SÜPER LİG

Bursaspor Medicana Sivasspor'u devirdi

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta maçında Bursaspor sahasında Medicana Sivasspor'u 1-0 yendi.

Bursaspor  Medicana Sivasspor'u devirdi

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta maçında Bursaspor ile Medicana Sivasspor karşı karşıya geldi.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan mücadelede Bursaspor sahasında Sivasspor'u 1-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde Bursaspor 15 puana yükseldi, henüz galibiyeti bulunmayan Medicana Sivasspor ise 6 puanda kaldı. 

BURSASPOR SİVASSPOR MAÇI ÖNEMLİ DAKİKALARI

Medicana Sivasspor, maçın 15. dakikasında net bir pozisyondan yararlanamadı. Chahechouhe'nun pasıyla hareketlenen Eneramo, ceza alanına girip kaleci Mert Günok'u çalımladı. Sağ çapraza yönelen Eneramo, topu boş kaleye yuvarladı. Arkadan gelen Serdar Aziz, topu çizgi üzerinden ayaklarıyla kornere gönderdi.

16. dakikada sağ kanattan kazanılan korner atışını kullanan Cicero, topu ön direğe ortaladı. Beykan Şimşek'in kafa vuruşunda kaleye yönelen topu Mert Günok, yumruklarıyla kornere çeldi.

26. dakikada Bursaspor atağında sol kanattan hareketlenen Sercan Yıldırım, topu Faty'nin önüne attı. Bu oyuncunun yaklaşık 20 metreden sert şutunda kaleye giden topu Setkus, son anda tokatladı. Pozisyon kornerle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 

78. dakikada Bursaspor'un golü geldi. Sağ kanattan hareketlenen Dzsudzsak, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Necid'in kafa vuruşunda kaleci Setkus, topu çizgi üzerinden çıkardı. Pozisyonu iyi takip eden Cuenca, plase bir vuruşla dönen topu filelere gönderdi: 1-0.

81. dakikada Medicana Sivaspor atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Burhan Eşer, topa yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Mert Günok'ta kaldı. 

90+2. dakikada Medicana Sivasspor atağında, İbrahim Akın'ın yaklaşık 30 metre mesafeden sert şutunda top direğin üzerinden auta gitti. 

Karşılaşma Bursaspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bursaspor Medicana Sivasspor maçı fotoğraflarıSpor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile Medicana Sivasspor karşılaştı.

BURSASPOR: 1 - MEDICANA SİVASSPOR: 0

Stat: Bursa Atatürk
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Serkan Ok, Erdem Bayık

Bursaspor: Mert Günok, Emre Taşdemir, Serdar Aziz, Erdem Özgenç, Tomas Sivok, Bekir Yılmaz, Isaac Cuenca, Balazs Dzsudzsak, Ricardo Faty, Tomas Necid, Sercan Yıldırım
Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

Medicana Sivasspor: Ernestas Setkus, Cicinho Cezare, İbrahim Öztürk, Ziya Erdal, Yiğit İncedemir, Djakaridja Kone, Burhan Eşer, Beykan Şimşek, Adem Koçak, Aatif Chahechouhe, Michael Eneramo
Teknik Direktör: Okan Buruk

Gol: Dk. 77 Isaac Cuenca (Bursaspor)

MAÇTAN NOTLAR

Advincula tribünde, Cuenca ilk 11'de

Bursaspor'un Perulu sağ kanat savunucusu Luis Advincula sakatlığı nedeniyle Ertuğrul Sağlam tarafından maç kadrosuna alınmadı. Sağlam, savunmanın sağında uzun bir aradan sonra Erdem Özgenç'e şans verdi. Bu arada büyük umutlarda alınan İspanyol Isaac Cuenca bu sezon ilk kez ilk 11'de yer buldu.

Dzsudzsak orta alanda

Bursaspor'un iki orta alan oyuncusu Jorquera ve Josue'nin kırmızı kart cezası nedeniyle değişikliğe gidildi. Macar sol kanat oyuncusu Balasz Dzsudzsak, Ertuğrul Sağlam tarafından oyun kurucu olarak oynatılırken, Sercan Yıldırım uzun bir aradan sonra ilk 11'de kendisine yer bulabildi.

Tribünler boş kaldı

Bursaspor'un maçının çarşamba günü oynanması nedeniyle tribünlerde büyük boşluklar dikkat çekti. Maçın başlamasına 10 dakika kala işlerinden çıkan taraftarlar tribünlerdeki yerini aldı. Yaklaşık 7 bin sporsever mücadeleyi izledi. Medicana Sivasspor'u ise çok az sayıda kırmızı-beyazlı taraftar destekledi.

İbrahim Öztürk alkışlandı

Bursaspor'da kaptanlık yapan ve şampiyon kadroda yer alan İbrahim Öztürk'e Teksas Tribünü taraftarları sevgi gösterisinde bulundu. İbrahim Öztürk'ü tribüne kadar çağıran yeşil-beyazlı taraftarlar eski kaptanlarını alkışladılar. İbrahim de onları alkışlayarak bu jeste karşılık verdi.

U-21 maçı Bursaspor'un

Bursaspor ile Medicana Sivasspor U-21 takımları Vakıfköy Orhan Özselek Futbol Akademisi'nde karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar 68'de Kubilay ve 79'da Furkan Soyalp'in golleriyle 2-0 öne geçti. Uzatma dakikalarında konuk takım Burak ile gol buldu. Mücadeleyi Bursaspor U-21 takımı 2-1 kazandı.

Onko-Day'den kanser pankartı

Kısa adı Onko-Day olan Bursa Kanserle Savaş Derneği, karşılaşmada kanser hastalığına dikkat çekebilmek amacıyla yeşil-beyazlı futbolcular sahaya  "Meme kanseri farkındalık ayı. Kanserden korkmuyorum. Farkındayım" yazan pankart açtı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER