SÜPER LİG

Beşiktaş'ta neler oluyor?

UEFA Tahkim Kurulu tarafından tarihi cezaya çarptırılan Beşiktaş'ta neler yaşanıyor?

Beşiktaş'ta neler oluyor?
UEFA Tahkim Kurulu tarafından tarihi cezaya çarptırılan Beşiktaş'ta neler yaşanıyor? UEFA'daki duruşmada Beşiktaş hangi konularda yargılandı? F.Bahçe'nin avukatı olarak bilinen Emin Özkurt aslında kim?
 
 
Sporx'ten Tahir Kum'un haberine göre; UEFA Tahkim Kurulu tarafından sürpriz bir şekilde 1 yıl avrupa kupalarından men edilen Beşiktaş'ta bu tarihi cezanın yankıları sürürken beraberinde de ortaya farklı farklı soru işaretleri çıktı.


Örneğin, belki de UEFA'da ilk kez bir kulüp hem disiplin hem de tahkim duruşmalarında başkanlık seviyesinde temsil edildi... Peki Fikret Orman neden buna ihtiyaç duydu? Beşiktaş'ın başı Finansal Fair Play'den yandı da, peki suçlamalar ne? Ve Beşiktaş'ın bu tarihi davasında avukatlığını yapan Emin Özkurt konusunda ortaya çıkan ilginç tesadüf ...
 

HATALI BEYAN DEĞİL YALAN BEYAN

UEFA nezdinde bu dosyada Beşiktaş'a yöneltilen suçlama oldukça ağırdı. Ama bu ifade özellikle Beşiktaş başkanı Fikret Orman tarafından yumuşatıldıkça yumuşatıldı... Başkan Orman'ın UEFA'nın elindeki dosyada Beşiktaş'la ilgili altı çizilerek vurgulanan "Bir çok evrakta yalan beyanda bulunmak ve tahrifat yapmak..."  suçlaması "Mali verilerde hatalı beyan tespiti" olarak kamuoyuna deklara etmesi dikkat çekti. 


Beşiktaş'la ilgili suçlama her ne kadar kamuoyunda Udinesse ile yapılan ödemelerle sınırlı görünse de UEFA Disiplin Müfettişlerinin Beşiktaşla ilgili tam 9 ayrı dosya açtığı öğrenildi. Bu dosyalar içinde bazı futbolcuların yetiştirme bedellerinin ödenmemisinden, Udinesse'ye; Fatih Tekke'nin transferinden dolayı Rubin Kazan takımına yapılmayan ama yapılmış gibi gösterilen ödemelere ve vergi dairesinden verildi diye gösterilen "borç yoktur" yazısına kadar tam 9 ayrı dosyadan disipline sevk edildiği iddia edildi.
 

Beşiktaşla ilgili suçlamalarda yerine getirilmeyen ödemelerle ilgili hem kulübün hem de dönemin federasyonunun UEFA'ya yaptıkları savunmada "FİFA'da ihtilaf durumu devam ediyor" olarak göstermelerine karşılık bu dosyaların "iftilaflı dosya" olmaktan çıkıp kesinleşmiş borç olmasına rağmen yalan beyanda bulunulduğu tespit edilmesi de siyah-beyazlıları yakan bir başka gerekçe oldu. Yine aynı şekilde kulübün vergi borcu olmasına rağmen UEFA'ya "borç yoktur" yazısının verilmesi ve bunun gerçek olmadığının ortaya çıkması Beşiktaş'ı zor durumda bırakan önemli bir etken oldu.  


İYİ NİYET 8.5 MİLYON EURO TAZMİNATI KURTARDI

30 haziran 2011 ile 30 eylül 2011 arasını kapsayan ve 9 farklı suç tesbitinden dolayı UEFA Tahkim Kurulu tarafından bir yıl kupalardan men edilen Beşiktaş'ın aslında büyük bir tazminat cezasından da kurtulduğu ortaya çıktı. UEFA Tahkim Kurulunun duruşmada Beşiktaş heyetine "İyi niyetli çabanız, ve göreve geldikten sonra kısa sürede FİFA'da ihtilaflı olan 10'a yakın dosyayı kapatmış olmanız ve bu hataların sizden önceki dönemde gerçekleşmiş olması kulübünüze getirdiği artı da var. Normalde bu durumda UEFA kupasına katılımınızdan dolayı 8.5 milyon euro gibi kasanıza giren parayı UEFA'ya iadesini talep edebilirdik. Ama çabanız, iyi niyetiniz sizi bu tazminattan kurtardı" demesi Beşiktaş heyetine 'oh' çektirdi. 


CAS'TAN UMUT YOK [page_end]


UEFA Tahkim Kurulu Beşiktaş'la ilgili kısa kararını verdikten sonra gerekçeli kararını da en geç önümüzdeki hafta içinde taraflara göndereceği öğrenildi. Ancak Beşiktaş'ın dosyasının kabarıklığı ve Tahkim Kurulu'nun kararları CAS nezdinde siyah-beyazlıların umudunu azalttı.  Hukukçular Beşiktaş'ın CAS'da davayı lehine sonuçlandırmasının çok zor olduğunu belirttiler. 


AV.EMİN ÖZKURT TERCİHİ YANLIŞ MIYDI?

Beşiktaş'da alınan bu sonucun ardından baştan beri tercih edilmesi tartışma konusu olan F.Bahçe'nin avukatı Emin Özkurt konusundaki tartışmaları iyice alevlendirdi. Her ne kadar Beşiktaş Başkanı Fikret Orman açıklamalarıyla Av. Özkurt'a ciddi bir destek çıksa da, belki de UEFA tarihinde ilk kez bir kulüp başkanının UEFA'daki tüm duruşmalarda kulübünü temsil etmesi, kafalarda "Acaba Beşiktaş başkanının avukatına güveni tam değil mi?" sorusunu bıraktı.

Başkan Orman ve Beşiktaş yönetiminin avukat Emin Özkurt'u daha öncesinden tanımadıkları için böyle bir yola başvurmuş olabileceği ifade edildi. Beşiktaş'ın bu davada avukat olarak bugüne kadar UEFA'da hiçbir davaya girmeyen bu konuda tecrübesiz olan biri ve aynı zamanda F.Bahçe'nin UEFA'ya karşı CAS'da açtığı 45 milyon euroluk tazminat davasında sarı-lacivertli kulübün avukatlığını yapan Emin Özkurt'u tercih etmesi avukat tercihi konusundaki tartışmaları genişletti. Ancak bu tartışmaya "Tercih edilmesi tartışılabilir ama bu iş sadece avukat tercihi yüzünden bu duruma gelmedi, ama etkenlerden biri olabilir" gözüyle bakılıyor.
 

22 MART'TA FİKRET ORMAN'A MUHALİFTİ...

Beşiktaş'ın UEFA Tahkim Kurulu'ndan aldığı ceza konusunda tartışmalar yaşanırken, kulübün bu konuda avukatlığını yapan Emin Özkurt konusunda ilginç bir tesadüf ortaya çıktı. Av. Emin Özkurt'un Fikret Orman'ın başkan olarak girdiği son genel kuruldan üç gün önce Fikret Orman yönetimine karşı muhalefetini açıklayan tek dernek ünvanına sahip olan siyah-beyaz derneğinin Hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı... 


Av. Özkurt'un 22 mart'da derneğinin yaptığı "Beşiktaş kulübünün 25 mart tarihinde düzenlenecek olağanüstü genel kurulunda aday olan Başkan ve Yönetim Kurulu listeleri dün itibari ile kesinleşmiştir. Üzülerek gördük ki, söz konusu listelerin hiçbiri BEŞİKTAŞ'ımıza layıkıyla hizmet edebilecek nitelikte ve ağırlıkta değildir. BJK kulübü olarak içerisinden geçmekte olduğumuz zorlu süreci göz önünde bulundurduğumuzda, yüreği Beşiktaş sevdası ile dolu olan bizleri büyük bir karamsarlık kaplamaktadır. 


Yaptığımız istişareler neticesinde, Beşiktaş'ımıza katkısı olacağına inanmadığımız  bir yönetime ve onun muhtemel hatalarına ortak olmaktansa, bu yanlışa paydaş olmamayı ve pazar günü gerçekleşecek Genel Kurul'da oy kullanmayacağımızı Beşiktaş kamuoyunun ilgisine saygılarımızla sunarız" ifadelerinin yer aldığı deklerasyonun altında imzası bulunan siyah-beyaz derneğinin 8 yıllık en faal yöneticisi olması ve bundan kısa bir süre sonra Fikret Orman yönetiminin avukatlığına soyunması avkuta Özkurt konusunda ilginç bir tesadüfün ortaya çıkmasına neden oldu
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER