GALATASARAY

Çaykur Rizespor Galatasaray maçının golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında lider Galatasaray, Avrupa kupalarına katılmak için 5. sırayı hedefleyen Çaykur Rizespor'u 2-1 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup etti.

Aliye Tulum
Aliye Tulum[email protected]
Çaykur Rizespor Galatasaray maçının golleri ve geniş özeti

Lider Galatasaray, 1-0 öne geçtikten sonra 2-1 geriye düştüğü  Çaykur Rizespor maçını Mbaye Diagne'nin uzatma dakikalarında attığı 2 golle 3-2 kazandı! Puanını 66'ya yükselten Galatasaray liderliğini sürdürürken Rizespor ise 40 puanda kaldı.

Galatasaray maça hızlı başladı. Henüz ilk dakikada sarı-kırmızılılarda çizgiye inen Diagne, rakibini yatırdı ve pasını ceza sahasına gönderdi. Topla buluşan Onyekuru şut açısı aradı ancak araya son anda savunma girdi.

Mücadelede 5. dakika oynanırken Rizespor gole çok yaklaştı: Muriqi'nin indirdiği topta Samudio, ceza sahasına girerken şutunu çekti ancak isabet sağlayamadı.

ÇAYKUR RİZESPOR: 2-3 :GALATASARAY

MAÇ BİTTİ! Galatasaray, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti.

90 + 10.dk: Mbaye Diagne, Süper Lig'de bitime 2 hafta kala 30 gole ulaştı ve Bafetimbi Gomis'e ait olan bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu unvanını ele geçirdi.

90 + 7.dk: İNANILMAZ BİR MAÇ İNANILMAZ! DIAGNE'DEN TARİHİ GOL! Sağ kanatta orta şansı yakalayan Feghouli, ceza sahasına mükemmel çevirdi ve Mbaye Diagne çok şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Galatasaray bir kez daha öne geçti.

90 + 3.dk: Musa Çağıran, sarı kartla cezalandırıldı ve önümüzdeki hafta cezalı duruma düştü.

90 + 2.dk: GOL! DIAGNE ATTI, GALATASARAY BERABERLİĞİ YAKALADI! Mbaye Diagne, penaltı atışında kaleciyi ve topu ayrı köşelere gönderdi.

90. dk: PENALTI! Galatasaray, VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı.

88.dk: AZ FARKLA! Galatasaray çok etkili geldi! Henry Onyekuru ceza sahasına girerken yerde kaldı. Feghouli önüne düşen topa sert vurdu ama top az farkla dışarı çıktı.

87.dk: Galatasaray bu dakikalarda tüm riskleri aldı. Feghouli, savunmaya top çıkarmaya geliyor.

83.dk: Galatasaray'da Ndiaye, yerini Sinan Gümüş'e bıraktı.

82.dk: Mariano ile ver-kaça giren Feghouli, ceza sahasına sert ortaladı ancak Azubuike topun önünü kesti.

79.dk: DOKUNAMADI! Mariano'nun havalandırdığı topu Muğdat indirdi ancak meşin yuvarlak Diagne'nin önünden geçti.

76.dk: UMAR AMINU ATTI, ÇAYKUR RİZESPOR 10 KİŞİ GERİ DÖNDÜ! Sağ çaprazdan şutunu çeken Boldrin, Muslera'ya takıldı. Muslera'dan seken topu tamamlayan Umar Aminu oldu ve Rizespor, 10 kişi kaldığı maçta 2-1 öne geçti.

73.dk: KIRMIZI KART! Çaykur Rizespor'da Samudio, Emre Akbaba'nın sakatlandığı pozisyonun ardından kırmızı kartla cezalandırıldı.

70.dk: Galatasaray'da Emre Akbaba sakatlandı. Hasan Şaş, kenara 'ayağı kırıldı' işareti yaptı. Henry Onyekuru gözyaşlarını tutamıyor.

67.dk: DİREKTEN DÖNDÜ! Çaykur Rizespor ikinci kez direğe takıldı. Köşe vuruşuna iyi yükselen Samudio, vuruşunu da yaptı ancak direğe çarpan top dışarı çıktı.

65.dk: SON ANDA SAVUNMA! Top bir o kalede bir bu kalede! Onyekuru'nun pasında şut şansı yakalayan Feghouli, yerden vurdu ancak savunma kayarak müdahale etti.

64.dk: NET POZİSYON! Diagne gole yaklaştı! Ndiaye'nin uzun pasında savunmayı sırtına alan Diagne, ceza sahasına girerken çok sert vurdu ancak kaleci Gökhan gole izin vermedi.

63.dk: KALECİ GÖKHAN! Galatasaray çok etkili geldi! Feghouli'nin yerden çevirdiği topa Mariano çok sert vurdu ancak kaleci Gökhan topu çelmeyi başardı.

62.dk: Galatasaray'da Emre Akbaba, Ryan Donk'un yerine oyuna dahil oldu.

58.dk: ÖNÜNDEN GEÇTİ! Top bir o kalede bir bu kalede! Aminu, ceza sahasına yerden gönderdi ancak top Muriqi'nin önünden geçti ve Muslera'da kaldı.

57.dk: KİMSE DOKUNAMADI! Galatasaray gole çok yaklaştı! Feghouli, sağ kanattan kale ağzına ortaladı ancak kimse dokunamadı.

55.dk: Moroziuk, Ndiaye'nin suratına yaptığı müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

53.dk: Nagatomo'nun tedavisi için sağlık ekipleri oyuna dahil oldu.

52.dk: Galatasaray'da Yuto Nagatomo, Muriqi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Oyun ikinci yarının başından bu yana sık sık duruyor.

51.dk: Çaykur Rizespor'da Moroziuk, ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Tedavi için sağlık ekipleri oyuna dahil oldu.

49.dk: Çaykur Rizespor'da Moroziuk, arka direğe ortasını yaptı ancak top doğrudan dışarı çıktı.

47.dk: Galatasaray'da Feghouli'nin pasında topla buluşan Mariano, ceza sahasına göndermek istedi ancak savunma ayak koydu.

İkinci yarı başladı!

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

45 + 3.dk: SAHA BİR ANDA KARIŞTI! Azubuike ile girdiği ikili mücadelenin ardından Ryan Donk yerde kaldı ama tartışmaları ayağa kalktıklarında da devam etti. İki oyuncu da hakemin yanına geldi.

45 + 1.dk: İlk yarının sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

45.dk: GOL! MURIQI ATTI! Ceza sahası önünde topla buluşan Muriqi, çalımlarla ceza sahasına girdi ve düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Maçta durum 1-1.

42.dk: Mbaye Diagne, sağ kanattan gelen ortaya iyi yükseldi ancak top farklı bir şekilde dışarı çıktı.

39.dk: PENALTI KAÇTI! MBAYE DIAGNE PENALTIDAN FAYDALANAMADI! Diagne'nin penaltı vuruşu direkten döndü ancak seken topu yine Diagne tamamladı ve ofsayt gerekçesiyle oyun durdu.

37.dk: PENALTI! Galatasaray, pozisyonların öncesinde kullanılan köşe vuruşunda yaşanan karambolde, Marcao yerde kalmıştı. VAR incelemesinin ardından hakem penaltıyı işaret etti.

35.dk: ÜST ÜSTE FIRSATLAR! BİR GALATASARAY GELİYOR, BİR ÇAYKUR RİZESPOR! Kornerin ardından Çaykur Rizespor, Galatasaray'ı 3'e 1 yakaladı ancak savunma erken döndü ve tehlikeyi savuşturdu. Ardından gelişen Galatasaray hücumunda Diagne savunmanın arkasına sarktı ancak kaleciyle karşı karşıya fırsatı tepti.

31.dk: DİREKTEN DÖNDÜ! Serbest vuruşta topun başına geçen Moroziuk, barajı geçti ancak direğe takıldı.

30.dk: Vedat Muriqi, Luyindama ile girdiği ikili mücadelenin ardından ceza sahasının hemen önünde yerde kaldı. Çaykur Rizespor tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.

27.dk: Musa Çağıran, ceza sahasına hareketlenen Aminu'ya uzun bir pas gönderdi ama araya giren Luyindama oldu.

26.dk: ÖNCE MUSLERA, SONRA OFSAYT! Vedat Muriqi, Boldrin'in ara pasında ceza sahasına girdi ve çaprazdan çok sert vurdu ancak Muslera topun ağlarla buluşmasına engel oldu. Pozisyonun ardından ofsayt bayrağı kalktı.

24.dk: Feghouli'nin kullandığı serbest vuruşu Boldrin eliyle engelledi. Sarı kırmızılılar biraz daha ilerden yeniden serbest vuruş kullanacak.

23.dk: Galatasaray'da iki rakibinden üst üste çalımlarla sıyrılan Donk, ayağına aldığı müdahaleyle yerde kaldı. Sarı kırmızılılar, rakip yarı sahadan serbest vuruş kullanacak.

22.dk: Musa Çağıran'ın ceza sahasına havalandırdığı topa Aminu hareketlendi ancak top doğrudan dışarı çıktı. 

20.dk: Galatasaray karşısında 1-0 geride olan Çaykur Rizespor, %63'le topa sahip oluyor.

18.dk: SON ANDA MARCAO! Aminu'nun ara pasında ceza sahasına giren Melnjak, Muslera ile karşı karşıya kaldı ve şutunu çekti ancak ayağını son anda uzatan Marcao mutlak gole engel oldu.

16.dk: SON ANDA! Ceza sahasına atılan uzun topu Mbaye Diagne indirdi. Henry Onyekuru topu önüne alıp kaleciyle karşı karşıya kalmak istedi ancak savunma müdahale etti.

15.dk: Azubuike'nin tedavisinin tamamlanmasının ardından oyun yeniden hareket kazandı.

14.dk: Çaykur Rizespor'da Azubuike kendini yere bıraktı. Sağlık ekipleri oyuna dahil oldu.

13.dk: AZ FARKLA! Feghouli'nin havalandırdığı topa gelişine yarım vole vuran Onyekuru, kaleyi az farkla ıskaladı.

10.dk: Karşılaşma yeniden hareket kazandı.

9.dk: GOL! FEGHOULI ATTI, GALATASARAY ÖNE GEÇTİ! Ryan Donk, Galatasaray'ı hızlı çıkaran isim oldu. Donk'un pasıyla ceza sahası sol çapraıznda topla buluşan Onyekuru, Feghouli'ye çıkardı. Feghouli gelişine mükemmel vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

6.dk: Oyun bu dakikalarda üst üste fauller sebebiyle duruyor.

5.dk: Feghouli'nin tedavisi için sağlık ekipleri oyuna dahil oldu.Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce'den Feghouli'nin iyi olduğuna dair işaret geldi.

4.dk: Galatasaray'da Feghouli, Umar Aminu'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Sarı kırmızılılar, orta sahanın ortasından serbest vuruş kullanacak.

3.dk: SON ANDA MÜDAHALE! Galatasaray'da çizgiye inen Diagne, rakibini yatırdı ve pasını ceza sahasına gönderdi. Topla buluşan Onyekuru şut açısı aradı ancak araya son anda savunma girdi.

2.dk: Galatasaray, karşılaşmanın ilk saniyelerinde kendi yarı sahasında pas yapıyor.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

İLK 11'LER 

Ç. Rizespor: Gökhan, Moroziuk, Awaziem, Abarhoun, Melnjak, Azubuike, Musa, Aminu Umar, Boldrin, Samudio, Vedat Muriqi.

Galatasarayi: Galatasaray XI: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk, Fernando, Feghouli, Ndiaye, Onyekuru, Diagne.

TREND HABERLER
Yorumlar 3 yorum
TREND HABERLER