FENERBAHÇE

Burak Kızılhan Galatasaray ile ilgili konuştu! 'Algı oluşturuyorlar'

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Galatasaray ile ilgili gündem yaratan ifadeler kullandı. Kızılhan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 1959 öncesi şampiyonluklarda vereceği kararı takip edeceklerini söyledi.

Burak Kızılhan Galatasaray ile ilgili konuştu! 'Algı oluşturuyorlar'

Galatasaray ile ilgili açıklamalar yapan Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, TFF'nin 1959 öncesi şampiyonluklarda vereceği kararın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Burak Çağlan Kızılhan Milliyet'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Bu zamana kadar sürekli organize kötülük yaptılar. Yalansa yalan, algıysa algı, manipülasyonsa manipülasyon. Daha önce de anlatmıştık. Bunların bir taktiği var. Önce trollerle ortaya çıkıyorlar, yaratmak istedikleri algıyı sosyal medyada döndürüyorlar. Daha sonra geleneksel medyadaki temsilcilerini devreye alıyorlar ve belli bir gündem oluşturuyorlar. Ardından bu ortaya attıkları konu tutarsa kendileri bizzat resmi ağızlarla devreye giriyorlar. Baktılar bekledikleri etkiyi alamıyorlar, ‘Çamur at, izi kalsın’ politikasını uyguluyorlar. Bunu kimlerin nasıl yaptığını dediğim gibi tüm spor kamuoyu biliyor.

Sayın Erden Timur açıklamasında, ‘Biz, kötü ve etik dışı yönteme tenezzül etmeyeceğiz’ diyor. Bu açıklama aslında daha önce böyle kötü ve etik dışı yöntemlere başvurduklarına dair gizli bir itiraftır. Bildiğiniz gibi her sezon başında bir algı yaratıyorlar ve adına Fenerbahçe sezonu demeye getiriyorlar. İşte bunun adı bazen ‘Zorlu Sezonu’ oluyor, bazen ‘Rıdvan Dilmen Sezonu’ oluyor, geçen sezon ‘Lale Orta Sezonu’ oldu.

Her sezon medyadaki bazı temsilcileriyle beraber ‘Fenerbahçe’yi şampiyon yapacaklar’ algısı oluşturuyorlar. Lütfen son 10 yılı açıp bir inceleyin. Hakemlerden ve hakemlerin kararlarından olumsuz anlamda en çok etkilenen kulüp kimdir, en çok faydalanan kulüp kimdir? Her yıl kamuoyunda ‘Fenerbahçe’yi şampiyon yapacaklar bu sezon’ sözünü söyletmeye çalışıyorlar.

Bu noktada şunu da hatırlatmakta fayda var; nasıl oluyor da Türk futbolunda yıllarca konuşulan, hiç unutulmayan fahiş hakem hataları hep bu camianın lehine olan hatalar oluyor? Sanıyoruz bu sezonun mottosunu henüz belirleyemediler, bakalım bu sezonun adını ne koyacaklar. Henüz bir çıkış görmedik, merakla bekliyoruz.

Burada bir Fenerbahçe nefreti görüyoruz. Bu nefret yüzünden komik durumlara düşme pahasına algılar yaratıyorlar. Bunu da kamuoyunun geneline yayıyorlar.

Türkiye Futbol Federasyonu niye var? Sadece maçlar için hakem atamalarını yapmak ya da lig maçlarını organize etmek için mi? Özellikle Abdurrahman Arıcı’nın açıklamalarından sonra TFF’nin burada neler oluyor diyerek bir çalışma yapması gerekirken tam tersi Abdurrahman Arıcı’ya hak mahrumiyeti cezası kesildi, federasyon delegeliği görevini bırakması istendi. İddia sahiplerinin Etik Kurulu’na çağırılması gerekirdi. Öte taraftan dünyanın herhangi bir ülkesinde bu gibi iddialar gündeme getirilseydi ortalık ayağa kalkardı. TFF’nin görevi nedir? Şaibeleri engellemektir. Ama burada ne yaptılar? Hiçbir şey yapmadılar. Kimse de çıkıp ne olur demiyor. Ama çok ilginç, nedense ve nasıl oluyorsa büyük resme baktığımızda bunlardan fayda sağlayan tek bir kulüp var.

TFF ve hakemler, sosyal medyanın suni gündemine kapılıp saha içi kararlarında psikolojik olarak etkilenirse biz öylece susup oturmayız"

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER