ŞAMPİYONLAR LİGİ

Bütün dünya bu jesti konuşuyor

Mart ayının ortalarında karaciğerinde tespit edilen tümör nedeniyle ameliyat masasına yatan Eric Abidal, Barcelonalı takım arkadaşlarının büyük jestiyle karşılaştı.

Bütün dünya bu jesti konuşuyor

Karaciğerindeki tümör nedeniyle ağır bir ameliyat geçiren ve uzun bir aradan sonra geçtiğimiz günlerde sahalara dönen Abidal'a takım arkadaşları kupa töreni sırasında duygu yüklü bir jest yaptı. Arkadaşları yıldızfutbolcuya kaptanlık pazubandının yanısıra şampiyonluk kupasını da verdi..

Yaklaşık 2.5 ay kadar önce karaciğerinde tümör tespit edilen ve 17 Mart tarihinde bıçak altına yatan Barcelona'nın solbeki Eric Abidal, dünkü finale kaptan çıkmamasına karşın, Xavi ve Puyol'un jestiyle pazubandı koluna takıp Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldıran ilk isim oldu.

Real Madrid'le oynanan Devler Ligi yarı final mücadelesinin son anlarında oynayan 31 yaşındaki futbolcu, 17 Mart'ın üzerinden 72 gün geçtikten sonra bir Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyip, kupayı kazandı.

Barcelona'da altyapıdan yetişen ve normal sezonda kaptanlık görevini yerine getiren Puyol, Xavi, Iniesta, Pique, Valdes, Busquets, Messi ve Pedro gibi isimlerin unutulmaz jestiyle pazubandı koluna takan Abidal, protokol tribününe kaptan olarak çıktı.

Ameliyatının üzerinden 2,5 ay gibi kısa bir süre geçmesine karşın dev finalde boy göstererek onurlandırılan Abidal, seremoni sırasında da UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden Şampiyonlar Ligi kupasını alarak yıllarca hafızalardan çıkmayacak bir ana imza atıyor ve şu gerçeği yüzümüze vuruyordu:

Barcelona kaptanı Carles Puyol ve diğer oyuncuların jestiyle kupayı kaldıran Eric Abidal maçtan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Şuan duygularımı açıklamakta zorlanıyorum. Muazzam bir olaydı. Bu jesti yapan herkese çok minnettarım" dedi.

Bu güzel hareket sonrasında kaptan ve Puyol ve oyuncularını kutlayanteknik direktör Pep Guardiola, "Carles çok güzel bir olay gerçekleştirdi. Nasıl bir kulüp olduğumuzu ve nelere önem verdiğimizi çok iyi gösterdik. Çok önemli bir olaya imza attılar" diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER