DİĞER HABERLER

Binlerce kişinin beklediği o stad bitiyor

Malatya'ya yapılan 25 bin kişilik stadın yüzde 95'i tamamlandı. Stadın, sezon bitmeden hazır hale getirilmesi için çalışılıyor.

Binlerce kişinin beklediği o stad bitiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde yapılan, iç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renklerin kullanılacağı 25 bin seyirci kapasiteli MalatyaStadı'nın yüzde 95'i tamamlandı.

Merkez Battalgazi ilçesinde, İnönü Üniversitesiyerleşkesi karşısında, 136 bin 585 metrekarelik arazi üzerine inşa edilen stat, çim zeminden itibaren 6 kat yükseklikte bulunuyor.

ÇOK AZ KALDI

Stat yapım ihalesini ilk alan firmanın iflas etmesinin ardından bir süre bekleyen, daha sonra farkı bir firmaya ihale edilerek kaldığı yerden inşası süren stadın en kısa sürede tamamlanması için yoğun çalışmalar sürdürülüyor.

Dış cephe kaplamalarının çoğu tamamlanan ve çimleri serilen 25 bin seyirci kapasiteli stadın yüzde 95'i bitti.

Galatasaray'a Wesley Sneijder'den kötü haber

KOLTUKLAR BOYANDI

Malatya'da futbolseverler için güzel bir ortam oluşturacak stadın iç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renkler kullanıldı. Dış cephesinin üst kısmında turuncu bir bölüm bulunan stadyumun, koltukları da sarı, kırmızı, bej renklerine büründü.

Son derece modern inşa edilen stadyumda, skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, televizyon yayınlarının yapılacağı bölümler, basın bölümü, kapalı otoparklar, seyirci ve sporcu girişi gibi alanlar en uygun şekilde tasarlandı.

1316 ARAÇLIK OTOPARK OLACAK

Çeşitli sosyal donatı mekanlarının yanı sıra mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, engelli ve refakatçi koltuğunun da bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 271'i kapalı, toplam bin 316 araçlık otopark olacak.

Tabandan ısıtmalı sahanın olacağı statta her katta engelliler için çok sayıda özel tuvaletler de yapılacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER