan faydalanamadı Itandje, sağına yatarak topu dışarı gönderdi.

23': PENALTI! Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Erdoğan sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ancak rakibi Orhan'ın müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi.

20': Trabzonspor gole çok yaklaştı. Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici ortasını altıpas çizgisine doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Mustafa Yumlu gelişine vuruşunu yaptı ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gitti.

16': Deniz Kadah ile gelişen Çaykur Rizespor hızlı hücumunu Mehmet Ekici yaptığı faul ile kesti ve pozisyon sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

13': Savunma arkasına havadan atılan uzun pası ceza sahası içerisi sağ çaprazında Sercan Kaya kontrol etmek istedi ancak savunma son anda araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

10': Çaykur Rizespor'da Koray Altınay, orta alanda rakibi Mehmet Ekici'ye arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gördü.

8': Sol kanattan gelişen atakta Yusuf Erdoğan ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak Oscar Cardozo bu topa yetişemiyor.

6': Konuk ekip Trabzonspor kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

3': Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Mehmet Ekici kalecinin önde olduğunu gördü ve aşırtma vuruşunu yaptı ancak kaleci Itandje son anda bu topu üst direğin hemen altından çıkarttı.

2': Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Murat Duruer yerden sert vurdu ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

1': Karşılaşma Trabzonsporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER