BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Osmanlıspor'u yendi ŞAMPİYON oldu

Spor Toto Süper Lig 33. hafta maçında Osmanlıspor'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş, bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Beşiktaş Osmanlıspor'u yendi ŞAMPİYON oldu

Süper Lig'in 33. haftasında Osmanlıspor'u konuk eden lider Beşiktaş, mutlu sona ulaştı.. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir futbol sergileyen Kartal, sahadan 3-1 galip ayrıldı, çok iyi bir performans sergilediği sezonu lig tarihindeki 14. şampiyonluğuyla taçlandırdı.. 

Spor Toto Süper Lig 2015/2016 sezonunun şampiyonu Beşiktaş...

Beşiktaş Osmanlıspor maçı fotoğrafları

33. hafta maçında Osmanlıspor'u ağırlayan Kara Kartal, 21 ile 24'te Marcelo ve 48'de Gomez'in attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Osmanlıspor'un tek sayısı 74'te Webo'dan geldi. Bu galibiyetle puanını 79'a yükselten Beşiktaş, şampiyonluğunu ilan etti. Bitiş düdüğünün ardından Vodafone Arena'da büyük sevinç yaşandı.

Son şampiyonluğunu 2009/2010 sezonunda alan Beşiktaş, 6 sezon sonra tekrar mutlu sona ulaştı. 14. şampiyonluğa ulaşan Kara Kartal, önümüzdeki yıl 3. yıldızı takmak için mücadele edecek.

Beşiktaş

Beşiktaş: 3 - Osmanlıspor: 1

Stat: Vodafone Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır, Orkun Aktaş, Alpaslan Dedeş

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Gökhan Töre, Gomez

Osmanlıspor: Ahmet Şahin, Muhammed Bayır, Uğur Demirok, Szukala, Pinto, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Lawal, Delarge, Ndiaye, Rusescu

Goller: Dk. 21 ve 24 Marcelo, Dk. 48 Gomez (Beşiktaş), Dk. 74 Webo (Osmanlıspor)

Beşiktaş

FİKRET ORMAN'IN İLK ŞAMPİYONLUĞU

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, başkan olarak ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım, 2012 yılından beri kulübü yöneten Orman'ın 5. görev yılında şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Beşiktaş Kulübü'nün yapılacak olağan seçimli genel kurulunda tek aday olarak giren Orman, üçüncü dönemine şampiyonlukla başlıyor.

ŞENOL GÜNEŞ'İN TARİHİ GÜNÜ

Türk futbolunun en tecrübeli teknik direktörlerinden Şenol Güneş, Süper Lig kariyerindeki ilk şampiyonluğu Beşiktaş ile yaşadı. Teknik direktörlük kariyerine 1988-1989 sezonunda Trazonspor ile başlayan 63 yaşındaki Güneş, Türkiye'nin en üst düzey liginde bordo-mavili takımın yanı sıra Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdı. Siyah-beyazlı ekibin şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde tecrübeli teknik adamın, uzun kariyerindeki şampiyonluk hasreti sona erdi.

Beşiktaş

İLK KEZ KUPAYI KALDIRACAKLAR

Beşiktaş'ta futbolcuların neredeyse tamamı ligi zirvede tamamlamaları halinde Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk kupasını kaldıracak. Siyah-beyazlı ekibin 2008-2009 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun kadrosunda bulunan Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş dışındaki tüm futbolcular, kariyerlerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğu madalyasını alacak.

6. KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. Siyah-beyazlı takım, 1997-1998, 2000-2001, 2003-2004, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı. Beşiktaş, 6 sezon aradan sonra Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda boy gösterecek.

KASASI DOLACAK

Beşiktaş, önemli miktarda para ödülünü kasasına koyacak. Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan, elde ettiği galibiyet ve beraberliklerden performans primleri kazanan siyah-beyazlı takım, ayrıca kazanacağı şampiyonluk ve toplamda ulaştığı şampiyonluk sayısına göre de prim elde edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılacağı için UEFA'dan gelir kazanacak olan Beşiktaş, lisanslı ürün satışlarıyla birlikte kasasına koyacağı para 150 milyon lirayı aşacak.

Beşiktaş

STAT TAMAMEN DOLDU

Beşiktaş'ın şampiyonluk için sahaya çıktığı Osmanlıspor maçına siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan saatler önce Beşiktaş Köyiçi ve stat etrafında toplanmaya başlayan taraflarlar, meşaleler yakıp, şampiyonluk şarkıları söyleyerek eğlendi. Taraftarlar, 41 bin 903 kişi kapasiteli yeni statları Vodafone Arena'nın tribünlerini tamamen doldurarak takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Siyah-beyazlı takım, bu statta oynadığı Bursaspor ve Kayserispor maçlarını da dolu tribünler karşısında oynamıştı. Bu arada eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin de izlediği maçtan önce siyah-beyazlı oyuncu Jose Sosa, ikiz kız bebekleriyle saha içinde poz verdi.

Beşiktaş

TRİBÜNDE DEV PANKART

Beşiktaşlı taraftarlar, maç başlamadan önce kapalı tribünde dev bir pankart açtı. Taraftarların açtığı bin 600 metrekarelik pankartta, kanatlarını açmış kartalın üzerinde futbolcular kupayla resmedildi. Pankartın üzerinde ayrıca "Şampiyon Kartal yazacağız" yazısına da yer verildi.

BEŞİKTAŞ: 3 - 1 :OSMANLISPOR

VE BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON! 

90. dakika: Beşiktaş'ın şampiyonluğuna artık sadece 1 dakika kaldı. Tribünler coştu! 

89. dakika: Beşiktaş pas yapmaya devam ediyor, tribünler tüm oyunculara tek tek tezahürat yapıyor. 

88. dakika: Quaresma oyundan çıkarken tribünlerde adeta alkış tufanı koptu. 

86. dakika: Quaresma ve Muhammed kısa süreli bir tartışma yaşadı, hakem Çakır hemen ortamı sakinleştirdi. 

83. dakika: Sosa tek başına 3 rakibini geçti, hızla ilerledi, ilk şutu savunmadan döndü, ikinci denemesinde ise yan ağlara takıldı! 

80. dakika: Artık tüm oyuncular frene bastı, Beşiktaşlılar ağır hareket ediyor, Osmanlısporlu futbolcuların da presi yok. 

78. dakika: Torje korneri kullandı, savunma kafayı vurdu. Beşiktaş sonrasında hızlı hücuma çıktı, en solda Quaresma topla buluştu, kaleyi denedi ancak top savunmadan döndü. 

76. dakika: Torje serbest vuruşu kullandı, ceza sahasında Gomez'e faul yapıldı. 

74. dakika: Sağ kanatta Necip, Lawal'a faul yaptı. Serbest vuruş konuk ekibin. 

72. dakika: GOL! 3-1 Torje'nin kullandığı kornerde Tolga boşa çıktı, Webo da topu filelerle buluşturmakta zorlanmadı. 

71. dakika: Torje korneri kullandı, yine Tolga çıktı ve aldı. 

70. dakika: Torje'nin ceza sahası dışından gönderdiği şık şutu, Tolga aynı güzellikte kornere gönderdi. 

68. dakika: Beşiktaş pas yapıyor. Artık son 20 dakika. Siyah-Beyazlılar şampiyonluğa çok yakın. 

66. dakika: Osmanlıspor gole çok yaklaştı! Muhammed'in yerden kestiği topa Ndiaye bomboş pozisyonda şutunu gönderdi, top yandan dışarı çıktı. 

65. dakika: Torjer'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Webo kafa vurmak için yükseldi ancak Beck'e faul yaptı. 

64. dakika: Beşiktaş tribünleri Şenol Güneş'e tezahüratlarla büyük destek veriyor. 

63. dakika: Pinto sol kanattan hızla ilerlerken, Gökhan ona faul yaptı. Serbest vuruş Osmanlıspor'un. 

62. dakika: Osmanlıspor'da Pinto soldan ortaladı, top doğrudan Tolga'nın kucağına gitti. 

61. dakika: Beşiktaş top çevirmeye devam ediyor, Siyah-Beyazlı tribünlerden müthiş bir coşku var. Adeta şov yapıyor taraftarlar. 

60. dakika: Erdal sol kanattan ceza sahasına girerken yerden ortaladı, top kaleci Tolga'da kaldı. 

Beşiktaş

58. dakika: Siyah-Beyazlılar artık oyunu soğutup, zaman geçiriyor. Şampiyonluğa yalnızca yarım saat kaldı. 

57. dakika: Quaresma korneri kullandı, ön direkte Rusescu karşıladı. 

56. dakika: Osmanlıspor hızlı hücuma çıktı, Erdal uzaklardan denedi, top Beck'ten döndü. 

55. dakika: Gomez'e faul yapan Rusescu sarı kart gördü. 

54. dakika: Mehmet Güven ve Delarge çıktı, Erdal ve Torje oyunda. 

53. dakika: Beşiktaş tribünlerinin coşkusu her geçen saniye artıyor, Siyah-Beyazlılar şampiyonluğa koşuyor.

52. dakika: Beşiktaş tribünlerinin coşkusu her geçen saniye artıyor, Siyah-Beyazlılar şampiyonluğa koşuyor. 

51. dakika: Pinto sol kanattan ortaladı, Tosic karşıladı, dönen topu Lawal kaleye gönderdi ancak top dışarı çıktı. 

50. dakika: Osmanlıspor sol kanattan yüklendi, Mehmet Güven'in içeri doldurduğu top doğrudan Tolga'ya gitti. 

48. dakika: GOL! Gomez. Quaresma çalımlarla ilerledi, ara pasında Gomez sağ kanattan ceza sahasına girdi, yerden sert bir şutla takımının 3. golünü kaydetti ve 1 sezonda tüm resmi maçlarda en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu. 

47. dakika: Tosic tek başına savunmadan çok iyi çıktı, son çizgiye kadar çalımlarla ilerledi, yerden kesti, savunma araya girdi. Tosic çok büyük bir efor sarf etti.

46. dakika: İkinci yarı başladı! İki takımda da herhangi bir oyuncu değişikliği yok. 

İlk yarı sona erdi! Beşiktaş 2-0 Osmanlıspor. 

45+1. dakika: İnanılmaz bir gol daha kaçtı! Ceza sahası içinde Ndiaye, müsait pozisyonda topu dışarı vurdu. 

45. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Oğuzhan'ın ara pasında Sosa topla buluştu, Ahmet kalesinden çıktı, Sosa'nın pasında Quaresma ceza sahası dışından rabona vuruşunu yaptı, top üst direkten dışarı çıktı. Tarihin en güzel gollerinden birine tanıklık edebilirdik. 

44. dakika: Mario Gomez çalımlarla ilerlemek isterken rakibiyle girdiği mücadelede yerde kaldı, faul bekledi ancak hakem aynı düşüncede değil. 

43. dakika: Tosic'in hatalı pasında Rusescu araya girdi, ceza sahası içine girmek isterken topu ayağından çok açtı. 

42. dakika: Uğur Demirok çok uzaklardan şansını denedi ancak top dışarı çıktı. 

40. dakika: Quaresma'nın havadan gönderdiği topa Sosa hareketlendi ancak kaleci Ahmet zamanında çıktı ve topu aldı. 

39. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Ndiaye'nin ara pasında Rusescu, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak bomboş pozisyonda topu Tolga'nın üzerine vurdu.

38. dakika: Musa'nın savunmanın arkasına gönderdiği topa Marcelo müdahale etti ve yine bir tehlike önlendi. Osmanlıspor bu dakikalarda ayağa kalktı diyebiliriz. 

36. dakika: Osmanlıspor etkili geldi, Mehmet Güven'in ara pasında Delarge topu kontrol edemedi ve mutlak bir gol şansı kaçtı. 

Beşiktaş

35. dakika: Beşiktaş tribünleri adeta bayram yerine döndü. İnanılmaz bir coşku var Vodafone Arena'da. Şenol Güneş'in heyecanı da yüzünden okunuyor. 

33. dakika: Bu kez de direkten döndü! Oğuzhan'ın ara pasında Sosa ceza sahasına girdi, müthiş vurdu, top üst direkten deri döndü. 

32. dakika: Taraftarların yaktığı meşaleler sonrası stada sis bulutu çöktü. 

30. dakika: Mücadelede Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü sürüyor. Siyah-Beyazlılar şampiyonluğa çok yakın. 

29. dakika: Beşiktaş yine etkili çıktı, Quaresma'nın şık çalımlarının ardından Sosa ceza sahasına girmek istedi ancak savunma araya girdi. 

27. dakika: GOL! Marcelo yine attı. Korner kullanıldı, savunmadan seken topa Oğuzhan vurdu, yine kademede kalan topu önünde bulan Marcelo, yerden çok düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu.

26. dakika: Beşiktaş, Quaresma ile hızlı çıktı, Portekizli sağ kanattan ortasını yaptı, herkesi aşan topu Muhammed kornere gönderdi. 

25. dakika: GOL! Marcelo attı 1-0. Gökhan Töre'nin kullandığı kornere müsait pozisyonda kafayı vuran Marcelo topu filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

24. dakika: Beşiktaş'ın baskısı devam ediyor. Şampiyonluk için Siyah-Beyazlılar'a 1 puan yetiyor. Şu an maç 0-0. 

23. dakika: Quaresma'nın ara pasında Beck hareketlendi ancak savunmasına yardım eden Delarge son anda araya girdi ve tehlikeyi savuşturdu. 

22. dakika: Osmanlıspor çok adamla geldi, Lawal'ın havadan gönderdiği topta Ndiaye ceza sahasında kontrolü sağlayamadı. 

21. dakika: Gökhan'ın ara pasında Gomez topu kontrol etmek istedi ancak savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. Sonrasında Delarge, sol kanatta Beck'e faul yaptı. 

20. dakika: Hava topu mücadelesinde Quaresma, Pinto'ya faul yaptı. 

18. dakika: Beşiktaş yine etkili geldi! Gökhan sol kanattan son çizgiye indi, geriye çıkardığı topa Sosa gelişine vurdu ancak kötü bir şut oldu. 

17. dakika: Paslaşarak kullanıldı, Quaresma ortaladı, Gomez indirdi ancak savunma araya girdi. 

16. dakika: Oğuzhan'ın sol kanada gönderdiği topa Atiba hareketlendi, Muhammed topu kafayla taca gönderdi. 

Beşiktaş

15. dakika: Beşiktaş'ta tüm futbolcular kendi yarı alanında, Osmanlıspor ileri uçta pres yapıyor. 

13. dakika: Gökhan töre sağ ayakla ortaladı, herkesi aşan topu arka alanda Pinto uzaklaştırdı. 

11. dakika: Beşiktaş sol kanattan Sosa ile geldi, Arjantinli oyuncu faule maruz kaldı. Serbest vuruş ev sahibi ekibin. 

9. dakika: Pinto serbest vuruşu kullandı, Musa kafayı vurdu, top az farkla üstten dışarı çıktı. 

7. dakika: Beck, sağ kanatta topu kaptırdı ve Ndiaye'ye faul yaptı. 

6. dakika: Osmanlıspor sağ kanattan yüklendi, Delarge iki oyuncunun arasından çıkamayınca topu kaptırdı. 

5. dakika: Beck sağ kanattan ortasını yaptı, Gomez'in kafa vuruşunda top dışarı çıktı. Beşiktaşlı futbolcular korner bekliyor ancak karar aut. 

3. dakika: Beşiktaş kendi yarı sahasında hazırlık pasları yapıyor. 

2. dakika: İlk şut Osmanlıspor'dan. Musa, uzaktan şansını denedi, Tolga rahat kurtardı. 

1. dakika: Maç başladı! Vodafone Arena adeta yıkılıyor. Müthiş bir destek var. 

Maç öncesi: Vodafone Arena tıklım tıklım dolu, Beşiktaş 1 puan alırsa şampiyon. Mücadele az sonra başlayacak. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER