BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Çaykur Rizespor maçının geniş özeti ve golleri

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti. Kartal, 57 puanla liderliğe yükseldi.

Beşiktaş Çaykur Rizespor maçının geniş özeti ve golleri

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Karadeniz turunun ilk ayağını kayıpsız geçti.. Çaykur Rizespor'a konuk olan Kartal; 1 gol atan Sosa'nın yıldızlaştığı, Tolga Zengin'in penaltı kurtardığı maçı ilk yarıdaki gollerle kazandı ve önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı...

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta maçında Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 2-1 yendi. Şenol Güneş'in öğrencileri 3 puanı hanesine yazdırdı.

Karşılaşmanın 16. dakikasında Jose Sosa, serbest vuruştan çok güzel bir gole imza atarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Çaykur Rizespor mücadelenin 20. dakikasında Deniz Kadah'la kullandığı penaltı atışından yararlanamadı. Tolga Zengin adeta kalesinde devleşti. Kartal'da Kerim Frei 33. dakikada skoru 2-0'a taşıdı.

Çaykur Rizespor maçın bitimine 2 dakika kala Chevalier'in golüyle farkı 1'e indirdi. 2-1 Kalan sürede başka gol olmayınca Beşiktaş, Rize 'yi 2-1 mağlup etti.

Öte yandan karşılaşmanın 51. dakikasında Oğuzhan Özyakup sakatlanarak oyundan çıktı. Yayıncı kuruluşun verdiği bilgiye göre kasığında zorlanma olduğu öğrenildi.

Çaykur Rizespor Beşiktaş maçı fotoğrafları

Çaykur Rizespor: 1 - Beşiktaş: 2

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Serkan Çınar, Kerem Ersoy, İsmail Şencan

Çaykur Rizespor: Itandje, Koray Altınay, Oboabona, Viera, Eren Albayrak, Makiadi, Sylvestre, Ahmet İlhan Özek, Murat Duruer, Chevalier, Deniz Kadah

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei, Sosa, Olcay Şahan, Gomez

Goller: Dk.16 Sosa, Dk.33 Kerim Frei (Beşiktaş), Dk. 89 (Chevalier)

Beşiktaş Çaykur Rizespor

BEŞİKTAŞ MAÇ FAZLASIYLA LİDER

Beşiktaş son dakikalarda maçı tutmayı başardı ve 2-1'lik galibiyetşe evine döndü. Böylece 57 puana yükselen siyah beyazlılar, hem zirveyi ele geçirdi, ham de zorlu Trabzonspor karşılaşması öncesinde moral kazandı. Rize ise 2016'daki kötü performasına devam etti.

ÇAYKUR RİZESPOR: 1 - 2 :BEŞİKTAŞ

Maç bitti. Beşiktaş, zorlu Çaykur Rizespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrılıyor. 

90. dakika: Mücadeleye 4 dakika ilave edildi. 

89. dakika: GOL! 2-1 oldu. Teddy Chevalier attı. Sol kanattan gelen ortada arka direkte topla buluşan Chevalier çok iyi kontrol etti, şutu Marcelo'ya çarptıktan sonra filelerle buluştu.

86. dakika:Beşiktaş tribünlerinde bayram havası var. Siyah-Beyazlılar 3 puanı kutluyor. 

84. dakika: Teddy Chevalier sağdan ortaladı, Deniz kafa vuruşunu yaptı, Tolga son anda kornere çeldi. 

79. dakika: Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü sürüyor. Siyah-Beyazlılar oyunun hakimiyetini elinden bırakmıyor. 

77. dakika: Rizespor hücum geliştirdi, Sylvestre ara pasında Sercan'ı gördü ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 

75. dakika: Sosa ortaladı, Deniz karşıladı, dönen top Tolgay'da kaldı, başarılı oyuncu oyuna girer girmez şutunu attı ancak top dışarı çıktı. 

70. dakika: Sosa korneri kullandı, Atiba indirdi Gomez ceza sahasında topla buluştu, savunmanın müdahalesiyle top yeniden kornere çıktı. 

65. dakika: Olcay sol kanatta yine bomboş kaldı, ancak karşı karşıya bomboş pozisyonda Itandje'ın üzerine vurdu ve top kornere çıktı. 

Beşiktaş Çaykur Rizespor

61. dakika: Necip'in şık topuk pasında Olcay son çizgiye indi, rakibini geçmeye çalıştı ancak topu kaptırdı. 

60. dakika: Rizespor uzun süre sonra çık adamla geldi, Deniz uzaktan şutunu attı ancak oldukça etkisiz bir vuruş oldu. 

58. dakika: Kerim ile Beşiktaş hızlı çıktı, genç oyuncu sağ kanatta bomboş kaldı ancak topu ayağında çok oyalayınca kaybetti. 

57. dakika: Sosa serbest vuruşu kullandı, ceza sahası içinde itişmelerden dolayı hakem faulü tespit etti. Ev sahibi ekip serbest vuruşu kullanacak. 

55. dakika: Çaykur Rizespor kendi yarı sahasından çıkamıyor. Beşiktaş şu dakikalarda çok etkili. 

54. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Sosa'nın ortasında ters bir kafa vuruşu geldi, Itandje son anda çıkardı. 

53. dakika: Olcay Şahan, ceza sahasına girmek isterken faule maruz kaldı. Serbest vuruşu kullanacak Beşiktaş. Yine tehlikeli bir bölge. 

50. dakika: Rizespor tehlikeli geldi. Murat ceza sahası dışından vurdu, savunmaya da çarpan topu Tolga güçlükle kontrol etti. 

48. dakika: Beşiktaş kendi yarı sahasında pas yapıyor. Rizesporlular ise kendi yarı sahasında bekliyor. 

47. dakika: Olcay sol kanatta topla buluştu, pasında Oğuzhan topu ileri taşımak istedi ancak savunma araya girdi. 

46. dakika: İkinci yarı başladı!

Beşiktaş

İlk yarı sona erdi. Çaykur Rizespor 0-2 Beşiktaş. İkinci yarıda yeniden birlikte olacağız.

45. dakika: İnanılmaz bir gol daha kaçtı! Kerim'in topuk pasında Beck kaleciyle karşı karşıya kaldı, ancak pas vermek isteyince savunma araya girdi. 

44. dakika: Beşiktaş yine ayağa paslarla çıktı. Olcay'ın müthiş topuk pasında Olcay ceza sahasında topla buluştu, sol ayağıyla vurdu ancak top dışarıda. 

42. dakika: Sosa köşe vuruşunu kullandı, savunmadan dönen topta Kerim mükemmel bir şut çıkardı, Itandje aynı güzellikte çıkardı. Bir korner daha. 

41. dakika: Sosa'nın ilk golü attığı noktadan yeni bir serbest vuruş Beşiktaş için. 

40. dakika: İnanılmaz bir pozisyon daha kaçtı! Kerim Frei üst üste çalımlarla pozisyonu hazırladı, pasını Oğuzhan'a verdi, Oğuzhan ceza alanına doğru girerken sol kanattaki Gomez'e topu aktardı, Alman yıldız şutunu attı, top az farkla yandan dışarı çıktı. 

38. dakika: İlk yarıda artık son 10 dakika. Beşiktaş düşük tempoda götürdüğü maçta 2-0 önde. 

36. dakika: Çaykur Rizespor baskısını sürdürüyor. Ev sahibi ekip gol için yükleniyor ancak Beşiktaş savunması çok dikkatli. 

34. dakika: GOL! Kerim attı 2 oldu! Taç atışının ardından ceza sahasında topla buluşan Kerim, önce rakibini geçti, ardından köşeye düzgün bir plase vuruşu yaparak takımının ikinci golünü attı. 

32. dakika: Kerim Frei çizgi üzerinde yerde kaldı, Beşiktaşlılar faul bekliyor, hakem devam dedi. 

30. dakika: Ahmet İlhan sağ kanattan ortaladı, Tolga çıktı ve topu kontrol etti. Ev sahibi ekip kanat organizasyonlarıyla gol arıyor bu dakikalarda. 

27. dakika: Karşılıklı top kayıpları var iki takımda da. Beşiktaş yavaş yavaş oyunun hakimiyetini tamamen eline alıyor. 

25. dakika: Direkten döndü! Koray sağ kanattan ortaladı, bomboş pozisyonda Deniz kafayı vurdu, top üst direkten döndü. 

24. dakika: Hava topu mücadelesinde Alexis, Deniz'e faul yaptı. Ev sahibi ekip orta alandan serbest vuruş kullanacak. 

22. dakika: Beşiktaşlı futbolcular ileri uçta pres yapmaya başladı, Çaykur Rizespor kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanıyor. 

20. dakika: Deniz, Tolga'nın solundan topu filelerle buluşturmak istedi ancak tecrübeli kaleci buna izin vermedi. 

19. dakika: Sağ kanattan Ahmet İlhan ortasını yaptı, Marcelo topa elle müdahale edince hakem, yardımcılarıyla uzun süren diyaloğundan sonra penaltıyı verdi. 

18. dakika: Penaltı! Rizespor kullanacak. 

17. dakika: Beşiktaş tribünlerinin desteği yoğun şekilde devam ediyor. 

16. dakika: GOL! Sosa yine free-kikcten attı, 1-0 oldu. Şutunu doğrudan kaleye gönderen Sosa topa öyle bir vurdu ki, barajın üzerinden giden topu Itandje sadece seyredebildi. Beşiktaş 1-0 önde.

15. dakika: Çaykur Rizespor, top Beşiktaş'tayken yarı sahasına kapanıyor ve kontra atak dışında organize bir hücum geliştirmiyor. 

Beşiktaş

14. dakika: Eren'in hatalı pası sonrası top Beşiktaş'ta kaldı, sağ kanattan Sosa ortaladı, top en arkaya açılında tehlike sona erdi. 

13. dakika: Sosa içeri doldurdu, arka tarafa açılan topu Itandje kontrol etti. 

12. dakika: İki takım da savunmanın arkasına uzun toplar deniyor. İlk 10 dakika geride kalırken henüz tehlikeli bir pozisyon yaşanmadı. 

11. dakika: Rize yine etkili geldi, Koray sağ kanattan ortaladı, Deniz bu kez de ayağı kaydı ve düştü. Bir pozisyondan daha yararlanamadı Karadeniz ekibi. 

10. dakika: Ev sahibi ekip hızlı çıktı, Murat, Deniz'e doğru uzun bir top gönderdi ancak golcü oyuncu kontrol edemedi. 

8. dakika: Beşiktaş tempoyu henüz yükseltmedi. Siyah-Beyazlılar daha çok ayağa pas yaparak topu rakibine vermemek istiyor. 

7. dakika: Atiba savunmanın arkasına uzun bir top gönderdi, Gomez topla buluştu ancak kontrolü sağlayamayınca top dışarı çıktı. 

6. dakika: Beşiktaş çok tehlikeli geldi! Sağ kanatta Olcay son çizgide topla buluştu, yerden çevirdi ancak top kornere çıktı. 

4. dakika: İki takım da tempolu başladı. Takımlar hızlı şekilde rakip yarı alana geçmeye çalışıyor ancak karşılıklı top kayıpları var. 

3. dakika: Ev sahibi ekip hızlı çıktı, Ahmet sağ kanatta topla buluştu, ceza sahasına girdi ancak sonrasında topu kaybetti. 

2. dakika: Beşiktaş tribünlerinden müthiş bir destek var. Yaklaşık 1500 kişi Rize Stadı'nı inletiyor. 

1. dakika: Maç başladı! 

Şenol Güneş: "Quaresma'nın sakatlığı son müsabakada oldu. Ani çıkışlarda zorlanma olduğu için kadroda yok" 

Şenol Güneş: "Eldeki oyuncuların en iyisi ile sahaya çıkıyoruz" 

Serdar Kurtuluş: "Rize bizim için zor bir deplasman olmuştur. İyi bir takıma sahipler ve biz böyle maçları kazanmak zorundayız"

Hikmet Karaman: "Beşiktaş'ın mutlak kazanmak zorunda olduğu bir maç. Biz de kazanmak, rahat bir lig götürmek istiyoruz"

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER