YEREL HABER

Buca Avrupa'nın tozunu attırdı

Türkiye şampiyonu olan Bucaspor, Danimarka'da da büyük bir başarıya imza attı ve Nike Premier Cup Avrupa Elemeleri'nde şampiyon oldu.

Buca Avrupa'nın tozunu attırdı

Nike Premier Cup 15 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nda 2009-2010 sezonu Türkiye şampiyonu olan Bucaspor, Danimarka'da da büyük bir başarıya imza attı ve Nike Premier Cup Avrupa Elemeleri'nde şampiyon oldu.

Birbirinden güçlü ve başarılı takımları geride bırakarak şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Bucaspor, Ağustos ayında Manchester'da gerçekleşecek olan Manchester United Premier Cup Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.

Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonu Bucaspor, Danimarka'nın Aarhus kentinde düzenlenen Nike Premier Cup Avrupa Elemeleri'nde Türkiye'yi büyük bir başarıyla temsil ederek şampiyon oldu. Turnuva kapsamında mücadele eden birbirinden iddialı takımları geride bırakan Bucaspor'un hedefinde şimdi de dünya şampiyonluğu var. Genç yetenekler Ağustos ayında Manchester'da gerçekleşecek olan Manchester United Premier Cup Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Dünyanın en büyük futbol turnuvalarından biri olan ve 5 kıtada 40 ülkede 122 bin gencin mücadele ettiği Manchester United Nike Premier Cup Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden genç yetenekler bu sene de büyük umut vaat ediyor. Şampiyonanın Türkiye ayağına bu sene, yerel liglerde 1194, Coca-Cola Akademi Ligleri'nde 42 takım katıldı. Kıran kırana geçen mücadeleler sonucu Bucaspor önce Türkiye, sonra da Avrupa Şampiyonu oldu. Avrupa elemelerinde 8 maç yapan yıldızlar, bu maçların hiçbirinden yenik ayrılmadı.

1993 yılında Nike tarafından geliştirilen Nike Premier Cup projesi, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden Manchester United'ın ev sahipliğinde ve yine Nike'ın organizasyonuyla Manchester United Premier Cup olarak devam ediyor.
Kulüplerin yıldız takımlarında oynayan oyuncular düşünülerek hayata geçirilen bu proje, artık tüm Avrupa'da üst düzey kulüp alt yapı sorumlularının takip ettiği bir lig haline geldi. Manchester United, Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea gibi dünyanın dev kulüpleri, geleceğin yıldızlarını kadrolarına katmak için önce Manchester United Premier Cup'a bakıyorlar.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER