2014 DÜNYA KUPASI

Brezilya 2014'te kırılan beş rekor

Brezilya 2014 Dünya Kupası tarihindeki en heyecanlı turnuvalardan biri olarak gösteriliyor ve rakamlar da bunu kanıtlıyor.

Brezilya 2014'te kırılan beş rekor - Sayfa 1

Goller, futbolcuların yaşları ve hatta oyuncuların isim uzunlukları alanındaki uzun süredir kırılamayan rekorlar bir bir alt üst oluyor. İşte Brezilya 2014'te kırılan en önemli rekorlardan beşi.

Brezilya 2014'te kırılan beş rekor - Sayfa 2

Şilili Gonzalo Jara'nın maçın kaderini belirleyen son penaltıyı kaçırmasından sonraysa 388.985 tweet atıldı ve bu sosyal medya tarihinde, hakkında en çok tweet atılan olay oldu. Facebook da Dünya Kupası sırasında bir milyar etkileşimle 10 yıllık tarihinde bir rekora imza attı.

Brezilya 2014'te kırılan beş rekor - Sayfa 3

Dört maçlarını da kazandılar ve tarihlerinde ilk kez çeyrek finale çıktılar. Kolombiya aynı zamanda Dünya Kupası'nda oynayan en yaşlı futbolcu rekoruna da sahip. Bir dönem Galatasaray'ın kalesini koruyan 43 yaşındaki Farid Mondragon 1994'te 42 yaşındayken turnuvada forma giyen Roger Milla'nın rekorunu kırdı.

Brezilya 2014'te kırılan beş rekor - Sayfa 4

Sokratis Papastathopoulos Kosta Rika'ya attığı golle maçı uzatmalara taşımakla kalmadı, aynı zamanda Dünya Kupası'nda gol atan en uzun isimli futbolcu oldu. Brezilyalı Jo ise Dünya Kupası'nda forma giyen en kısa isimli futbolcu unvanını aldı.