SÜPER LİG

Beşiktaş'ın <font color='#FF0000'>belalısı iş başında</font>

Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon Avrupa kupalarından men edilmesine neden olan kulüplerin ekonomik yapısı ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı.

Beşiktaş'ın <font color='#FF0000'>belalısı iş başında</font>
Bosman davasında etkin rol alan avukatlardan Jean-Louis Dupont, UEFA'nın yürürlüğe koymaya hazırlandığı Finansal Fair Play kuralları ile ilgili yasal süreç başlattı.

Kulüplerin harcamalarını sınırlandırmayı öngören projenin durdurulmasını isteyen Dupont, gerekçe olarak bu durumun Avrupa Birliği'nin rekabeti düzenleyen kanunları ile çelişmesini gösterdi.

UEFA'nın getirmek istediği kuralın bu bağlamda yasal dayanağı bulunmadığını belirten Dupont, Belçikalı futbolcu menajeri Daniel Striani adına Brüksel Mahkemesi'nde açtığı davada, mahkemeden bu kuralları incelemesini isterken, Avrupa Adalet Divanı'nın da konuya müdahil olması gerekibileceğine inandığını ifade etti.

UEFA Beşiktaş'ı ödenmemiş faturalar ve Malaga'yı da gecikmiş ödemeler nedeniyle cezalandırmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER