SPOR MEDYASI

Çakar'dan tartışılacak Galatasaray yorumu

Ahmet Çakar, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galtasaray hakkında çok konuşuılacak açıklamalar yaptı.

Çakar'dan tartışılacak Galatasaray yorumu
Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, köşesinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'daki son gelişmeleri değerlendirdi.

İşte Ahmet Çakar'ın görüşlerinden bir bölüm...

EMENIKE DEĞİL CARDOZO
Emenike ve Cardozo arasında gidip geliş F.Bahçe'yi de F.Bahçeli'yi de ikileme düşürüyor. Emenike deplasmanlarda çok etkili olabilecek biroyuncu. Geniş saha bulduğunda Avrupa'da onunla baş edebilecek çok azoyuncu var. Ama Emenike dar alan oyuncusu mu, işte burası tartışılır. Zira F.Bahçe Süper Lig'de genellikle rakip sahada oynayacak. Oynadığıtakımlar çok adamla kapanacaklar. Yine ligimizde birçok takım alanbırakmamak için varını yoğunu ortaya koyacak.

İşte böyle takımlara karşı oynarken Emenike mi Cardozo mu derseniz bence Cardozo. Çünkü çok deneyimli bir santrfor. Baskılı oynananmaçlarda ceza alanı içinde nerede bulunması gerektiğini çok iyi biliyor. Son vuruşları çok etkili. Dar alanda ve özellikle ceza alanı içinde adam eksiltip gol vuruşunu yapabiliyor. Sonuçta bence Cardozo F.Bahçe için daha yararlı olur.

DEFANS EVLERE ŞENLİK
Galatasaray defansı geçen sezondan beri güven vermiyor. Dany'nin çabuk bir oyuncu olmasına rağmen böylesine penaltılar yaptırması hemdeneyimsizliğinin hem de pozisyon alamamasının bir göstergesidir. Geçen sezon da söyledim hala da söylüyorum. Eğer forvetinizde Drogba ve Burak varsa, Sneijder gibi bir oyuncuya büyük paralar harcamışsanız defansınız çok daha deneyimli ve dengeli oyunculardan kurulmak zorunda. Chedjou bu açığı kapatabilir mi, bununla ilgili karar vermek için erken. Ama Fransa kariyerine baktığımızda doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Eğer o da tutmazsa Galatasaray özellikle Şampiyonlar Ligi'nde büyük problemler yaşayabilir.

Üst düzey takımlarla hazırlık maçları yapan G.Saray size nasıl bir izlenimveriyor? G.Saray'ın bu kadrosu lig için hazırdır, değildir diye tartışmak bana göre komiktir. Hazır da olsa olmasa da bu kadro hatta yedek takımı bile ligimizde zirvenin en önemli adayıdır. Sorun Süper Lig değil sorun Devler Ligi. Bu yıl beklentiler çok fazla. Geçen yıl çeyrek final yakalanmış bu yıl ise daha yukarısı hedefleniyor. Ama grup maçları o kadar da kolaydeğil. Muhtemel rakiplere baktığımızda her biri Avrupa'da söz sahibi. Bu giderildiği taktirde G.Saray geçen yıldan çok daha fazlasını yapabilecek bir takım.

BİLİC'İN BEŞİKTAŞ'TA İŞİ NE?
Kamp dönemlerindeki sakatlıkların en önemli sebebi yorgunluk veya yanlış antrenman metotlarıdır. Bilic yanlış antrenman yaptırıyor dersek hakkını yemiş oluruz. Henüz çok erken ama Beşiktaş'ın Bilic'i niye getirdiğini de pek anlamış değilim. Hangi deneyimi var, hangi kulüplerde önemlibaşarılara imza atmış? Kabul edilir ki iyi futbolcuydu. Hırvatistan U 21 ve A milli takımlarında da görev yaptı. En son çalıştırdığı takım da Lokomotif Moskova'ydı ve başarılı olamadı. Kulüp çalıştırmak başka, milli takım başkadır. Hangi kulüp başarısıyla Beşiktaş'a getirildi? Bunun cevabını lig başladıktan sonra rahatlıkla alabiliriz.

SALZBURG F.BAHÇE İLE KIYASLANAMAZ
Gariptir, bir şekilde Salzburg'un çok iyi bir takım olduğu F.Bahçe taraftarına verilmeye çalışılıyor. Salzburg iyi olabilir ama Salzburg takımının toplam değeri F.Bahçe'nin kaç oyuncusuna bedel onu da düşünmek lazım. Eğer F.Bahçe Salzburg'u geçemeyecekse bunca transfer, bunca yatırım niye yapıldı. Kabul edilebilir ki Salzburg şu anda daha hazır. Çünkü ligi başladı. İyi transfer de yapmış olabilirler ama kadrokalitelerini F.Bahçe ile kıyaslamak bir futbol cehaletidir. Şunu da söyleyelim kalite her zaman kazanmıyor. F.Bahçe'nin çok ama çok dikkatli olması lazım. 
 
 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER