BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike! Tam 235 milyon TL...

Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon tarih yazan Beşiktaş'ta büyük endişe hakim.. Devler Ligi visesi tehlikeye giren Kara Kartal 235 milyon TL’lik geliri kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı.. Ayrıntılar haberimizde...

Aliye Tulum
Aliye Tulum[email protected]
Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike! Tam 235 milyon TL...

Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon 294 milyon TL kazanan Kara Kartal, derbi sonrasında herşeyi riske attı.. Beşiktaş sezonu ilk 2’de tamamlayamazsa, Devler Ligi vizesi alamayacak.. Devler Ligi'ne gidemezse de 235 Milyon TL geliri elinin tersiyle itmiş olacak..

MADDİ ANLAMDA ÇOK GÜÇLENMİŞTİ

2017-18 sezonunda grupta hiç yenilmeyerek büyük bir başarıya imza atan Beşiktaş, son 16 Turu’nda Alman devi Bayern Münih’e elense de kasasını doldurmuştu. Tek Türk takımı olarak Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesi nedeniyle yayın havuzundan 18 milyon Euro alan Siyah- Beyazlılar, gruplara kaldığı için 12.7, aldığı sonuçlardan 7, son 16 Turu’na kaldığı için de 6 milyon Euro kazanmıştı. Toplamda 43.7 milyon Euro’yu (294.4 milyon TL) kasasına koyan Kara Kartal, mali anlamda elini oldukça güçlendirmişti.

BU SEZONU DA RİSKE ATTILAR

Geçen sezon ligi 4. tamamlaması nedeniyle bu sezon Kupa 1’de boy gösteremeyen Beşiktaş, Galatasaray mağlubiyeti ile birlikte gelecek yılı da riske attı. Siyah-Beyazlı ekip, en kötü ihtimalle ligi 3. bitirmek adına kalan 3 haftada tüm maçlarını kazanarak, rakiplerinin takılmasını bekleyecek. Kara Kartal, sezonu Galatasaray ve Başakşehir’in ardından bitirirse, gelecek sezon için Devler Ligi vizesi alamayacak ve ortalama 35 milyon Euro’luk (235.8 milyon TL) bir gelirden olacak.

BEŞİKTAŞ'I BİR TEHLİKE DAHA BEKLİYOR

süper Lig'i 3. sırada tamamlaması halinde Beşiktaş'ı bekleyen bir tehlike daha var... Avrupa Ligi bileti alacak olan Beşiktaş, rakiplerine göre sezonu daha erken açacak. Ancak Galatasaray, Türkiye Kupası Finali’nde Akhisar’ı devirirse, Siyah-Beyazlılar direkt olarak Kupa 2’ye gidecek. Türkiye Kupası’nı Akhisar’ın kazanması durumunda ise Ege ekibi direkt olarak Avrupa Ligi gruplarına kalacak, Beşiktaş eleme oynayacağı için daha erken bir tarihte topbaşı yapacak.

TREND HABERLER
Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER