BEŞİKTAŞ

Beşiktaş - Gaziantepspor maçının özeti ve golleri

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta maçında Beşiktaş, sahasında Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti.

Beşiktaş - Gaziantepspor maçının özeti ve golleri

41 günlük aradan sonra lig maçına çıkan Beşiktaş, muhteşem bir dönüş yaptı.. Konuk ettiği Gaziantepspor karşısında istekli, arzulu ve coşkulu bir oyun sergileyen Kartal, farka gitti, peş peşe 5. galibiyetini alıp zirve yarışına kaldığı yerden devam etti...   

Spor Toto Süper Lig'de otoritelere göre ilk yarının en iyi futbol oynayan takımı olan Beşiktaş, 41 gün sonra döndüğü şampiyonluk yarışına kaldığı yerden devam etti. Siyah-Beyazlılar, ilk dakikası hariç tüm mücadele boyunca şov yaptığı maçta Gaziantepspor'u 4-0'la evine yolladı.

Beşiktaş - Gaziantepspor maçının fotoğrafları

Maçın henüz 14. saniyesinde Larsson ile öne geçme şansını yakalayan Gaziantepspor'a Tolga Zengin izin vermedi. Bu andan itibaren oyunda kontrolü eline alan Beşiktaş, sağlı sollu ataklarla Gaziantepspor'u bunaltmaya başladı.

38'de Gökhan Töre'nin kaleye gönderdiği topta kaleci Alperen büyük hata yaptı ve Beşiktaş öne geçti. 42'de Oğuzhan ağları havalandırdı ve Beşiktaş soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Kara Kartal fırtınası ikinci yarıda da sürdü. 61 ve 70. dakikalarda sahne alan Mario Gomez iki güzel golle skoru 4-0'a taşıdı. Beşiktaş'ta günün başarılı isimlerinden biri de kaleci Tolga Zengin'di. Başarılı kurtarışlarla Gaziantep'e gol izni vermeyen milli eldiven, yeni transfer Boyko'ya da işinin kolay olmayacağını gösterdi.

4-0'lık bu galibiyetle 2 maç eksiği bulunan Beşiktaş, puanını 44 yapıp lider Fenerbahçe ile farkı ikiye düşürdü. Gaziantepspor ise 26 puanda kaldı. 

Beşiktaş: 4 - Gaziantepspor: 0

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Rhodolfo (Dk. 20 Delgado), İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Sosa, Olcay Şahan, Gomez

Gaziantepspor: Alperen Uysal, Barış Yardımcı, Elyasa Süme, Marcal (Dk. 21 Koray Arslan), Gouano, Orkan Çınar, Erdem Şen, Abuda, Larsson, Chibuike, Habibou

Goller: Dk. 38 Gökhan Töre, Dk. 42 Oğuzhan Özyakup, Dk. 61 ve 70 Gomez (Beşiktaş)  

Beşiktaş - Gaziantepspor

MARCELO İLK MAÇINA ÇIKTI

Beşiktaş'ta yeni transferlerden Marcelo Guedes, siyah-beyazlı formayla ilk maçına çıktı. Ara transfer döneminde Almanya'nın Hannover 96 takımından kiralık olarak kadroya dahil edilen 28 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, Çin'e transfer olan Ersan Adem Gülüm'ün yerine defansta Luiz Rhodolfo'yla birlikte görev yaptı. Bu arada yeni transferlerden Ukraynalı kaleci Denys Boyko ile İspanyol futbolcu Alexis Delgado ise Gaziantepspor karşısında yedek kulübesinde şans bekledi.

QUARESMA YEDEK KULÜBESİNDE OTURDU

Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, Gaziantepspor karşısında yedek soyundu. Siyah-beyazlı ekipte, Bucaspor'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçının kadrosuna alınmayan Portekizli oyuncu, bu karşılaşmada da yedek futbolcular arasında yer aldı. Ligin geride kalan bölümünde 14 müsabakada forma giyen Quaresma, fileleri 3 kez havalandırmıştı. Beşiktaş'ta ayrıca, kaleci Günay Güvenç'in yanı sıra grip olan Dusko Tosic ile Veli Kavlak, Tolgay Arslan ve Mustafa Pektemek, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

BOYKO'YA BÜYÜK İLGİ

Beşiktaş taraftarı, karşılaşma öncesi yeni transferlerden Denys Boyko'ya büyük ilgi gösterdi. Müsabaka öncesi ısınmak için sahaya çıkan siyah-beyazlı ekipte Ukraynalı kaleci, taraftarların en fazla ilgi gösterdiği isimlerin başında geldi. Taraftarlar ayrıca, ara transfer döneminde kadroya katılan diğer futbolcular Marcelo Guedes ve Alexis Delgado lehine de tezahüratlarda bulundu.

41 GÜN SONRA LİG MAÇI

Beşiktaş, Süper Lig'de 41 gün sonra maça çıktı. Ligde son karşılaşmasına geride kalan yıl 27 Aralık'ta çıkan siyah-beyazlı ekibin, 18. haftadaki Mersin İdmanyurdu mücadelesi, yoğun kar yağışı sebebiyle 5. dakikada ertelenmişti. Beşiktaş, 19. haftadaki Trabzonspor müsabakasını da aynı nedenden dolayı oynayamamıştı. Ocak ayını lig maçı yapmadan geçiren siyah-beyazlı ekip, söz konusu dönemde tüm resmi karşılaşmalarını Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadı ve 5 mücadelede ikişer galibiyet ve yenilginin yanı sıra bir beraberlik aldı.

TRİBÜNLER DOLDU

Beşiktaş-Gaziantepspor maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünleri doldu. Uzun süredir lig maçına hasret kalan siyah-beyazlı taraftarlar, tribünleri tamamen doldururken, yaptıkları tezahüratlarla da takımlarına büyük destek verdi. Statta, Gaziantepspor taraftarları için ayrılan bölümde az sayıda taraftarın bulunması dikkati çekti. Bu arada karşılaşma öncesi, hafta içi vefat eden eski milli futbolcular Ali Beratlıgil ile Suat Mamat'ın yanı sıra dün hayatını kaybeden Beşiktaş Kulübünün eski yönetim kurulu üyelerinden Erdoğan Nasır için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

GAZİANTEPSPOR'DA ÖNEMLİ EKSİKLER

Gaziantepspor, Beşiktaş karşısında sahaya 3 önemli oyuncusundan yoksun çıktı. Kırmızı-siyahlı ekipte kaleci Zydrunas Karcemarskas'ın yanı sıra Gbenga Arokoyo ve Mustafa Durak, sakatlıkları sebebiyle siyah-beyazlı ekibe karşı görev yapamadı. Sezon başında Galatasaray'dan kiralanan genç kaleci Muhammed Alperen Uysal ise Süper Lig kariyerindeki ilk maçına Beşiktaş karşısında çıktı. 

Beşiktaş

BEŞİKTAŞ: 4 - 0 :GAZİANTEPSPOR

Son düdük geldi. Beşiktaş, konuk ettiği Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti. 

90. dakika: Beşiktaş ceza alanında topla buluşan Barış'ın vuruşu Tolga'dan döndü. Barış için ofsayt bayrağı havada. 

89. dakika: İsmail'in pasında sol çizgide topu alan Gökhan Töre için ofsayt bayrağı havada. 

88. dakika: Mücadelede son bölüm temposuz geçiliyor... 

87. dakika: Tribünlerde "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sesleri... 

86. dakika: Orta alanda İlhan Parlak'la bir mücadeleye giren Necip Uysal sakatlık geçirdi. Tedavisi yapılıyor. 

85. dakika: Beşiktaş'ta Cenk Tosun oyuna girecek. Isınma çalışmalarını noktalayan Quaresma'ya Şenol Güneş kısa bir konuşma yaptı. Portekizli yedek kulübesine geçti. 

84. dakika: Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta savunma arkasına Alexis gitmek istedi ancak top hızlı. 

83. dakika: Gaziantepspor yarı alanının ortalarında Mario Gomez'i faulle durduran Hürriyet Gücer itirazları sonrası sarı kart gördü. 

82. dakika: Parmağında bir kanama olan Olcay Şahan kenara gelerek formasını değiştirdi. 

81. dakika: Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta yerde seken topu Alperen kontrol etti. 

80. dakika: Olcay'ın pasında solda topla buluşan Gökhan içeri çekip ceza alanına girmek istedi. Geriye açılan topu alırken yerde kaldı. Karar faul. Ev sahibi kaleyi karşıdan gören bir noktadan frikik kullanacak. 

78. dakika: Sosa'nın uzun pasında ceza alanı solunda topu gelişne içeri gönderen Gökhan'ın vuruşu kaleye yöneldi. Alperen çizgide topu kontrol etti. 

77. dakika: Beşiktaş'ta Oğuzhan kenara geldi, Necip Uysal oyunda. Gaziantepspor'da Abuda kenara geliyor, Hürriyet Gücer oyuna dahil oldu.  

Beşiktaş - Gaziantepspor

76. dakika: Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Beşiktaşlı taraftarların bayram sevinci var. Uzun süre sonra kavuştukları takımları 4-0 önde. 

75. dakika: Erdem'in pasında ceza alanında topu alan İlhan sol ayağıyla şutunu çekti ancak top yandan dışarı çıktı. 

73. dakika: GOL! Mario Gomez! Sosa'nın pasında sol kanattan hareketlenen İsmail'in yerde ortasında ceza alanı içinde topu kontrol eden Gomez gol vuruşunu yaptı ve takımını 4-0 öne taşıdı.

72. dakika: Habibou'nun pasında topu alan Chibuike'den topu çalan isim Oğuzhan oldu. Sağ kanattaki Gökhan'ı hareketlendiren Sosa oldu. Gökhan çizgide Barış'la mücadele ederken rakibine faul yaptı. 

71. dakika: Gaziantepspor yine tehlikeli geldi. İlhan'ın sağdan pasında ceza alanında topu alan Chibuike rakiplerinden sıyrılıp şutunu çekti. Tolga Zengin yine başarılı. 

70. dakika: Gaziantepspor'da Orkan Çınar kenara geldi, İlhan Parlak oyunda 

68. dakika: DİREK! Gökhan'ın soldan ortasını kale sahasında kontrol eden Mario Gomez'in yakın mesafeden vuruşu üst direkten döndü! 

66. dakika: Orta alandan hızla atağa çıkan Abuda, İsmail'in hamlesiyle yerde kaldı. İsmail Köybaşı sarı kart gördü. 

65. dakika: Beşiktaş doktorları Tolga Zengin ile sürekli iletişim halinde. Boyko, oyuna girecek gibi çalışmalarını sürdürüyor. 

64. dakika: Orkan'ın kullandığı serbest vuruşta ceza alanında boşta kalan topa Gouano vurdu. Top dışarı gitti. 

63. dakika: Santrayle birlikte soldan bindiren Larsson, içerideki Habibou'ya ortaladı ancak Marcelo topu uzaklaştırdı. 

62. dakika: GOL! Mario Gomez! Andreas Beck'in pasında sağ kanatta topla buluşan Sosa'nın yerde ortasında ceza alanında buluşan Gomez sert ve düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi. 

61. dakika: Tolga Zengin'in tedavisi sona erdi. Oyun kaldığı yerden devam ediyor. 

60. dakika: Tolga'nın tedavisi sürerken yeni transfer Denys Boyko ısınmaya gitti. 

59. dakika: Habibou'nun şutunu kurtaran Tolga Zengin dizinden sakatlık geçirdi. Tedavisi saha içerisinde yapılıyor. 

58. dakika: Gaziantepspor'da Habibou yine gole yaklaştı! Hızlı atakta Beşiktaş ceza alanı dışında topu soluna alan Habibou harika bir şut çıkardı. Tolga 90'a giden topu harika kurtardı. 

56. dakika: Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta Atiba kafayı vurdu ancak etkisiz topu Alperen rahatça kontrol etti. 

54. dakika: Sağ kanatta Chibuike'nin hamlesiyle yerde kalan Olcay çok sinirlendi. Cüneyt Çakır araya girdi ve ortamı sakinleştirdi. 

52. dakika: Sağ çizgide faul kazanan Beşiktaş'ta Oğuzhan'ın kullandığı serbest vuruşu Alperen çıktı ve aldı. 

51. dakika: Soldan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanının dışına seken topa Abuda vurdu. Top auta gitti. 

50. dakika: Gaziantepspor Habibou ile gole yaklaştı! Sağdan gelen Orkan'ın pasında Chibuike, sağ çaprazdan Habibou'yu gördü. Topla ceza alanına giren Habibou'nun yerden şutunu Tolga çıkardı. 

49. dakika: Sağ çizgide yerde kalan Olcay, faul atışını savunma arkasına kaçan Mario Gomez'e hemen kullandı. Gomez'in önünde savunma topu aldı. 

48. dakika: Tolga'nın pasında topla buluşan Marcelo uzun topta Mario Gomez'i düşündü. Savunma topu karşıladı. 

47. dakika: Gouano'nın uzun pasında Orkan sağda topla buluştu. İsmail'in müdahalesi var. Karar faul 

46. dakika: İkinci yarıya Beşiktaş başladı. 

Beşiktaş - Gaziantepspor

45+3. dakika: İlk 45 dakikada son düdük geldi. 

45+2. dakika: Beşiktaş'ın son bölümdeki şık paslaşmaları taraftardan büyük alkış aldı. Tribünler 'oley' çekiyor.

45+1. dakika: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan iki rakibinden sıyrılıp ceza alanına giren Olcay'a bıraktı topu. Olcay penaltı noktasındaki Gomez'i gördü. Mario Gomez vuruş yapmak yerine çalıma gidince savunma araya girdi ve topu kazandı. 

45. dakika: İlk yarının sonuna 3 dakika kayıp zaman ilave edildi. 

44. dakika: Beşiktaş'ın ikinci golünde sol çizgide baskı yapıp topu kazanan İsmail'in payı büyük. Golden sonra taraftardan büyük alkış aldı İsmail. 

42. dakika: GOL! Oğuzhan Özyakup! İsmail Köybaşı baskı yapıp kazandığı topu soldaki Gökhan'a verdi. Gökhan kale sahası çizgisine yanaşıp ortadaki Oğuzhan'a verdi topu. Oğuzhan rakibini geçip düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

41. dakika: İsmail'in pasında solda topu alan Gökhan ortasını açtı. Savunmada Gouano başarılı. 

40. dakika: GOL! Gökhan Töre! Art arda paslaşmalar sonucu ceza yayı üzerinde Sosa'nın pasında sol çaprazda topla buluşan Gökhan'ın içeriye çevirdiği topu Gaziantepspor kalecisi Alperen kontrol etmek isterken kaleye aldı. Beşiktaş 1-0 öne geçti.

38. dakika: Sağ kanatta Oğuzhan-Beck-Olcay arasında kuruluan üçgende son topu Oğuzhan iyi kullanamadı. Aut. 

37. dakika: Atiba'nın pasında topu alan Olcay'ın savunma arkasına pasında Elyasa'nın hatasını Gomez değerlendirmek istedi ancak top yine Elyasa'da kaldı. 

36. dakika: Sağ kanatta topla buluşan Larsson'un ortası ters kanatan auta gitti. 

35. dakika: Sosa'nın pasında ceza alanına giren Oğuzhan içerideki Gomez'i düşündü ancak savunma araya girdi. Bu bölümde Beşiktaş'ın baskısı var... 

34. dakika: Beşiktaş gole yaklaştı! Sağdan Olcay'ın ortasında Mario Gomez'i aşan topu Gökhan Töre arka direkte aldı ve geriden gelen İsmail'e bıraktı. İsmail'in sert şutu az farkla dışarı gitti. 

32. dakika: Oğuzhan'ın pasında sol çizgide topla buluşan Gökhan'ın ortasını Gomez'e gelmeden savunma uzaklaştırdı. 

30. dakika: Orta alanda iyi çalımlarla rakiplerini ekarte eden Chibuike Beşiktaş ceza alanına doğru bindirdikten sonra sağındaki Orkan'ı düşündü ancak Orkan'ın kontrolü kötü olunca top Beşiktaş'a geçti. 

28. dakika: Orta alanda Habibou'yu arkadan durduran Oğuzhan Özyakup, Cüneyt Çakır'dan uyarı aldı. 

27. dakika: Beşiktaş yarı sahasının ortasından bindiren Orkan'ın uzaklardan şutu farklı bir şekilde dışarı gitti. 

25. dakika: İyi paslaşmalar sonrası Beşiktaş topu sol kanattan ceza alanına kadar getirdi. Son bölgede Gökhan'ın Oğuzhan'a pası başarısız olunca atak sonuçsuz kaldı. 

24. dakika: İsmail'in pasında ceza alanı solunda topla buluşan Olcay, penaltı noktasındaki Gökhan Töre'yi düşündü. Savunma araya girdi. 

22. dakika: Gaziantepspor'da soldan kazanılan serbest vuruşu Orkan ile Larsson paslaşarak kullandı ancak topu kaybettiler. 

20. dakika: Chibuike'nin pozisyonunda sakatlanan Rhodolfo sakatlık geçirdi. Tedavisi yapılıyor. Saha kenarında Alexis oyuna girmek için hazırlık yapıyor. 

18. dakika: Abuda'nın pasında sol çizgide topla buluşan Chibuike'yi Rhodolfo faulle durdurdu. 

17. dakika: Beşiktaş yine tehlikeli geldi. Olcay'ın pasında soldan çizgiye inen Oğuzhan içeri çevirdi, top savunmaya çarparak kornere gitti. 

16. dakika: Gaziantepspor'da soldan kazanılan köşe vuruşunda Chibuike yükseldi ancak vuruşu etkisiz. 

15. dakika: Beşiktaş gole yaklaştı! Sosa'nın uzun pasında ceza alanı soıl çaprazından hareketlenen Olcay topla birlikte kale sahsına kadar girdi. Alperen'le karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yapan Olcay topu kaleciye isabet etti. 

14. dakika: Hızlı atağa çıkan Beşiktaş'ta topu alan Gökhan Töre sağdan bindirdi. Ayağının dışıyla ters taraftan ceza alanına giren Gomez'i düşünen Gökhan'ın pası başarısız... 

13. dakika: Gaziantepspor sağdan geldi. Abuda'nın pasında yay çevresinde topu alan Chibuike, savunma arkasındaki Larsson'u düşündü ancak savunma araya girdi. 

12. dakika: Soldan atak geliştiren İsmail rakibiyle mücadelesinde yerde kaldı ve sakatlık geçirdi. Tedavisi yapılıyor... 

11. dakika: Beşiktaş Mario Gomez ile tehlikeli geldi. İki rakibinin arasından ceza alanına giren Alman yıldız, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu çekmek isterken yerde kaldı. Top Alperen'in kontrolünde. 

10. dakika: Oğuzhan'ın kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı. Dönen topu Marcelo içeriye doldurdu ancak Alperen çıktı ve topu aldı. 

9. dakika: Beck'in pasında ceza alanı sağından çizgiye inen Oğuzhan içeri çevirdi. Savunmaya çarpan top kornere gitti. 

8. dakika: Andreas Beck'in sağdan ortasında Gomez yükseldi ancak kafayı vuramadı. 

6. dakika: Sosa'nın kullandığı serbest vuruşu ceza alanında kontrol eden Gomez'in şutu üstten auta gitti. 

5. dakika: Soldan gelen Beşiktaş'ta Sosa yerde kaldı. Karar serbest vuruş. 

3. dakika: İlk dakika şokundan sonra tribünleri dolduran Beşiktaşlı taraftarlar takımlarına desteğe başladılar. 

2.dakika: İlk saniyelerde Gaziantepspor golle burun buruna geldi! Santrayla başlayan atakta savunma arkasına sarkan Larsson bir anda Tolga ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Tolga Zengin başarılı.

1. dakika: Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda İstiklal Marşı'mız... 

Maç öncesi: İki takım, Cüneyt Çakır önderliğinde sahaya çıkıyor... 

Maç öncesi: İki takım oyuncuları maç için ısınma hazırlıklarını oyun alanında sürdürüyor...

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER