BURSASPOR

Bursaspor ne zaman kuruldu Bursaspor teknik direktörü ve oyuncuları kim?

Bursaspor ne zaman kuruldu Bursaspor teknik direktörü, başkanı ve oyuncuları kim? Bursaspor'un puan durumu ve Bursaspor'un maç fikstürü haberimizde.Bursaspor'un güncel kadrosuna, takımda yer alan oyunculara ve oyuncularla ilgili bilgilere bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bursaspor ne zaman kuruldu Bursaspor teknik direktörü ve oyuncuları kim?

Bursaspor haberleri İnternetspor.com'da. Bursaspor Kulübü 1963 yılında Bursa'da faaliyet gösteren 5 amatör kulübün birleşmesinden doğdu. Akınspor, Acaridmanyurdu, Çelikspor, istiklal ve Pınarspor takımları birleşerek Bursaspor'u oluşturdular.

Salih Kiracıbaşı Bursaspor’un ilk başkanı…Uzun yıllar semtinin kulübü Çelikspor’da başkanlık yaptı. Bursaspor'un ilk profesyonel futbolcusu, ilk jübile yapan oyuncusu ve ilk teknik direktörü unvanlarına kısa sürede sahip olan Muhtar Tucaltan, kulüp kötü duruma düştüğü dönemlerde göreve çağırılmasıyla ünlenmişti. Toplam 6 kez göreve getirilen Tucaltan 8 sezon çeşitli zamanlarda görev aldı. Bursaspor tarihindeki ilk resmi maçını 21 Eylül 1963 tarihinde İzmir Demirspor ile İzmir Alsancak Stadyumu’nda oynadı.Renkleri yeşil-beyaz, takma adı Yeşil Timsahlar'dır.

BURSASPOR KURULUŞ TARİHİ: 1 Haziran 1963

BURSASPOR KURUCULARI: Demir Akınöz, Erdoğan Akaltun, Feridun Evrenosoğlu , Hüseyin Kuşku, Fehmi Aktoptan, Hayri Terzioğlu, Hüseyin Saitoğlu, Hamdi Yalım, İsmail Buzcular, Lütfü Özmeriç, Nail Erok, Orhan Akkök, Muhtar Tucaltan, Mustafa Bulutlar, Necati Akgün, Osman Aktan, Selim Süter, Sabri Badır, Şükrü Orhanettin, Şevket Eygi, Şükrü Akmansoy

BURSASPOR BAŞKANI: Ali Ay

BURSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ: Samet Aybaba

BURSASPOR 2019 KADROSU: Muhammed Şengezer, Mehmet Ataberk Dadakdeniz, Okan Kocuk, Furkan Emre Ünver, Muhammed Emin Sarıkaya, Aurélien Bayard Chedjou Fongang, Cengiz Umut Meraş, Iasmin Latovlevici, Burak Kapacak, Barış Yardımcı, Abdullahi Shehu, Santiago Vergini, Ertugrul Ersoy, Ahmet Furkan Özcan, Onur Atasayar, Aytaç Kara, Jani Atanasov, Yusuf Erdoğan, 

BURSASPOR LOGOSU:  O dönem Bursaspor’un renklerinin ne olacağı en çok tartışılan konu olarak görülüyor. Çelikspor’un lokalinde yapılan toplantılara katılan Pınarspor’un kurucu başkanlığını yapmış olan isim Av.Şükrü Akmansoy bir soru sorar; “Bursa denilince akla ilk ne gelir?”. Toplantıya katılanların verdiği ilk cevap Yeşil bitki örtüsü olur. Bu cevap üzerine Akmansoy  “Dünya’ca ünlü Uludağımız’ın kar Beyazı, Yeşil ile birlikte kullanılamaz mı?” önerisi tüm üyelerce uygun görülür ve Bursaspor’un rengi, ovanın Yeşili ve Uludağ’ın Beyazı olarak karara bağlanır.

BURSASPOR PUAN DURUMU:

BURSASPOR FİKSTÜR: 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER