DİĞER HABERLER

Buz Hokeyi Federasyonu'ndan büyük atılım

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, ''Bin Çocuk'' projesiyle alt yapı atağı yapmaya hazırlanıyor.

Buz Hokeyi Federasyonu'ndan büyük atılım

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu başkanı Akın Kılavuz ve federasyon yöneticileri Ufuk Ayhan, Serhat Enyüce ve Seyfi Özkan, 22 Şubat'ta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Recep Akdağ'a, federasyonun ''Bin Çocuk'' projesi hakkında bilgi verildiği öğrenildi.

 
Sağlık Bakanlığı desteğiyle, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ve Buz Hokeyi Federasyonu'nun hayata geçireceği proje ile buz hokeyi sporunun alt yapısının güçlendirilmesi ve Erzurum'daki tesislerin daha aktif kullanımı hedefleniyor.

-''ASIL AMAÇ MİLLİ TAKIMLARA SPORCU YETİŞTİRMEK''-
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz yaptığı açıklamada, bu çalışmayla Erzurum'dan 500, toplamda ise bin çocuğun spora kazandırılmasının hedeflendiğini, projenin asıl amacının milli takımlara sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle, Buz Hokeyi Federasyonu olarak, GSGM ile beraber yürütecekleri projede 500 çocuğun Erzurum'dan seçileceğini belirten Akın Kılavuz, uluslararası standartlara sahip Erzurum'daki tesislerin de bu projeyle daha aktif kullanılacağını ifade etti.

Çalışmaların en kısa sürede başlatılacağını kaydeden Kılavuz, sözlerini şöyle tamamladı:
''Federasyon olarak alt yapıya çok önem veriyoruz. Minikler ve yıldızlar kategorilerinde turnuvalar düzenliyoruz. Sporun yaygınlaşması için bu çalışmalar çok önemli. Erzurum'da uluslararası seviyede önemli tesislerimiz var. Çok önemli tesislere sahibiz. Bu tesisler aktif kullanılmalı. Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle organize edeceğimiz, 'Bin Çocuk' projesinde 500 çocuğumuz Erzurum'dan seçilecek. En kısa sürede başlatmayı hedeflediğimiz bu proje, bir alt yapı projesidir. Uzun vadeli düşünüyoruz. Amacımız alt yapıyı sağlam temellere dayandırmak

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER