SÜPER LİG

Beşiktaş - Akhisar Belediyespor maçı sonucu ve özeti

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenildi. Ligde 10 maç sonra kaybeden siyah-beyazlılar 29 puanda kaldı.

Beşiktaş - Akhisar Belediyespor maçı sonucu ve özeti

Ligin en etkili futbolunu oynayan Beşiktaş, Akhisarı'konuk ettiği maçta şok yaşadı. Ligin flaş takımı Akhisar, performansını manşete taşıyacak şekilde akılcı oynadı, Güray ve Sami ile Beşiktaş'ı 10 maç sonra deviren takım oldu...

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında lider Beşiktaş evinde Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenildi. Cihat Arslan yönetimindeki Akhisar'a galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Güray Vural ve 40. dakikada Sami kaydetti. Öte yandan 56'da Rodallega'nın şutu üst direkten döndü.   

Beşiktaş - Akhisar Belediyespor maçının fotoğrafları

Bu sonucun ardından Beşiktaş 29 puanda kalırken, ligin flaş ekibi Akhisar 25 puana yükseldi. Öte yandan Beşiktaş ligde 10 maç aradan sonra kaybetti. 14. haftadaki Kayserispor maçı öncesi Oğuzhan ve Quaresma cezalı duruma düştü. 

Beşiktaş: 0 - Akhisar Belediyespor: 2

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Barış Şimşek, Serdar Diyadin, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa (Dk. 64 Gökhan Töre), Olcay Şahan (Dk. 46 Cenk Tosun), Gomez (Dk. 86 Kerim Frei)

Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe, Douglao, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Merter Yüce, Sami (Dk. 81 Bruno), Nguemo, Custodio (Dk. 57 Aykut Çeviker), Güray Vural (Dk. 63 Onur Ayık), Rodallega

Goller: Dk. 4 Güray Vural, Dk. 40 Sami (Akhisar Belediyespor)

Sarı kartlar: Dk. 41 Olcay Şahan, Dk. 65 Oğuzhan Özyakup, Dk. 74 Cenk Tosun, Dk. 90 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 41 Güray Vural, Dk. 54 Douglao, Dk. 58 Ahmet Cebe (Akhisar Belediyespor)

BEŞİKTAŞ : 0 - 2 : AKHİSAR BELEDİYESPOR

90+5. dakika: Son düdük geldi. Kazanan Akhisar Belediyespor oldu.

90+4. dakika: Gökhan'ın soldan ortasını kontrol etmek isteyen Atiba ceza sahası içinde yerde kaldı. Barış Şimşek 'devam' dedi.

90. dakika: Maçın sonuna 4 dakika eklendi.

90. dakika: Ricardo Quaresma, taç atışını kullansın diye topu rakibinin göğsüne doğru biraz sert atınca sarı kart gördü ve haftaya oynanacak Kayseri maçında cezalı duruma düştü.

88. dakika:  Beşiktaş'ın kendi sahasında Aykut'a kaptırdığı topu Rodallega kaptı ve hemen içeri katetti ve yetişen Aykut'a pasını çıkardı. Aykut'un bekletmeden vuruşu Beck'in yüzüne çarptı ve top uzaklaştırıldı.

86. dakika: Mario Gomez yerini Kerim Frei'ye bıraktı.

85. dakika: Beşiktaş aynı dakikada 2 pozisyondan faydalanamadı. Sol kanattan Gökhan'ın ortasında Quaresma'nın kafa vuruşunu Caner kornere gönderdi. Köşe vuruşundan gelen ortaya Atiba kafayı vurdu. Top direğin yanından dışarı gitti.

84. dakika: Hugo Rodallega'nın pasında Bruno'nun ceza saahsı dışından vuruşu Tolga'da kaldı.

81. dakika: Maçta ikinci golü kaydeden Sami, yerini Bruno'ya bıraktı. 

79. dakika: Hugo Rodallega'nın ceza sahası dışından vuruşunda Tolga iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.

78. dakika: Quaresma'nın sol kanattan yaptığı ortaya Gomez ön direkte dokunamadı.

73. dakika: Cenk Tosun, rakibi Leocisio Sami'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

71. dakika: Sol kanattan ceza sahasına doldurulan topta Gomez topu indirdi. Cenk'ten önce savunma araya girerek tehlikeyi büyümeden önledi.

70. dakika: Oğuzhan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Cenk Tosun'un çapraz pozisyondan yaptığı vuruşta Douglao araya girerek kritik bir hamle yaptı.

68. dakika: Oğuzhan'ın yay içinden sol ayağı ile yaptığı vuruş savunmaya çarparak kornere gitti.

65. dakika: Oğuzhan Özyakup Leocisio Sami'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve Kayserispor maçında cezalı duruma düştü.

63. dakika: Akhisar'da Güray'ın yerine Onur, Beşiktaş'ta Sosa'nın yerine Gökhan Töre oyunda.

61. dakika: Takım halinde gelen Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un içerde iki arkadaşı varken soldan ortasında top, kimsenin olmadığı bölgeden dışarı gitti.

57. dakika: Akhisar cephesinde ilk oyuncu değişikliği: Custodio oyundan alınırken yerine Aykut Çeviker oyuna girdi.

56. dakika: Aynı dakikada iki takım da çok önemli bir gol fırsatından faydalanamadı. Önce Beşiktaş'ta Oğuzhan ceza sahasına girip kale sahasına topu çevirdi. Mario Gomez dokunamadı. Topu kapan Akhisar sol kanattan Rodallega ile hızlı çıktı. Sol kanattan ceza sahasına giren Kolombiyalı açıyı düzeltip çok sert vurdu. Top üst direkten geri geldi.

53. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jose Sosa ortasını arka direğe doğru gönderdi. Ancak savunma bu topu kafa ile karşıladı.

50. dakika: Akhisarlı Ahmet Çalık'ın sakatlığı nedeniyle oyun durdu ve şu an tedavisi yapılıyor.

48. dakika: Oğuzhan'ın sol çaprazdan arka direğe kullandığı serbest vuruşta üç Beşiktaşlı'dan önce Merter topu uzaklaştırdı.

46. dakika: Beşiktaş'ta Olcay yerine Cenk Tosun ikinci yarıda sahada olacak.

46. dakika: Hakem Barış Şimşek 2. yarının ilk düdüğünü çaldı.

Beşiktaş - Akhisar Belediyespor maçının fotoğrafları

45+2. dakika: Maçta ilk yarı Akhisar'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

45+1. dakika Oğuzhan'ın cez sahası dışından sert şutunu Lukac kornere gönderdi.

45. dakika: Maçın ilk yarısına en az 2 dakika eklendi.

43. dakika: Sosa'nın direkt kaleye kullandığı serbest vuruşta Lukac köşeye iyi uzanarak topu çeldi.

41. dakika: Beşiktaş kalesine giden iki top da gol oldu.

40. dakika:  GOOOLL!! Akhisar takımı farkı ikiye çıkarttı. Hızlı gelişen atakta topla buluşan Sami, orta sahadan sürklediği topla Rhodolfo'dan sıyırılıp ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı. Tolga üzerine gelen topu sektirince Akhisar 2-0'ı yakaladı.

39. dakika: Sağ kanattan gelen ortayı Olcay Şahan, bekletmeden Mario Gomez'e indirdi. Gomez döndü vurdu ama bu etkisiz vuruş dışarı gitti.

36. dakika: Beşiktaş çok ama çok net bir golü kaçırdı Quaresma ile. Sol kanattan Olcay'ın getirdiği topta içeriye ortasını Merter kesti. Bir kez daha içeri çevrilen top Lukac'ı geçti. Quaresma'da kaldı. Quaresma çok uygun durumda topu dışarı attı.

31. dakika: Beşiktaş'ın sağ kanattan Quaresma ile penaltı noktasına doğru kullandığı serbest vuruşta savunma araya girdi.

27. dakika: Takım halinde gelen Beşiktaş'ta Andreas Beck'in ceza sahası dışından sert vuruşunu Milan Lukac, iki hamlede kurtarmayı başardı.

24. dakika Mario Gomez'in ceza sahası içindek vuruşu Douglao'dan döndü. Yakın mesafeden gelen bu sert toptan sonra Douglao kendini yere bıraktı.

23. dakika: Beşiktaş bu dakikada kullandığı 2 köşe vuruşundan da sonuç alamadı.

21. dakika: Quaresma sol kanattan sağ ayağının dışı ile bir orta yapmak istedi. Top kaleci Lukac'ın üzerine gitti.

19. dakika: Duvar pasları ile rakip ceza sahasına sokulan Sosa, ceza sahası dışından kaleyi yokladı ama vuruşu yandan dışarı gitti.

16. dakika: Quaresma ceza sahası dışından sol ayağıyla kaleyi yokladı. Top kaleci Lukac'ın kontrolünde direğin yanından dışarı gitti.

15. dakika: İstatistiklere göre Beşiktaş bu sezon ilk kez bir maçın ilk 15 dakikasında gol yedi.

13. dakika: Siyah beyazlılar sol kanadı kullanarak etkili olmaya çalışıyor. Ama Akhisar o bölgeyi iyi kapatıyor.

11. dakika: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor. 

9. dakika: Ceza sahası sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Ricardo Quaresma ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Mario Gomez kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor. 

7. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ricardo Quaresma ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor. 

5. dakika: GOOOLL!! Akhisar Bld.Spor, Güray Vural ile öne geçiyor! Ceza sahası sağ çaprazına topla birlikte sokulan Ahmet Cebe ara pasını savunma arkasına sarkan Güray Vural'a gönderiyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Güray, Tolga'yı da geçerek topu filelere gönderiyor.

3. dakika: Ev sahibi siyah beyazlılar kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor. 

1. dakika: Hakem Barış Şimşek'in düdüğü ile müsabakaya Akhisar Bld.Spor başlıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER