SPOR GÜNDEMİ

(BJK-GS) Galatasaray-Beşiktaş derbi maçı öncesinde merak edilenler

Beşiktaş Galatasaray maçı oynanacak mı?, Galatasaray-Beşiktaş derbisi ne zaman?, Galatasaray-Beşiktaş derbi maçı saat kaçta?,

(BJK-GS) Galatasaray-Beşiktaş derbi maçı öncesinde merak edilenler
Galatasaray Beşiktaş derbisine artık sayılı günler kaldı. Dev derbi öncesi merak edilenler: Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman, Galatasaray Beşiktaş maçı saat kaçta, Beşiktaş Galatasaray derbi maçı hangi kanalda? İşte detaylar... 
  
BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİSİ ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDA
Galatasaray - Beşiktaş maçı saat 19:00'da Atatürk Olipiyat Stadı'nda oynanacak. Derbi öncesi yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda temizleme çalışmaları devam ediyor. Maçın ertelenip ertelenmeyeceği ise henüz belli değil.  
  
BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİSİNİ CÜNEYT ÇAKIR YÖNETECEK
Dev derbiyi hakem Cüneyt Çakır'ın yöneteceği açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 4 Ocak Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisini, hakem Cüneyt Çakır yönetecek.  
  
BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİSİ NE ZAMAN SAAT KAÇTA?
Maç: Beşiktaş-Galatasaray
Hafta: Spor Toto Süper Lig 16. Hafta
Gün: 04.01.2015
Saat: 19:00  
 
BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİSİNİN BİLET FİYATLARI
Batı VIP: 120 TL
Batı Tribün: 60TL
Doğu Tribün: 50 TL
Kuzey Tribün: 25 TL
Güney Tribün: 20 TL 
 


BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİSİ MAÇ SONUÇLARI
Spor Toto Süper Lig'de 4 Ocak Pazar günü Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray, son dönemdeki derbilerde rakiplerine skor olarak üstünlük kurdu. Galatasaray, son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 17'si Süper Lig, 3'ü TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 20 derbiden sadece 3'ünü yitirdi, 11 kez kazandı. 

"Cim Bom", 2011-2012 sezonunda Lig Grubu ve Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda oynadığı toplam 8 derbiden sadece birini kaybetti. Rakiplerini 3 kez yenen, 4 kez berabere kalan sarı-kırmızılılar, bir kez ise sahadan puansız ayrıldı. Toplam 13 gol atan Galatasaray, kalesinde de 9 gol gördü. 

Galatasaray, 2012-2013 sezonunda ligde Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı maçta 3-3 berabere kaldı, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı evinde aynı skorla 2-1 yendi. Kadıköy'de şampiyonluğu ilan ettikten sonraki maçta ise Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu.
Sarı-kırmızılı ekip, TFF Süper Kupa'da ise 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarının başında Fenerbahçe ile yaptığı maçları kazanarak, kupayı müzesine götürdü.
"Cim Bom", Süper Lig'de geçen sezon Beşiktaş'ı her iki maçta da yenmeyi başardı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaklaşık 80 bin Beşiktaş taraftarının izlediği ve lig tarihinin seyirci rekorunun kırıldığı derbide 1-0 geriye düşen Galatasaray, 2-1 öne geçmeyi başarırken, maçın 90 3. dakikasında siyah-beyazlı taraftarların sahaya girmesi üzerine derbi hakem tarafından tatil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu daha sonra maçı 3-0 Galatasaray lehine tescil etti.
 
"Cim Bom", Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu, evinde ise Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi aynı sonuçla 1-0 yendi. 

Galatasaray, bu sezon başında TFF Süper Kupa maçında normal süresi ve uzatma bölümü golsüz biten maçta kupayı penaltı atışları sonucu Fenerbahçe'ye kaybetti. Süper Lig'de ise evinde ağırladığı Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti. 

Son 4 sezondaki derbiler
Galatasaray'ın, Spor Toto Süper Lig ve TFF Süper Kupa'da son 4 sezonda Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yaptığı derbilerde aldığı sonuçlar şöyle: 

Sezon Maç Sonuç Organizasyon
2011-2012 Beşiktaş-Galatasaray 0 - 0 Lig Grubu
Galatasaray-Fenerbahçe 3 - 1 Lig Grubu
Galatasaray-Beşiktaş 3 - 2 Lig Grubu
Fenerbahçe-Galatasaray 2 - 2 Lig Grubu
Beşiktaş-Galatasaray 0 - 2 Süper Final
Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 2 Süper Final
Galatasaray-Beşiktaş 2 - 2 Süper Final
Fenerbahçe-Galatasaray 0 - 0 Süper Final 

Sezon Maç Sonuç Organizasyon
2012-2013 Galatasaray-Fenerbahçe 3 - 2 TFF Süper Kupa
Beşiktaş-Galatasaray 3 - 3 Süper Lig
Galatasaray-Fenerbahçe 2 - 1 Süper Lig
Galatasaray-Beşiktaş 2 - 1 Süper Lig
Fenerbahçe-Galatasaray 2 - 1 Süper Lig 

Sezon Maç Sonuç Organizasyon
2013-2014 Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 0 TFF Süper Kupa
Beşiktaş-Galatasaray 0 - 3 (Hükmen) Süper Lig
Fenerbahçe-Galatasaray 2 - 0 Süper Lig
Galatasaray-Beşiktaş 1 - 0 Süper Lig
Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 0 Süper Lig 

Sezon Maç Sonuç Organizasyon
2014-2015 Fenerbahçe-Galatasaray 0 - 0 (Pen.3-2) TFF Süper Kupa
Galatasaray-Fenerbahçe 2 - 1 Süper Lig  
 
Atiba derbide yok!
Spor Toto Süper Lig'in 15 haftasında Torku Arena'da Konyaspor ile karşılaşan Beşiktaş'ta, Kanadalı futbolcu Atiba Hutchinson, maçın 39. dakikasında sarı kart görmüştü. İkinci yarının 83. dakikasında, Konyaspor'un penaltı atacağı pozisyonda hakem Halis Özkayha'ya itiraz ettiği gerekçesiyle bir sarı kart daha görerek kırmızı kartla oyun dışı kalan Atiba, gelecek hafta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Galatasaray derbisinde mücadele edemeyecek. 

Demba Ba derbide sahada!
Beşiktaş'ta Konyaspor maçı öncesinde Demba Ba, Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş ve Oğuzhan Özyakup sarı kart sınırındaydı. Oğuzhan Özyakup dışında sahada mücadele eden sınırdaki futbolcular, kart görmeyerek Galatasaray derbisindeki sahadaki yerlerini alacak. 

Orman'dan G.Saray'a: Allah'ın da hesabı var 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, derbi maçın stadı konusunda G.Saray'a tepki gösterdi. 

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yapacakları derbi maçın stadı konusunda, sarı kırmızılı cepheden gelen son açıklamayla ilgili, "Bir hesaplar yapılıyor da Allah'ın da bir hesabı var" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER