SPOR MAGAZİN

Caster Semenya’nın cinsiyet tartışmasına Serena Williams da katıldı

Olimpiyat ve dünya şampiyonu atlet Caster Semenya'nın cinsiyet tartışmasına, şampiyon tenisçi Serena Williams da bir reklam filmiyle katıldı. Williams, "Bir şeyde çok iyi olduğumuzda mutlaka bu işte bir sorun olduğu düşünülüyor" dedi.

Caster Semenya’nın cinsiyet tartışmasına Serena Williams da katıldı - Sayfa 1

Olimpiyat ve dünya şampiyonu atlet Caster Semenya'nın cinsiyet davası, spor kamuoyunun gündeminde. 28 yaşındaki Güney Afrikalı koşucu hakkında yürütülen “Kadın mı, erkek mi?” tartışmasına şampiyon tenisçi Serena Williams da bir reklam filmiyle dahil oldu.

Caster Semenya’nın cinsiyet tartışmasına Serena Williams da katıldı - Sayfa 2

Spor markası Nike’ın reklamında seslendirme yapan 37 yaşındaki ABD’li tenisçi, "Çılgınca hayal et!" sloganıyla yayınlanan videoda şunları söyledi: "Eğer duygularımızı dışa vurursak, 'dramatik' olarak adlandırılıyoruz. Eğer erkeklere karşı oynamak istersek, kafayı yemiş sıfatı yiyoruz. Sporda eşitlikten bahsettiğimizde ise 'hayal dünyasında' olmakla itham ediliyoruz."

Caster Semenya’nın cinsiyet tartışmasına Serena Williams da katıldı - Sayfa 3

Williams, reklamda Caster Semenya’nın görüntüsünün üzerine “Bir şeye karşı çıktığımızda dengesiz yaftası yediğimiz de olmuyor değil. Bir şeyde çok iyi olduğumuzda mutlaka bu işte bir sorun olduğu düşünülüyor. İçimizdeki kızgınlığı dışarı vurduğumuzda ise histerik ilan ediliyoruz” ifadesini seslendirdi.

Caster Semenya’nın cinsiyet tartışmasına Serena Williams da katıldı - Sayfa 4

Williams ayrıca şunları söyledi:

"Bir kadının maraton koşması çılgınlık, boks yapması çılgınlık, basketbolda smaç vurması çılgınlık, bir NBA takımına koçluk yapması çılgınlık, sporunu başörtüsüyle yapması çılgınlık. 23 şampiyonluk yaşayıp, çocuk sahibi olduktan sonra kortlara dönmesi ve daha fazlasını istemesi çılgınlık, çılgınlık, çılgınlık. Eğer sana bu başardıkların için çılgın demek istiyorlarsa, bırak desinler.”