BEŞİKTAŞ

Beşiktaş ne zaman kuruldu Beşiktaş teknik direktörü ve oyuncuları kim?

Beşiktaş ne zaman kuruldu Beşiktaş teknik direktörü, başkanı ve oyuncuları kim? Beşiktaş'ın puan durumu ve Beşiktaş'ın maç fikstürü haberimizde.. Beşiktaş'ın güncel kadrosuna, takımda yer alan oyunculara ve oyuncularla ilgili bilgilere bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

Beşiktaş ne zaman kuruldu Beşiktaş teknik direktörü ve oyuncuları kim?

Beşiktaş haberleri İnternetspor.com'da... Beşiktaş 1903 yılında kuruldu 1911 yılında resmi kayıtlara geçti. Beşiktaş'ın logosundaki renkler kırmızı ve beyazdan oluşuyor. Logunun içinde Türk bayrağı var. Beşiktaş'ın günümüzdeki stadyumu Vodafone Arena. Daha önce İnönü Stadyumu'nda maçlarını oynuyorlardı.

Beşiktaş, yurtiçi ve yurtdışında gösterdiği performansı, kazandığı kupalar ve ilkleriyle Türkiye'nin en büyük futbol kulüplerinden birisidir.

Beşiktaş'ın toplamda 15 Süper Lig, 9 Türkiye Kupası ve 8 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca profesyonel lig öncesi 2 kez Türkiye Futbol Şampiyonası'nda, 3 kez de Millî Küme'de şampiyon olup tarihinde toplam 20 Türkiye şampiyonluğu yaşadı.

Beşiktaş, 1986-87 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale çıkarak tarihinin en iyi derecesini elde etti..

BEŞİKTAŞ KURULUŞ TARİHİ: 1911-1919

BEŞİKTAŞ'IN KURUCULARI: Mehmet Şamil Şhaplı, Ahmet Fetgeri Aşeni, Nazım Nazif Ander, Şevket Bey, Mehmet Ali Fetgeri , Hüseyin Bereket

BEŞİKTAŞ BAŞKANI: Fikret Orman

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ: Şenol Güneş

BEŞİKTAŞ 2019 KADROSU: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Caner Erkin, Atiba, Medel, Dorukhan, Lens, Adem Ljajic, Burak Yılmaz, Adriano , Ricardo Quaresma, Mustafa Pektemek

BEŞİKTAŞ LOGOSU: Yıllardır Beşiktaş’ın ilk renklerinin kırmızı - beyaz olduğu, Balkan Savaşı'nın kaybedilmesinin ardından ölenlerin yası amacıyla siyah-beyaz olarak değiştirildiği söylenir. Beşiktaş tarihi ile ilgili birçok kaynak böyle yazmaktadır. Ancak 100. yıl belgeselinin hazırlanması sırasında yapılan ayrıntılı araştırmalarda, kırmızı rengin kullanılmadığı, renklerin her zaman siyah - beyaz olduğu yönündeki belgeler ağırlık göstermiştir. Beşiktaş 100. Yıl Belgeseli yapımcısı Tuğrul Yenidoğan, yaptığı araştırmalar sonucunda bu tartışmalara noktayı koymuştur..

BEŞİKTAŞ PUAN DURUMU:

 
BEŞİKTAŞ FİKSTÜR: 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER