SÜPER LİG

Bursa Atatürk Stadı'na ne olacak?

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe stadyum hakkında beklenen açıklamayı yaptı

Bursa Atatürk Stadı'na ne olacak?
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, belediye imkanlarıyla yapılan yeni stadyumun tamamlanmasının ardından, mevcut stadın yıkılarak alanın meydana dönüştürüleceğini söyledi.

Altepe, Dobruca Tesisleri'nde "Bursa Atatürk Stadyumu ve Çevresi Konsept Projesi" ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, halk arasında "Timsah Arena" olarak bilinen Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'nın belediye tarihinin en büyük projesi olduğunu söyledi.

Eski stadın değerlendirilmesi konusunu da en az yeni stat kadar önemsediklerini dile getiren Altepe, bu çerçevede Atatürk Stadı'nın bulunduğu bölgenin planını ticari alandan yeşil alana dönüştürdüklerini belirtti. Atatürk Stadı'ndaki alana uygulanacak projeyle Vali Münir Karaloğlu'nun da yakından ilgilendiğini vurgulayan Altepe, "Sayın Valimiz Bursa ile ilgili bilgileri topladı. Kendisiyle yaptığımız toplantılarda bize mevcut stadın ne olacağı ile ilgili görüşleri vardı. Kendisine yönelik sorular olduğunu belirtti. Bir yandan yeni stadı yaparken diğer yandan mevcut stadın yerine ne olacağı kamuoyunda da çeşitli spekülasyonlara neden olmuştu" dedi.

Altepe, Bursa'nın en önemli eksikliğinin "meydan" olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Bursa'da kullanılan meydanlar genelde kavşaklar. Şu an elimizde miting alanı olarak gözüken Gökdere ve kent meydanının da kavşak olması ve tramvayın geçmesi nedeniyle meydan sıkıntısı oluşuyor. Onun için Bursa Atatürk Stadı'nın yeri meydan olabilecek tek yer. Burada stadyum kaldırılmış oluyor. Stat ile birlikte 80 bin metrekarelik bir alana kavuşacağız. Şelalesi ile birlikte bu alan 100 bin metrekarelik bir alan. Biz de bu alanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Herkesin toplanabileceği, konserlerin, mitinglerin, pikniklerin yapılabileceği bir alan olacak. Stadyum projesi ile birlikte Bursa Atatürk Stadyumu ile ilgili 4 yıldır proje hazırlanıyordu. Burada avantajımız 440 bin metrekarelik bir kültürparkımız var. Bu da meydanın bir parçası olacak. Kültürpark ile birleştiğinde bu alan 540 bin metrekarelik bir alan olmuş olacak."

Atatürk Stadı alanında oluşturulacak meydanın projesini hazırlayan mimar Hasan Sözeri de projeye ilişkin bilgi verdi 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER