DİĞER HABERLER

Bu futbolculara üç büyükler talip!

Futbol Türk Avrupa Türk Karması İstanbul'u salladı.

Bu futbolculara üç büyükler talip!
İNTERNETSPOR ÖZEL/ Futbol Türk Avrupa Türk Karması İstanbul'u salladı.

Kendini Türk Futbolunun geleceğine adamış eski Süper Lig hakemi, TFF ve UEFA'dan lisanslı antrenör, eski profesyonel futbolcu, Spor Akademisi Mezunu Abdulkadir Bakırdöven tarafından düzenlenen kamp proğramı çerçevesinde Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Kasımpaşa B takımlarıyla maçlar yapan U17-U19 Avrupa Karması izleyenlerden tam not aldı.

Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri, Florya Tesisleri, Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri ve Kasımpaşa Albayrak Tesisleri'nde hayallerine daha da yaklaşmanın mutluluğunu yaşayan Futbol Türk Avrupa Türk Karması oynadığı futbol ile göz doldurdu. Bir çok futbol kulübünün ve menejerlerin takip ettiği turnuvada Futbol Türk Avrupa Türk Karması'nda bulunan bazı futbolculara Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe futbol takımları talip oldular.

BEŞİKTAŞ ALTYAPI ANTRENÖRÜ

ERKAN AVSEREN: BÖYLE ORGANİZELER DEVAMLI OLMALI

Beşiktaş Altyapı Antrenörü Erkan Avseren böyle organizasyonların sürekli olması gerektiğini ifade ederek: "Öncelikle tabi organizeyi yapan hocalarıma teşekkür ediyorum. Bizim gurbette olan Türk oyuncularımızı getirip Türkiye'de değişik turnuvalarda maçlarda görüp bizlere izletmesi adına kendilerine şükranlarımı iletiyorum. İyi oyuncular var, aralarından bazı oyuncuları misafir edip deneyeceğiz. Çünkü hakikaten dünyada futbolcu yetişmiyor. Bilhassa gurbette Avrupa'da bizim gençlerimiz ordaki altyapıdaki farklı çalışmalardan dolayı önemli kademelere gelebiliyorlar. Bu değerlendirmede baktığınız zaman tabi ordaki gidip Almanya'da izleyemediğimiz için bu şansı bize veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Böyle organizeler devamlı olmalı. Çünkü ordaki eğer Türk oyuncularımızı görme ve izleme şansımız olmayınca bizlerde yetenekleri göremeyiz. Beğendiğimiz oyuncular var bunları misafir edip ağırlayacağız. Eğer faydalı olabileceklerini görürsek renklerimize bağlayacağız. "dedi.

BEŞİKTAŞ ALTYAPI ANTRENÖRÜ

YASİN SÜLÜN: DÜNYANIN EN YETENEKLİ FUTBOLCULARI TÜRKİYE'DEN ÇIKAR

Beşiktaş'ta yıllardır profesyonel futbolcu olarak oynayan ve şimdilerde altyapıda antrenörlük yapan Yasin Sülün böyle bir organizasyondan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek: "Abdulkadir Hocamın buraya gelmesinden büyük mutluluk duyduk. Avrupa'dan güzel kardeşlerimizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Güzel bir hazırlık maçı oldu. Çocuklar buraya geldikleri için heyecanlı. Biraz daha çalışılması lazım. Tabiki bizimde eksikliklerimiz var. Bizimde çalışmamız lazım. İnşallah bundan sonra böyle maçlar yapacağız. 1-2 futbolcuyu beğendik ama yaş olarak bizim takıma tutmuyordu. İyi maç oldu. Böyle bir organizasyonun yapılması çok güzel birşey. Ben herzaman söylüyorum Dünyanın en yetenekli futbolcuları Brezilya'dan sonra Türkiye'den çıkar. Avrupa'da olan Türk futbolcularımızın hepsini bir arada görmek çok güzel. Böyle organizasyonlar sayesinde Avrupa'daki Türk futbolcularımızın durumunuda görebiliyoruz. " şekilnde konuştu.

FENERBAHÇE ALTYAPI ANTRENÖRÜ

ŞENOL ÇORLU: BİZİM DE AVRUPA'YA GİTMEMİZ LAZIM

Avrupa'daki arkadaşlarımızla güzel bir karşılaşma oldu. iki tarafta iyi niyetliydi, iyi mücadele ettiler. Biraz yol yorgunu olmaları ve bizden önce Beşiktaş ile maç yapmaları saha içerisinde biraz onlar adına dezavantajdı. Bizim'de Avrupa'ya gitmemiz lazım. Böyle turnuvalarda katılmamız lazım. Bizim küçük takımlarımız artık Avrupa'daki turnuvalara hemen hemen katılıyor. Böyle bir organizayon ile Avrupa'daki alt yapılarda veya profesyonel yolculukta önemli yerlere gelmiş futbolcuları görme imkanımız oldu. Bu tabiki bizim ordaki futbol zihniyetini görme açısındanda önemli bir gelişme. Böyle organizasyonların devamlı olması Türk futbolu adına önemli.

KASIMPAŞA ALTYAPI ANTRENÖRÜ

İLYAS ÖZTÜRK: BÜYÜK EMEK İSTEYEN BİR İŞ

Genç ve yetenekli oyuncuları seçip kadroya katmayı planladıklarını belirten Kasımpaşa Altyapı antrenörü ilyas Öztürk: "Bu organizasyonu yapan Abdulkadir hocama çok teşekkür ediyorum. Burda yetenekli oyuncuları bulup, bünyemize iyi ve yetenekli oyuncuları katabiliriz diye düşünüyorum. Bu yaş gurubumuz genelde Türkiye şampiyonu olan iyi bir gurubumuz. Burdaki arkadaşları iyi bir şekilde gözetleyip kadromuza katmayı planlıyoruz. Avrupa'dan böyle bir karmanın yapılıp Türkiye'de bizlere sunulmazı gerçekten büyük emek isteyen bir iş. Bu işte emeğe geçen başta Abdulkadir hocama ve ekibine teşekkürü bir borç biliyorum. " dedi.

BAKIRDÖVEN: HERŞEY TÜRK FUTBOLU İÇİN

Şimdiye kadar böyle bir organizasyonun yapılmamasının Türkiye adına bir eksiklik olduğunu ifade eden Abdulkadir Bakırdöven, özellikle 2000'li yıllardan sonra 2002 Dünya Kupası dışında Türk Futbolu'nda büyük bir gerileme devrine girildiğiri söyledi. Altyapıların Türkiye'de yeteri kadar futbolcu arayışına girmemesi ve uçta bucakta kalmış yetenekli çocukların, gençlerin kendilerini göstereceği bir platform oluşturulmamasından dolayı Türk Futbolu önemli ölçüde kan kaybına uğradığını anlatan Bakırdöven: " Biz bu organizasyonla Avrupa'nın çeşitli kulüplerin altyapılarında forma giyen oyuncuları Türkiye'de Beşiktaş,Fenerbahçe ve Kasımpaşa gibi önemli kulüplerin B takımlarıyla maçlar yaptırma imkanı yarattık. Tabi bu takımlarla maçlar yapılırken diğer kulüplerin menejerleri ve futbolcu izleme komiteleride hazır bulundular. İçlerinden takımlarına faydalı olabilecek ve Türk futbolunun geleceğine yön verebilecek yıldızları seçme imkanı sunduk. Ve böylelikle bu takımların içinden yetenekli görülen bazı futbolcuları tesislerde misafir edip değerlendirmeye alma şansları oldu. Bizim tek amacımız burda ülke futboluna yetenekli gençleri kazandırmak" dedi.

ABDULKADİR BAKIRDÖVEN KİMDİR

Gaziantep'in bağrından kopan ve gün geçtikce Türk futbolunun geleceği adına önemli işlerin altına imza atan ve sırasıyla profesyonel futbolculuğun yanı sıra TFF ve UEFA'dan lisanslı antrenör olma başarısı gösteren Bakırdöven Gaziantep Üniversitesi ve Köln Spor Akedemisi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Spor Akademisi mezunu olan Abdulkadir Bakırdöven bir dönem TFF'de Profesyonel Futbol Hakemliğide yaptı. Bakırdöven tüm bunlarla yetinmeyerek Show TV'de spor yorumculuğuda yaparak gazetecilik yönünde de bir çok başarılı işlerin altına imza attı.

HABER: ALİ BUDAK/İNTERNETSPOR 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER