BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike

Medipol Başakşehir ve Galatasaray bugün zorlu deplasmanlardan galibiyet çıkarırsa Beşiktaş, liderin 13, ezeli rakibinin 7 puan gerisine düşecek, Şampiyonlar Ligi umutları da zora girecek.

Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike

Süper Lig’in ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaparak taraftarlarını umutlandırmasına rağmen Fenerbahçe’den sonra Kayserispor’la berabere kalan Beşiktaş zirve yarışından bir hayli uzaklaştı. 24. haftayı 41 puanla kapatan siyah-beyazlı takım kalan 10 haftada çok zorlu bir süreç geçirecek.
 
Kartal, Kayserispor’la berabere kalarak mucizelere bağlı olan şampiyonluk iddiasının yanı sıra ikincilik umutlarını da azalttı. Lider Medipol Başakşehir ve ikinci sıradaki Galatasaray’ın bugün elde edeceği sonuçlar Beşiktaş’ın ligdeki durumunu çok yakından ilgilendiriyor. Öyle ki Başakşehir’in Malatya’dan, Galatasaray’ın da Erzurum’dan galibiyetle dönmesi Kartal’a ağır bir darbe indirecek.
 
51 puanlı Başakşehir ve 45 puana sahip Galatasaray kazanırsa 41 puanlı Beşiktaş’ın ikincilik umutları da çok azalacak. Bu durumda Kartal, Başakşehir’in 13, Galatasaray’ın 7 puan arkasında kalacak. Siyah-beyazlı takım rakiplerinin kazanması halinde sezonu ikinci sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi’ne eleme turlarından katılma şansını da çok zora sokacak.
 
Beşiktaş geçen sezon 24. haftayı 47 puanla 3. sırada kapatmıştı. Galatasaray ve Başakşehir’in üçer puan arkasında yer alan siyah-beyazlı takım sezonu da 71 puanla 4. basamakta noktalayıp, UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan başlamak zorunda kalmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER