SPOR GÜNDEMİ

Beşiktaş ile Galatasaray arasında 727 milyon liralık derbi

Beşiktaş Galatasaray'ı konuk edecek, Beşiktaş Galatasaray'ı ağırlayacak, Beşiktaş ile Galatasaray arasında 727 milyon liralık derbi

Beşiktaş ile Galatasaray arasında 727 milyon liralık derbi
Beşiktaş, Pazar günü Olimpiyat Stadyumu'nda ezeli rakibi Galatasaray'ı ağırlayacak. Dev derbi öncesi takımların toplam değerleri ise 727 milyon lirayı buluyor. 
 
Spor Toto Süper Lig'in 16. haftası derbi mücadelesine sahne olacak. Ligde 35 puanla lider konumda bulunan Beşiktaş, Pazar günü saat 19.00'da 32 puanla 3. sırada yer alan ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek. Dev mücadele öncesi takımların toplam piyasa değerleri 258 milyon Euro'yu (727 milyon TL) buluyor.

LİGİN EN PAHALI TAKIMI GALATASARAY
Galatasaray, 162 milyon Euro'luk değeri ile ligin en pahalı takımı konumunda bulunurken, siyah-beyazlı ekibin değeri ise 96 milyon Euro. Lider Beşiktaş'ın en pahalı ismi 9 milyon 500 bin Euro'luk değeri ile Demba Ba olurken, konuk ekip Galatasaray'da ise Hollandalı yıldız Sneijder ve Uruguaylı eldiven Muslera, 18'er milyon Euro'luk değerleri ile sarı-kırmızılı takımın en pahalı isimleri konumunda.

HAMZAOĞLU VE BILIC'İN GOL SİLAHLARI
Zorlu karşılaşma öncesi takımlarının en skorer isimleri olan Burak Yılmaz ve Demba Ba, Hamza Hamzaoğlu ve Bilic'in gol silahları olacak. Ligde Burak Yılmaz'ın 10 golü bulunurken, Demba Ba ise takımına 8 gollük katkı sağladı. Beşiktaş ve Galatasaray'ın golcülerinin skora katkıda bulunduğu maçlarda puan kaybı yaşamaması ise bir başka istatistik olarak ön plana çıkıyor.

DEMBA BA
Bu sezon siyah-beyazlı forma ile çıktığı 20 karşılaşmada 16 gol ve 2 asistlik performans sergileyen Demba Ba, ligde attığı 8 golle, Oscar Cardozo ile ligin en golcü 4. ismi olmayı başardı. Süper Lig'de bu sezon 12 karşılaşmada forma giyen Ba, 5 farklı maçta gol atmayı başardı. Beşiktaş Demba Ba'nın gol attığı tüm maçlarda 3 puana uzandı.

BURAK YILMAZ
Sarı-kırmızılı takımın en skorer ismi olan Burak Yılmaz ise bu sezon 3 kulvarda çıktığı 22 resmi mücadelede 12 gol, 2 asist ile takımına katkı sağladı. Spor Toto Süper Lig'de 10 golü bulunan Burak, 11 golle ligin en golcü ismi olan Gekas'ın ardından 2. sırada yer alıyor. Milli yıldız, ligde geride kalan 15 haftada da forma şansı bulurken, gol attığı 8 karşılaşmada da sarı-kırmızılılar sahadan galibiyet ile ayrılmayı başardı.   
 

 
BEŞİKTAŞ DEMBA BA'YA GÜVENİYOR
Spor Toto Süper Lig'de 4 Ocak Pazar günü Galatasaray'ı konuk edecek lider Beşiktaş'ta teknik heyet, kritik maçta gol yollarında Demba Ba'ya güveniyor.

Derbi maçta takımının en büyük kozu olacak Senegalli oyuncu, Spor Toto Süper Lig'de gol attığı maçlardaBeşiktaş'a önemli puanlar kazandırdı.

Ligde şu ana dek 5 maçta rakip fileleri havalandıran Demba Ba, toplam 8 gole ulaştı. "Kara Kartallar", tecrübeli oyuncunun gol attığı 5 maçın tamamını da kazanmayı bildi. Beşiktaş, Senegalli oyuncunun gol attığı Sivasspor (3-2), İstanbul Başakşehir (2-1), Kasımpaşa (2-0), Kardemir Karabükspor (2-1) ve Trabzonspor (3-0) maçlarını galibiyetle tamamladı.

AVRUPA'DA DA GOLLERİYLE TAKIMI TAŞIDI
Demba Ba, Süper Lig'de olduğu kadar Avrupa kupalarında da hücumdaki görevini başarıyla yerine getirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımına karşı İstanbul'da hat-trick yaparak başlayan siyah-beyazlı oyuncu, bu kulvarda da yine 5 karşılaşmada gol sevinci yaşadı. Beşiktaş, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam ederken Demba Ba, attığı kritik gollerle takımının gruptan çıkmasında katkı sağladı. "Kara Kartallar, bu oyuncusunun gol sevinci yaşadığı 5 maçta ise 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Siyah-beyazlı takımın Feyenoord'u 3-0 yendiği karşılaşmada 3 gol birden atan Demba Ba, Tottenham'a 1 (1-1), Partizan'a her iki maçta ikişer (4-0, 2-1) ve Asteras'a 1 (2-2) gol kaydetti.

SAKATLIK, TEMPOSUNU DÜŞÜRDÜ
Senegalli oyuncu, iyi bir form grafiği yakalamasına rağmen yaşadığı sakatlıkların ardından son maçlarda suskun kaldı.

Demba Ba, sakatlık sonrası ligdeki Gaziantepspor maçında forma giymedi, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ise son anlarda oyuna girdi. İyileşmesinin ardından Torku Konyaspor karşılaşmasıyla takımdaki yerini alan siyah-beyazlı oyuncu, gol sevinci yaşayamadı.

GALATASARAY MAÇINDA GOL HASRETİNE SON VERMEK İSTİYOR
Demba Ba, Galatasaray ile oynanacak maçta yaşadığı gol hasretine de son vermeyi hedefliyor. Siyah-beyazlı formayla resmi maçlardaki son golünü 7 Aralık 2014'te Trabzonspor'a atan tecrübeli isim, 27 günlük suskunluğunu da sonlandırmaya çalışacak.  
 
ÖNE GEÇEN KAYBETMİYOR
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında 4 Ocak Pazar günü yapılacak 2015'in ilk derbisi için geri sayım sürerken, iki takım arasında son dönemde oynanan maçlarda ilk golü atan ekip, derbiyi kaybetmedi.

Geçen sezonun ilk yarısında olaylar nedeniyle yarıda kalan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, iki takım arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 16 maçtan 13'ünde ilk golü atan takım galip geldi, 3'ü berabere sonuçlandı.  
 
 

AÇILIŞLAR MELO'DAN
Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde, ilk yarıdaki yarıda kalan derbi haricinde, son 5 maçın 3'ünde ilk golleri Galatasaraylı Felipe Melo attı.

Sarı-kırmızılı takımın Brezilyalı futbolcusu 2011-2012 sezonunda Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda BJK İnönü Stadı'nda 2-0 kazandıkları, Türk Telekom Arena'da 2-2 biten maçlarda ilk gollere imza koydu. Melo, 2012-2013 sezonunda ise BJK İnönü Stadı'nda 3-3 biten derbide bu kez kendi kalesine gol atma şanssızlığını yaşadı.

10 KEZ GALATASARAY, 6 KEZ BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ
Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde ilk golü atan takımın yenilmediği son 16 lig maçında 10 kez Galatasaray, 6 kez de Beşiktaş öne geçti.

Sarı-kırmızılı takım öne geçtiği bu 10 maçtan 8'ini kazandı, 2'sinde berabere kaldı. Beşiktaş ise 1-0'ı yakaladığı 6 maçtan 5'ini kazandı, 1'inde eşitliği bozamadı.

İKİ GOL KENDİ KALESİNE
İki takım arasındaki en az bir golün atıldığı son 16 lig maçında (tamamlanamayan derbi hariç) taraflar 2 kez ilk golleri kendi futbolcularından yedi. BJK İnönü Stadı'nda 24 Mayıs 2009 tarihinde Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı maçta Galatasaraylı Mehmet Topal, aynı statta 2012-2013 sezonunun ilk yarısında, 26 Ağustos 2012 tarihinde oynanan ve 3-3 biten derbide ise yine Galatasaray'dan Melo ilk golleri kendi kalelerine attı.

BEŞİKTAŞ İÇ SAHADA KÖTÜ, GALATASARAY DEPLASMANDA İYİ
Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasındaki derbide karşı karşıya gelecek iki takımdan Beşiktaş'ın iç saha maçlarındaki kayıpları dikkati çekerken, Galatasaray ise deplasmanda en fazla puan toplayan ikinci ekip olmayı başardı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 4 Ocak Pazar günü Beşiktaş ile Galatasaray'ın kozlarını paylaşacağı derbi, ligin zirvesi için büyük önem taşırken, siyah-beyazlı ekibin bu sezon ev sahibi olarak sahaya çıktığı lig maçlarındaki performansı beklentilerin altında kaldı.

Ligin lideri durumunda bulunan siyah-beyazlılar, en iyi deplasman performansına sahip olarak rakip sahalarda yalnızca 3 puan yitirmesine karşın, seyircisi önünde 7 puan kaybetmekten kurtulamadı.

Yeni stadının inşası nedeniyle kendine iç saha maçlarını yapacak yer bulamakta sıkıntı çeken Beşiktaş, 4 farklı sahada çıktığı 7 lig karşılaşmasında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alıp, 14 puan topladı. Bu müsabakalarda rakip ağlara 13 gol gönderen siyah-beyazlı ekip, kalesinde ise 7 golü engelleyemedi.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDA LİG GALİBİYETİ YOK
Beşiktaş, bu sezon ligde 3 karşılaşmasına ev sahipliği yapan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda galibiyet yüzü göremedi.

Bu statta çıktığı karşılaşmalarda, ligin 2. haftasında Çaykur Rizespor ve 4. haftasında Eskişehirspor'la 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, 8. haftadaki derbide ise Fenerbahçe'ye 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

"Kara Kartal", ligdeki iç saha galibiyetlerini Ankara'daki Osmanlı Stadı, Başakşehir Fatih Terim Stadı ve Konya Büyükşehir Torku Arena'daki maçlarında elde etti.

İÇ SAHA GOLCÜLERİ BA VE OLCAY
Siyah-beyazlı ekibin iç saha maçlarında skora en fazla katkı yapan oyuncuları, Demba Ba ile Olcay Şahan oldu.

Ligdeki 7 iç saha müsabakasına 5 gol sığdıran Demba Ba, en skorer isim olurken, ev sahibi konumundaki maçlarda 3 gol kaydeden Olcay Şahan da Senegalli yıldızı takip etti. Beşiktaş'ın iç saha maçlarında Cenk Tosun'un 2, Veli Kavak, Gökhan Töre ve Jose Ernesto Sosa'nın ise birer golü bulunuyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER