SÜPER LİG

Bursasporlu kaleciden cezaya tepki

Bursaspor kalecisi Yavuz Özkan, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bursasporlu kaleciden cezaya tepki
Bursaspor kalecisi Yavuz Özkan, UEFA'nın verdiği ceza ve altyapısından yetiştiği Denizlispor hakkında açıklamalarda bulundu..
 
 
Denizlispor Alt Yapısı'nda futbol hayatına başlayan, Denizli Belediyespor'da profesyonel hayata geçiş yapan tecrübeli kaleci Yavuz Özkan, 7 sene önce Bursaspor'a transfer olmuştu. Yeşil beyazlı forma ile Süper Lig şampiyonluğu başta olmakla birlikte bir çok başarıya imza atan Yavuz, İbrahim Güler'in sorularını yanıtladı.

Denizlispor'un Bank Asya Ligi'nde olmasını nasıl değerlendiriyorsun?
Denizlispor çok büyük bir camiadır. Yıllarca süper ligde mücadele ettiler. Benimde takımda oynayan bir çok arkadaşım ve hocalık yapan ağabeylerim var. Denizlispor'un süper ligde olmamasına çok üzülüyorum. İnşallah kongre sürecini olumlu atlatırlar. İyi bir teknik ekip ve takım kurarlar ve tekrardan Süper Lige dönerler.

Denizlispor'u takip ediyor musun?
Fırsat buldukça maçlarını televizyondan izliyorum.

İlk lig maçını Denizlispor'a karşı oynadın sende nasıl duydular uyandırdı?
Tabiî ki çok heyecanlandım. Fakat biz o sene şampiyonluğa oynadığımız için hata yapmak yada konsantre eksikliği gibi bir şeyin olması söz konusu bile değildi. Maçı 3-2 kazandık. Benim içinde muhteşem bir başlangıç olmuştu.

Denizli Belediyespor senin için ne anlam ifade ediyor?
Belediyespor benim profesyonel hayata geçiş yaptığım ilk kulüp, olduğu için bende ki yeri farklıdır. Acı ve tatlı çok anılarımız geçti. 3. lig play off final maçında şampiyonluğu kaçırdığımız anı kesinlikle unutamam. Belediyespor'un sonraki süreçte 2. lige çıkmalarına çok sevindim. İnşallah üst liglere çıkış yaparlar.

Bursaspor'da 2 yıl daha sözleşmen var. Uzatmayı düşünür müsün?
Tabiî ki evet... Bursaspor'da çok mutluyum. Bu formayı teknik heyetimiz ve yönetim kurulumuz bana layık gördüğü sürece taşımaktan onur ve gurur duyarım. Bursaspor'a ömürlük imza atarım.

Uzun yıllardır Ertuğrul Sağlam ve ekibi ile çalışıyorsun. Hocalarınla aran nasıl?
Başta Ertuğrul hocama ve teknik heyete bana güvendikleri için çok minnettarım. Onların bu güvenini boşa çıkarmamak için hep daha fazla çalışacağım.

Özel çalışmalar yapıyor musun?[page_end]

Kaleci Hocamız Öztürk Tanrıbilir'e bize şimdiye kadar verdiği testek ve bizlere aşıladığı özgüvenden çok teşekkür ederim. Bizlere olan yaklaşımı çok iyi. Hocamızla arkadaş gibiyiz. Eksiklerimizi sürekli söyler ve kapatmamız için ekstra idmanlar yaparak. Gelişimize katkıda bulunuyor. Onunla çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.

Futbol hayatında unutamadığın maç hangisi?
Şampiyon olduğumuz da ki sahamızda ki Beşiktaş maçı ve Türkiye Kupasında Fenerbahçe'yi 3-1 yendiğimiz karşılaşmadır. Bu maçları hiçbir zaman unutamam.

Örnek aldığın kaleci var mı?
Wandersar'ı çok beğenirdim. Fakat futbolu bıraktı. Türiyede de rüştü ağabeyi çok beğenirim.

Tatilde idman yapıyor musun?
Hocalarımızın verdiği programı uyguluyorum. Ekstra olarak fitness idmanı yapıyorum.

Futbolu bıraktıktan sonra nerede yaşayacaksın?
Allah nasip ederse daha uzun yıllar oynamak istiyorum. Daha 26 yaşındayım. Ama futbolu bırakma zamanım geldiğinde Bursa'da yaşarım. Çünkü bursa halkını çok seviyorum. Artık benim memleketim oldu.

Bu sezon takımın inişli çıkışlı grafiğini nasıl değerlendiriyorsun?
Kadromuzdaki gençleştirme operasyonuna bağlıyorum. Çünkü her gecen sene daha da gençleşiyoruz ve daha da güçleniyoruz. Tecrübe eksikliklerinden dolayı bu sene çok şanssız maçlar kaybettik. Ama kadromuz oturdukça bizim ne kadar iyi bir takım olduğumuzu herkes görecek. Ve ligin 2. yarısında da bunu en iyi şekilde başardığımızı düşünüyorum. Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacağımızı düşünüyorum. Biz o güce sahibiz. Çok yetenekli genç oyuncularımız var. Ertuğrul hoca hepsine çok güveniyor. Elinden geldiğince onlara fırsat vermeye çalışıyor. Bu da Ertuğrul hocamızın ne da kadar çok gençlere güvendiğini gösteriyor.
Futbolcular olarak bizler potansiyelimizi sahaya yansıtırsak. Şampiyonluğun en güçlü adayı oluruz.

UEFA'dan gelen cezayı nasıl değerlendiriyorsun?
Çok abartılı buluyorum. En kısa zamanda bunun düzeltileceğine ve bizim Avrupa da boy göstereceğimize inanıyorum.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER