BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Kasımpaşa maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig 10. hafta maçında Beşiktaş ile Kasımpaşa 3-3 berabere kaldı.

Beşiktaş Kasımpaşa maçının sonucu ve özeti

Galatasaray ve FEnerbahçe'nin kazandığı haftada Kasımpaşa'yı ağırlayan lider Beşiktaş, 3 kez geriye düştüğü maçtan 1 puanla ayrılmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig 10. hafta maçında Beşiktaş ile Kasımpaşa, Fatih Terim Stadı'nda karşılaştı. Kasımpaşa, 24'te Eren Derdiyok ile öne geçti. 27'de Rhodolfo skoru eşitledi. Konuk ekipte Donk, 40. dakikada Paşa'yı tekrar öne geçirdi. İlk yarı Kasımpaşa'nın üstünlüğü ile sona erdi.  

Beşiktaş-Kasımpaşa maçının fotoğraflarıSpor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Kasımpaşa takımları Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaştı.

52. dakikada Mario Gomez, beraberliği sağlayan golü attı. 67'de Eren Derdiyok, skoru 3-2'ye taşıdı. 90+4'te Oğuzhan Özyakup'un penaltıdan attığı gol skoru belirledi: 3-3.

Bu sonucun ardından ligde lider Beşiktaş 23 puana, 7. sıradaki Kasımpaşa da 15 puana yükseldi.

Goller: Dk. 27 Luiz Rhodolfo, Dk. 52 Mario Gomez, Dk. 90+4 Oğuzhan Özyakup (Penaltıdan) (Beşiktaş); Dk. 24 ve 67 Eren Derdiyok, Dk. 40 Ryan Donk (Kasımpaşa)

Beşiktaş: 3 - Kasımpaşa: 3

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Milosevic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Necip Uysal, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Gomez

Kasımpaşa: Isaksson, Veysel Sarı, Titi, Omeruo, Veigneau, Donk, Andre Castro, Tunay Torun, Hakan Arslan, Adem Büyük, Eren Derdiyok

Goller: Dk. 24 ve 67 Eren Derdiyok, Dk. 40 Donk (Kasımpaşa), Dk. 27 Rhodolfo Dk. 52 Mario Gomez Dk. 90 Oğuzhan Özyakup penaltı (Beşiktaş)    

Beşiktaş Kasımpaşa

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Kasımpaşa'yı konuk eden lider Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor maçının 11'inde kart cezalısı Ersan Adem Gülüm dışında değişiklik yapmadı. Güneş, siyah-beyazlı takımın ligde son oynadığı ve deplasmanda 5-1 kazandığı Antalyaspor maçının kadrosunda yer alan ve gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Ersan Adem Gülüm'ün yerine Alexander Milosevic'e ilk 11'de yer verdi. Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Alexander Milosevic ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Necip Uysal ve Atiba Hutchinson'a görev veren Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'yı, ortada Oğuzhan Özyakup'u, sol kanatta ise Olcay Şahan'ı oynattı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

MİLOSEVİC BU SEZON İLK KEZ FORMA GİYDİ
Beşiktaş'ın İsveçli futbolcusu Alexander Milosevic, bu sezon ilk kez bir resmi maçta görev yaptı. Teknik direktör Şenol Güneş'in, kart cezalısı Ersan Adem Gülüm'ün yerine defansta Luiz Rhodolfo'yla birlikte görev verdiği Alexander Milosevic, bu sezon siyah-beyazlı formayı ilk kez resmi bir maçta giydi. Milosevic, Beşiktaş formasıyla son olarak geçen sezon 29 Mayıs'ta oynanan ve siyah-beyazlıların 2-1 kazandığı Gençlerbirliği maçında mücadele etmişti.

GÖKHAN VE SOSA YEDEKLER ARASINDA
Beşiktaşlı futbolcular Gökhan Töre ve Jose Sosa, Kasımpaşa karşısında yedekler arasında yer aldı. Siyah-beyazlı ekibin ligde hafta başında Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı maçta hafif sakatlığı bulunan Gökhan Töre ile hasta olan Jose Sosa, riske edilmemiş ve kamp kadrosuna alınmamıştı. Bu iki oyuncu, Kasımpaşa karşısında ise yedekler arasında oturdu. Siyah-beyazlılarda ayrıca, Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Kerim Frei ve Cenk Tosun da yedek soyundu.

FATİH TERİM STADI'NDAKİ İKİNCİ MAÇ
Beşiktaş, bu sezon Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak ikinci maçına çıktı. Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, sahasındaki son maçı da bu statta Çaykur Rizespor'a karşı oynamış ve rakibini 1-0 yenmişti. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda geçen sezondan bu yana toplam 4 iç saha maçına çıkan "Kara Kartallar", söz konusu mücadelelerde 3 galibiyet ve bir beraberlik aldı.

TRİBÜNLER DOLDU
Beşiktaş-Kasımpaşa maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünleri doldu. Siyah-beyazlıların, Başakşehir'deki statta yaptığı son Çaykur Rizespor karşılaşmasına beklenen ilgiyi göstermeyen taraftarlar, Kasımpaşa karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. Tribünleri dolduran taraftarlar, İstanbul'un bir diğer temsilcisi karşısında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi. Bu arada karşılaşmayı az sayıda Kasımpaşa taraftarı da izledi.

LÖW DE MAÇI İZLEDİ
Beşiktaş ile Kasımpaşa arasındaki mücadeleyi Almanya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw de izledi. Süper Lig'de dün oynanan Galatasaray-Eskişehirspor maçında sarı-kırmızılı ekipten Lukas Podolski'yi yakından takip eden Löw, bugün de siyah-beyazlıların Alman futbolcusu Mario Gomez'i mercek altına aldı.

ANTALYALI MİNİK TARAFTAR BAŞAKŞEHİR'DE
Antalya'da, Beşiktaş forması giydikleri için araçlarında taşlı saldırıya uğrayan minik taraftar Ahmet Benzeş ve ailesi de maçı stattan izledi. Siyah-beyazlı takımın, Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı karşılaşma günü araçları tahrip edilen Ahmet Benzeş ve ailesi, Kasımpaşa maçı öncesi Beşiktaş Kulübü'nün davetlisi olarak İstanbul'a geldi ve maçı ailesiyle kendisine ayrılan yerde izledi.

KASIMPAŞA'DA 3 DEĞİŞİKLİK
Kasımpaşa'da teknik direktör Rıza Çalımbay, son oynadıkları Bursaspor maçına göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı. Savunmada yedeğe çektiği Bozhikov'un yerine Omeruo'ya forma veren Çalımbay, kadroda yer almayan Del Valle ile Oscar Scarione'nin yerine de Hakan Arslan ve Adem Büyük'ü ilk 11'de görevlendirdi.  

Beşiktaş Kasımpaşa

BEŞİKTAŞ: 3- 3 :KASIMPAŞA

Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi. Beşiktaş - Kasımpaşa mücadelesi 3-3 sona erdi. 

90+5. dakika: GOL! Oğuzhan Özyakup (p). Oğuzhan, kullandığı penaltıda topu sol köşeden ağlara gönderdi. 

90+4. dakika: PENALTI! Beşiktaş penaltı kullanacak. Oğuzhan, çalımlarla ceza alanına girip yerden pasını attı ama Donk topa yatarak müdahale etmek isterken topa eliyle temas etti ve karar penaltı. Penaltıyı Oğuzhan Özyakup kullanacak.

90+3. dakika: Bir başka Beşiktaş atağında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Olcay'ın yükselttiği topu yine Donk karşıladı.

90+2. dakika: Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında İsmail'in ceza alanına ortasında Donk topu uzaklaştıran isim oldu. 

90. dakika: Mücadelenin sonuna 5 dakika ilave edildi. 

86. dakika: Sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Bozhikov'un ceza alanına koşu yapan Castro'ya pasında top savunmanın kontrolünde auta gitti. 

84. dakika: Kasımpaşa, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ferhat'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı. 

82. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Ferhat'ın ceza alanına ortasında kaleci Tolga topun sahibi oldu. 

80. dakika: Kasımpaşa atağında Adem, sağ kanatta ceza alanı yakınlarında rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

78. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sosa'nın ceza alanına ortasında kafalardan seken topu savunma uzaklaştırdı. 

76. dakika: Oğuzhan'ın pasında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Cenk'in yakın köşeye şutunda Isaksson topu kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Gomez'in pasında Olcay'ın şutu savunmadan sekti ve sol kanattan ağlara gitmek üzereyken Abdullah topu son anda kornere gönderdi. 

75. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sosa'nın ceza alanına ortasında Isaksson topu yumrukladı. Atağın devamında Rhodolfo için ofsayt bayrağı kalktı. 

73. dakika: Beşiktaş'ta Alexander Milosevic'in yerine Cenk Tosun oyunda. 

72. dakika: Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay, ceza alanına girmek isterken rakibinden seken top kornere gitti. 

71. dakika: Kasımpaşa'da Tunay Torun'un yerine Ferhat Kiraz oyunda. Lacivert beyazlı ekipte bir oyuncu değişikliği daha. Olivier Veigneau'nun yerine Vasil Bozhikov oyunda. 

70. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın ceza alanına ortasında Isaksson topa vurdu ama aynı anda Rhodolfo'nun faulüne de maruz kaldı. 

68. dakika: Beşiktaş atağında Olcay, topla buluştu ve ardından Veysel'i geçmek isterken yerde kaldı ve Cüneyt Çakır serbest vuruşu verdi. 

67. dakika: GOL! Eren Derdiyok. Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Veysel, rakibini geçip pasını Tunay'a verdi. Tunay'ın ceza alanına ortasında Eren'i aşan topu Adem, Castro'ya indirdi. Castro'nun şutu savunmadan sekip Eren'in önünde kaldı. Eren topu önce kontrol etti ve ardından vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturdu.

65. dakika: Beşiktaş sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Sosa'nın ortasında Isaksson topa dokundu ama aynı anda Rhodolfo'nun darbesiyle de yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

63. dakika: Hızlı kullanılan serbest vuruşun ardından ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Gomez'in sol çaprazdan ceza alanına giren Gökhan'a pasında Titi, topu kornere gönderdi. 

62. dakika: Rakip yarı alnın ilk metrelerinde topla buluşan Sosa, Donk'un darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

61. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökhan'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı. 

60. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Gökhan'ınn ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Gökhan'ın ikinci ortasında top kaleci Isaksson'da kaldı. 

59. dakika: Adem Büyük, pozisyondan sonra sarı kart gördü. 

58. dakika: Beşiktaş atağında Sosa'nın sağ çaprazdan ceza alanına koşu yapan Beck, Adem'in formasından çekmesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

57. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Castro, Beck'e faul yaptı. 

56. dakika: İkinci yarıya oldukça etkili ve coşkulu başlayan Beşiktaş, beraberlik golünün ardından aynı isteği ve arzusunu gösteriyor. 

55. dakika: Beşiktaş yine çok etkili geldi. Oğuzhan'ın pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Olcay, rakibini geçmek isterken topu kaybetti. 

54. dakika: Alman golcü Mario Gomez, bu sezon ligde 8. golünü attı. 

53. dakika: GOL! Mario Gomez. Rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluşan Sosa'nın ceza alanına sol çaprazdan koşu yapan Gomez'e pasında Gomez topu aldı, ceza alanına girdi ve sol çaprazdan karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi. 

52. dakika: Kasımpaşa karşı atağında Donk'un pasında sol kanatta topla buluşan Adem'in ceza alanına ortasında top kaleci Tolga'da kaldı. 

51. dakika: Sol kanatta Sosa'nın pasında topla buluşan Olcay, Gomez ile ver-kaç yapıp ceza alanına girmek istedi ama başarılı olamadı. 

50. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın ceza alanına ortasında herkesi aşan top Isaksson'un kontrolünde oyun alanını terk etti. 

48. dakika: Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Gökhan, iki rakibinin arasından geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

47. dakika: Beşiktaş'ta Necip Uysal ve Ricardo Quaresma oyundan çıkarken Gökhan Töre ve Jose Sosa oyunda. 

46. dakika: Karşılaşmanın ikinci yarısı Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı. 

Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. 

45. dakika: İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi. 

44. dakika: Kasımpaşa'da Eren Derdiyok bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor. 

43. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Tunay'ın ceza alanına ortasında kaleci Tolga topun kontrolünü sağladı. 

42. dakika: Rhodolfo'nun sol kanada uzun pasında Olcay topu Gomez'e indirmek istedi ama başarılı olamadı. 

41. dakika: GOL! Ryan Donk. Kasımapaşalı oyuncular rakip yarı alanda yaptıkları baskıyla topu kazandılar. Ardından topu alan Donk, topu sürdü ve yaklaşık 25 metre mesafeden sağ köşeye etkili bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

40. dakika: Beşiktaş atağında Quaresma'nın ceza alanına ortasında Gomez'den önce savunmada Titi topu uzaklaştırdı. 

39. dakika: Kasımpaşa rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Viegneau'nun ortasında savunma topu uzaklaştırdı. 

38. dakika: Beşiktaş atağında Quaresma'nın pasında topla buluşan Beck'in ortasında savunma topu uzaklaştırdı. 

37. dakika: Orta alanda gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Gomez, topa eliyle müdahale etti. 

35. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Quaresma'nın ceza alanına ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti. 

34. dakika: Beşiktaş atağında Oğuzhan ceza alanı yakınlarına kadar gitti ve ardından Veysel'in darbesiyle yerde kalınca Cüneyt Çakır, serbest vuruşu verdi. Veysel Sarı, sarı kart gördü. 

32. dakika: Beşiktaş atağında Gomez'in ceza alanının hemen içinden sol çaprazdan şutunda top kaleci Isaksson'da kaldı. 

31. dakika: Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yer alan Beşiktaşlı taraftarlar bu bölümde müthiş bir destek veriyor. 

30. dakika: Beşiktaş yine hızlı geldi. Atiba, sağ çaprazdan ceza alanı ön bölümüne kadar gelip sol çaprazdaki Olcay'a pasını atmak istedi ama top hızlı gitti. 

28. dakika: GOL! Luiz Rhodolfo. Beşiktaş sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Oğuzhan'ın ceza alanına ortasında kaleci Isaksson topa yükselip vurdu ama kale sahası içinde boşta kalan topu Rhodolfo ağlara gönderdi. 

27. dakika: Rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluşan Rhodolfo'nun sol kanattaki İsmail'e uzun pasında Veysel araya girip topu taca gönderdi. 

26. dakika: Kasımpaşalı oyuncular golden sonra yine baskılı oynamaya çalışıyor. 

25. dakika: GOL! Eren Derdiyok. Gelişen Kasımpaşa atağında Adem'in ceza alanına ortasında Milosevic'in kafasından seken top ceza alanı içi sağ çaprazındaki Tunay'a geldi. Tunay'ın pasında Eren topa çok sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. 

24. dakika: Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor. 

23. dakika: Beşiktaş atağında Quaresma, ceza alanı ön bölümüne kadar gitti. Quaresma, pas vermek yerine çalım atmak isteyince topu kaptırdı. 

22. dakika: Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Kasımpaşa'nın %51'e %49 üstünlüğü bulunuyor. 

21. dakika: Kasımpaşa atağında Donk, Necip'i geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Necip Uysal sarı kart gördü. 

20. dakika: Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Ardından Oğuzhan'ın kafa vuruşunu Isaksson çeldi ve son olarak sağ çapraza düşen topa Rhodolfo vurdu ama top üstten dışarıya gitti. 

18. dakika: Beşiktaş atağında Oğuzhan, rakip yarı alanda Castro'nun sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Andre Castro sarı kart gördü. 

17. dakika: Kasımpaşa atağında Veysel'in ceza alanına ortasında yerden seken topu Tolga son anda yumrukladı. 

16. dakika: Beşiktaş atağında Atiba, Tunay'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

15. dakika: Kasımpaşa, son bölümde baskılı bir oyun ortaya koyuyor. 

14. dakika: Kasımpaşa, sağ kanattan köşe gönderi yakınlarından taç kullandı. Veysel, topu ceza alanına kadar gönderdi ama savunma topu uzaklaştırdı. 

12. dakika: Almanya milli takımı teknik direktörü Joachim Löw, dün akşam Galatasaraylı Lukas Podolski'ye izlemesinin ardından bu akşam da Beşiktaşlı Mario Gomez'i izliyor. 

10. dakika: Quaresma'nın ceza alanı sol çaprazına ortasında Necip topu içeri çevirdi ve Gomez topa dokundu ama bir önceki pozisyonda Necip için ofsayt bayrağı kalktı. Gomez'in vuruşunda kaleci başarılıydı. 

8. dakika: Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Oğuzhan, hızla ceza alanına hareketlendi ama ceza yayı yakınlarında rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

7. dakika: Kasımpaşa atağında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Donk, pasını Adem'e verdi. Adem, kale sahasına aşırttı ama kafalardan seken topu Tolga kurtarmayı başardı. 

5. dakika: Kasımpaşa savunmasında topla buluşan Donk, hızla rakip yarı alana geçti ama Necip'in çekmesiyle yerde kalınca hakem serbest vuruşu verdi. 

3. dakika: Kasımpaşa, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Veigneau'nun ceza alanına gönderdiği topu savunma karşıladı. 

2. dakika: İlk atak Beşiktaş'tan geldi. Quaresma, sağ çaprazdan ceza alanına yaklaşıp uzak mesafeden sol köşeye şutunu çekti ama top yandan dışarıya gitti. 

1. dakika: İlk düdük çaldı ve karşılaşma Kasımpaşalı oyuncuların vuruşuyla başladı. 

Maç öncesi: Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda İstiklal Marşı'mız... 

Maç öncesi: İki takım oyuncuları mücadelenin hakemi Cünyet Çakır ve yardımcıları eşliğinde sahaya çıkıyor. 

Maç öncesi: Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmada Beşiktaş, siyah formayla mücadele edecek. Konuk ekip Kasımpaşa ise beyaz formayla sahada olacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER