DİĞER HABERLER

Buse Tosun finale yükseldi

63 kiloda Türkiye'yi temsil eden Buse Tosun finale çıktı.

Buse Tosun finale yükseldi
Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın kadınlar müsabakalarının yapıldığı dördüncü gününde 63 kiloda Türkiye'yi temsil eden Buse Tosun finale çıkarken, 48 kiloda Büşra Kenger üçüncülük maçı yapmaya hak kazandı. 
 
Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Boris Trajkovski Spor Salonu'nda düzenlenen ve 7 Temmuz'a kadar sürecek şampiyonanın dördüncü gününün sabah seansı tamamlandı. Türkiye adına yarışan Buse Tosun, 63 kiloda finalist oldu. 

Tosun, Belaruslu rakibi Madzina Sidakova'yı yaklaşık 2 dakika sonunda teknik üstünlükle yenerek, eleme turunu atladı. Sonraki maçında Norveç'ten Signe Mane Store ile karşılaşan Tosun, rakibine teknik üstünlük kurarak, yarı final bileti aldı. Yarı finalde de daha ilk devre bitmeden Rus Anzhela Fomenko'ya teknik üstünlük sağlayan Tosun, Türkiye Milli Takımı'nda adını finale yazdıran ilk güreşçi oldu. Tosun, finalde İsveçli Therese Lina Persson ile karşılaşacak. 

48 kiloda yarışan Büşra Kenger ise kurada "bye" çekti ve şampiyonaya ilk turdan başladı. Kenger, ilk turda karşılaştığı Bulgar Elitsa Atanasova Yankova'ya teknik üstünlükle boyun eğdi ancak milli güreşçi, Bulgar rakibinin finale çıkmasıyla 3'üncülük 5'incilik maçı yapmaya hak kazandı. Kenger, Rumen Emilia Alina Vuc ile bronz madalya için yarışacak. 

55 kiloda Bediha Gün, Rus Olga Khoroshavtseva'ya tuş olarak şampiyonaya eleme turunda veda etti. 72 kiloda mücadele eden Gamze Durukan da Rus Tatiana Morozova'ya tuş oldu ve eleme turunda şampiyonanın dışında kaldı. 

Akşam seansındaki maçlar, TSİ 20.30'da başlayacak. 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER