DİĞER HABERLER

Buz hokeyinde heyecan başlıyor

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz açıklamalarda bulundu..

Buz hokeyinde heyecan başlıyor

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'ndan sonra Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya ile birlikte Balkan Ligi oluşturmayı düşündüklerini söyledi.Konuyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kılavuz, Bulgaristan ve Romanya'nın böyle bir ligin kurulması adına kendilerine istekte bulunduklarını belirterek, şöyle dedi:

''Söz konusu durumun geçerlilik kazanması adına çalışmalar sürdürülüyor. Federasyon olarak böyle bir teklifin yapılması bizleri çok mutlu etti. Yunanistan da bu lige katılmayı kabul etti. Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın hemen ardından bu ligin başlayacağını düşünüyorum. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Bulgaristan'da bir toplantı yapacağız. Balkan Ligi'ne İtalya ve Moldova'nın da katılma durumu var. Ligle ilgili Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu ile de (IIHF) görüştük. Onlar da bu ligin kurulmasına sıcak bakıyor.''

Türkiye'nin böyle bir ligde yer almasının gerekli olduğunu kaydeden Akın Kılavuz, ''Balkan Ligi'nin ülkemizde buz hokeyinin daha fazla gelişmesi adına büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Şu anda mücadele ettiğimiz uluslararası organizasyonlar bizim daha fazla gelişmemize olanak tanımıyor. Buz hokeyinde Avrupa'nın önde gelen ülkelerin seviyesine çıkmak için milli takım olarak daha fazla uluslararası müsabaka yapmamız gerekiyor. Balkan Ligi bizim için önemli bir şans. Milli takım sporcularımızın bu ligde kazanacağı tecrübeyi üst düzey şampiyonalara da yansıtacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, Balkan Ligi'ndeki karşılaşmaları İstanbul'da oynamayı düşündüklerini belirterek, şunları söyledi:

''Erzurum tesis olarak böyle bir ligi rahatlıkla kaldırabilecek konuma sahip. Ancak İstanbul söz konusu balkan ülkelerine daha yakın olduğu için, karşılaşmaların bu şehrimizde oynanmasını uygun gördük. Balkan Ligi ilk olarak erkekler kategorisinde oynanacak. İlerleyen yıllarda ise bayanlar kategorisinde de müsabakaların yapılması planlanıyor. Sadece Erzurum'da değil diğer şehirlerimizdeki kapalı buz pisti salonlarını da aktif olarak kullanmak istiyoruz. Bunun için de her türlü ulusal ve uluslararası organizasyona talibiz. Türkiye'de yetişecek yeni yeteneklerin hem kulüp hem de milli takımlar bazında gelişmesine hassasiyetle yaklaşıyoruz. Bunun için de elimizden gelen bütün fedakarlığı göstereceğiz.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER